Bojim se, ubiće i mene i ćerku…

Ispovest Subotičanke Margite Sič, koja danima živi u strahu od nevenčanog supruga. Dok su ga poslednji put privodili, tukao me je čak i pred policijom

hro-13-margita-sic-iz-subotic_620x0

Ne želim ništa drugo sem da moja ćerka i ja živimo u miru, da ne strahujemo da će se on svakog trenutka pojaviti na kapiji i da će da ispuni svoje najgore pretnje.

Ovim rečima, plačući, počinje svoju priču Subotičanka Margita Sič (53), koja od petka trpi maltretiranje nevenčanog partnera s kojim je u vezi dve godine, a proteklih godinu dana živi zajedno.

– Sve je počelo u petak, kada sam ga pri povratku s posla iz Opšte bolnice zatekla kod kuće mrtvog pijanog, popio je sve što je dohvatio – drhtavim glasom priča Margita. – Vikao je zbog velikog računa za struju. To mu je bio izgovor da se napije. Nije pio alkohol više od godinu dana, a znajući da je veoma agresivan kada se napije, pokušala sam da ga smirim, da ništa ne komentarišem, da se ne svađam i pustim ga da se otrezni. Nije pomoglo. Na sve to popio je i „bensedin“, uzeo sav novac iz kuće, tražio mi ključeve od kola koje nisam htela da mu dam jer nema dozvolu i tako pijan ne sme za volan, smrskao mi telefon i krenuo da me udara. Da nije bilo moje ćerke i psa da mi pomognu, ko zna šta bi bilo sa mnom…

Ubrzo je stigla patrola policije koja ga je ubeđivala da se smiri, a ženi naložila da spremi njegove lične stvari.

– Tada je ušao za mnom i pred policijom me udario laktom u stomak i tako mi izbio vazduh – nastavlja žena. – Poslali su ga napolje, ali čim je policija okrenula leđa on se ponovo vratio i lupao na kapiju. Tako je bilo cele noći i jutra.

Prema rečima preplašene žene, čovek je u subotu napravio incident na njenom radnom mestu, na hirurškom odeljenju Opšte bolnice, a potom je uništio i njen auto.

– Podnela sam krivičnu prijavu protiv njega, u policiji su se svi rastrčali, sakupljali dokaze i činjenice iz arhive i formirali predmet. Iako su svi tvrdili da će sigurno biti zadržan do početka suđenja, najmanje 30 dana, on je pušten posle 48 sati – dodaje vidno iscrpljena. – Čim je izašao počeli su da stižu pozivi s nepoznatog broja, i to je trajalo cele noći. Ovo pričam jer ne znam šta da radim, a znam da se on na ovome neće zaustaviti. Mnogo puta mi je rekao da ukoliko ga ostavim neću više živeti. Bojim se da će tako i biti…

SUD: ISTRAGA U TOKU

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici potvrđeno nam je da je krivična prijava podneta, ali da se o predmetu ne može javno govoriti jer još nije u procesu istrage. Odluka o zadržavanju donosi se na osnovu mnogobrojnih faktora, a sud i tužilaštvo procenjuju da li zadržavanje treba da se izrekne i koliko dugo treba da traje.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Jadna je majka muškarcu koji tuče ženu. Nedavno sam upoznao devojku koja mi je rekla da je dečko fizički maltretira a ona ga ne prijavljuje jer ga voli , čudna neka ljubav. Margita , kreni Ti na ultimat fight pa sledeći put kad Te napadne odbrani se giljotinom ( zahvat ) . Šalim se naravno. Žena je u neugodnoj poziciji ali, s time što je Margitu udario pred policijom učinio joj je uslugu jer postoji dokaz protiv njega. Naravno, ako čovek ima zaleđinu onda je priča posebna.

 2. Megatron kaže:

  Ima i u mom komsiluku jedan ovakav glavonja pijani. Ista prica, kad se napije krene zenu da bije i pravi haos u ulici. Sa ovakvima na zalost nema mnogo izbora. Uzeti tup predmet i lupati ga u glavu dok ne bude kao Forrest Gump.

 3. Mister No kaže:

  @ Megatron
  Možda bi bilo dovoljno umesto tretmana tupim predmetom poslati ga na trežnjenje u kavez ultimat fight kluba u Hali Sportova. Nek se trezni na ultimat fighterima ako je delija a ne na ženi.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 80 = 89

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: