BIS! BIS! BIS! BIS!

„Život? To ti je, znaš ono na grobu, pa kad piše godina rođenja i godina smrti. E, ona crtica između, to je život…” – naveo je svojevremeno Balašević.

***

Laku noć dame i gospodo
eto i ova predstava je završena
nadam se da ste uživali u njoj
bilo je zadovoljstvo glupirati se
za vas sve ove godine

Nadam se da ćemo se jos videti
u nekom drugom gradu
na nekoj drugoj predstavi
u nekom drugom cirkusu

***

( O-ĆE-MO  JOŠ! … O-ĆE-MO  JOŠ! …O-ĆE-MO  JOŠ! )


Pa ipak, laku noć, prijatno

O-ĆE-MO  JOŠ!

O-ĆE-MO  JOŠ!…O-ĆE-MO  JOŠ!…O-ĆE-MO  JOŠ!… O-ĆE-MO  JOŠ! …

O-ĆE-MO  JOŠ!…O-ĆE-MO  JOŠ!…O-ĆE-MO  JOŠ!…

O-ĆE-MO  JOŠ! … O-ĆE-MO  JOŠ!

Narodna stranka

Gradski odbor – SuboticaKOMENTARI

 1. Oki kaže:

  Političari, dosta nam je vas!!!

 2. Al tebe volem kaže:

  Svi bismo voleli da ga slušamo još dugo dugo

 3. YU kaže:

  “VREME”: Još pre svih ratova pevali ste “samo da rata ne bude”, ali su bili. Jeste li razočarani?

  BALAŠEVIĆ: Jesam, ali sam još više razočaran nad sve češćim potezima vlasti, potezima koji me podsećaju na nacizam. Smejurija je da je pesma koju pominješ pre mnogo godina bila povučena iz radijskog programa zbog navodnog “defetizma”. A onda sam je iznenada, pre koju godinu, čuo uz spot Socijalističke partije Srbije, montiranu uz sliku male devojčice koja iz ruku pušta belog goluba! Pravi cinizam je što su autora te pesme i tih stihova simpatizeri te stranke tri godine lovili po šljivacima i njivama zato da bi ga poslali na neki front, gde bi morao da ubija druge ljude i možda baš takve devojčice kao što je bila to sa golubom. Cinizam je da je pesmu zloupotrebila upravo ona partija koja je među najodgovornijima za ratove koji su nam se dogodili.

 4. YU kaže:

  Vi ste dokaz da je moguće živeti u dislociranoj jedinici kao kod svoje kuće.

  Još mislim da je ovo jedan prostor koji je izdeljen civilizacijski, verski, iscepkan i razdeljen, ali u sportu, muzici, umetnosti – to je prostor koji je kompatibilan. Ipak je sve otvoreno od Novog Sada preko Slavonije i Podravine do Maribora, sve to je izmešano. Ono što se desilo u međuvremenu usporilo je moju teoriju da su svi mogli lepo da žive zajedno i odvojeno, da budu posebne države, svaka za sebe, ali bez barikada, jaraka sa piranama i krokodilima, bodljikave žice… Mogli smo da imamo zajedničke sportske lige, npr. jedinstvenu bivšu YU ligu… OSTVARILO SE, POVOD NJEGOV ODLAZAK U VEČNOST- NAŽALOST,

OSTAVITE KOMENTAR