Bivša fudbalerka Spartaka dobitnik „Zlatne kopačke“

Bivša fudbalerka Spartaka iz Subotice, Gael Debora Enganamu, dobitnik je „zlatne kopačke“ Švedske za 2015. godinu.

debora zfk spartak

Aktuelna članica vicešampiona Švedske Eskilstuna najbolji je strelac šampionata sa osam pogodaka. Povodom toga, predstavnici Švedskog fudbalskog saveza uručili su joj na svečanoj seremoniji „zlatnu kopačku“ Švedske za 2015. godinu.

„Spartak upućuje iskrene čestitke svojoj bivšoj igračici na velikom priznanju“, saopštio je subotički klub. Svojeremeno je u Spartaku Enganamu postigla najbrži gol u istoriji ženskog fudbala, direktno sa centra.

 KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    BRAVOOOOO!!!!!!

  2. Boldižar Bole Stajić kaže:

    Ovo je istovremeno i veliko priznaje za stručni štab ŽFK Spartak i to se bez ustručavanja treba javno kazati. Gael nije jedina fudbalerka kojoj je Spartak pomogao u izgradnji fudbalske karijere. Jeannette Grace Yango je, na primer, igrala u Nemačkoj, u Turbini Potsdam, ali je zbog jezika prešla u Francusku. Claudine Falonne Meffometou igra za Zvezdu 2005 iz Perma, Nevena Damjanović je u Danskoj u Fortuni Hjørring, a javnosti je svakako najpoznatiji slučaj Jelene Čanković koja je igrala za Barcelonu.

    Poenta cele priče je u tome što ŽFK Spartak predvode ljudi koji se razumeju u fudbal i na vreme mogu prepoznati talentovanu igračicu. Dakle, svaka igračica koja je došla u Spartak, došla je zbog svog talenta. Ali talenat sam po sebi nije dovoljan. Da bi se napravila dobra igračica treba uložiti mnogo napora i mnogo rada. Tek kada fudbaler/ka „nauči zanat“ može očekivati odlazak u inostranstvo i angažman u nekom velikom evropskom klubu.

    Ovaj tekst neka ujedno bude poziv za devojčice da se priključe Spartakovoj školi fudbala. Dve Subotičanke, Alina Baka i Dajana Mihajlović, počele su trenirati u Spartaku pre samo dve godine. Danas imaju 16 godina, članice su prvog tima i polako stiču međunarodno iskustvo. Za nepunih godinu dana nastupale su u Italiji (protiv Lacija, Rome i Odense), u Hrvatskoj (protiv Benfike, Osijeka i Noroca) i u Nemačkoj (Wolfsburg)… nije mnogo, ali je mnogo više nego što su neki igrali u celoj svojoj karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 27 = 35

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: