Biseri pobednici Tamburica festa

Pobednik šestog međunarodnog takmičenja tamburaških orkestara „Tamburica fest 2013“, koji je sinoć završen na Petrovaradinskoj tvrđavi je orkestar „Biseri“ iz Subotice.

 

Za najboljeg vokalnog solistu na ovom dvodnevnom hepeningu u čast tamburice izabran je pevač tamburaškog orkestra „Tuzlanski tamburaši“ dok je najbolji basista član pobedničkog orkestra „Biseri“ iz Subotice, Ante Crnković.

Na šestom svetskom Tamburica festu učestvovalo je ukupno 11 tamburaških orkestara iz 8 zemalja, a Srbiju je predstavljalo 3 ansambla: Mesečina iz Sombora, Belo Romlje iz Novog Sada i Biseri iz Subotice.

 

Nagradu publike osvojio je orkestar „Ringišpil“ iz Hrvatske, a žiri medija je za najbolje na Festivalu izabrao orkestar „Staro vino“ iz Crne Gore, dok je najbolju novu pesmu na „Tamburica festu 2013.“ izveo orkestar „Mesečina“ iz Sombora.

 

„Novi Sad će biti Evropska prestonica kulture 2020. godine, to su potvrdili i publika i izvođači u ove dve večeri koliko je trajao festival, jer nije bilo ni jednog jedinog problema“, rekao je direktor „Tamburica festa“ Jovan Pejčić za Press Onlne, koji je danas ranije izabran za predsednika Svetske tamburaške federacije na osnivačkoj skupštini održanoj danas u Novom Sadu.

 

 

Da Subotica ima najbolje tamburaše govori i činjenica da naši sugrađani već drugu godinu za redom osvajaju prvo mesto na ovom međunarodnom takmičenju. Prošlogodišnji pobednik Tamburica festa je ansambl Hajo a Branko Kutuzov, član ovog benda, proglašen je tada za najboljeg basprimaša.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR