Braća Grabarević dobili prostorije u Poslovnom inkubatoru

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić primio je danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, braću Grabarević, Roberta i Josipa, i njihovog oca Josipa Grabarevića, iz Subotice. Gradonačelnik Dulić je čestitao Grabarevićima na nagradama i priznanjima osvojenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima za svoj jedinstveni proizvod – tricikl za sladoled koji funkcioniše na solarni pogon – poželeo im uspeh u daljem radu, razvijanju porodičnog biznisa i osvajanju tržišta i saopštio da im je kazna u iznosu od 11.000 dinara plaćena. Kazna je Grabarevićima izrečena na osnovu zahteva za pokretanje prekršajnog postupka koji je komunalna policija podnela protiv njih zbog kršenja Odluke o komunalnom redu.

 

Grabarevićima je prekršajna prijava ispisana prošle godine, a i tada je na snazi bila Odluka o komunalnom redu kojom nije predviđena prodaja sa pokretnih tezgi, dakle ni sa pokretnih rashladnih vitrina, rekao je gradonačelnik Dulić.

 

-Sve odluke koje se donose trebalo bi da budu u duhu vremena u kome živimo, da prate nove trendove i ideje. Iniciraću promenu Odluke o komunalnom redu i na taj način legalizovati ovaj nesvakidašnji proizvod porodice Grabarević, njihovu rashladnu pokretnu vitrinu. Na taj način ne samo da ćemo im omogućiti da rade svoj posao nego ćemo i grad učiniti atraktivnijim, jer se radi o inovativnom proizvodu koji je u svim gradovima u kojima se do sada pojavio izuzetno lepo prihvaćen. Uzimajući u obzir ambicije i planove porodice Grabarević, na ovaj način ćemo im omogućiti preduslove da u perspektivi uspostave proizvodnju njihovog solarnog tricikla. U svakom slučaju grad treba da pruži podršku ovim mladim, inovativnim ljudima, jer nas oni na najbolji način reprezentuju i u zemlji i u inostranstvu, istakao je Modest Dulić.

 

Robert Grabarević se zahvalio gradonačelniku Duliću na podršci i svemu što su i grad Subotica, i on lično, za njih učinili.

 

-Zahvaljujem se gradonačelniku Modestu Duliću i njegovom kabinetu što su nam platili kaznu koja nam je stigla na osnovu zahteva za pokretanje prekršajnog postupka koji je komunalna policija podnela protiv nas zbog kršenja Odluke o komunalnom redu. To je jedan lep, pozitivan gest koji nam uliva nadu da će nas gradonačelnik, njegovi najbliži saradnici i grad Subotica podržati u našim daljim nastojanjima da usavršimo naše ekološko vozilo i otpočnemo njegovu serijsku proizvodnju. Da bi naše ideje što lakše realizovali, od grada Subotice smo na korišćenje dobili poslovni prostor u Poslovnom inkubatoru Subotica, rekao je Robert Grabarević.

 

Gradonačelnik Dulić je podržao ideju braće Grabarević da Subotica postane ekološki centar, u kome bi bilo tridesetak solarnih ekoloških vozila u kojima se ne bi prodavao samo sladoled. Osim što bi to bila i turistička atrakcija, Grabarevići smatraju da bi na taj način moglo da se zaposli oko 100 Subotičana i da bi Subotica u nekoliko narednih godina postala i jedan od najzelenijih gradova u Evropi.

 

Solarni tricikl braće Grabarević zauzeo je treće mesto na Regionalnom forumu za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF), održanom od 26. do 29. jula 2013. godine u Mavrovu, u Makedoniji. Prethodno, na nacionalnom konkursu koji je u Srbiji tokom maja organizovala Trag fondacija (nekadašnji BCIF – Balkanski fond za lokalne inicijative) u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler i Erste bankom, njihov solarni tricikl je nagrađen, čime su se i kvalifikovali za regionalno takmičenje.KOMENTARI

 1. Zrnce kaže:

  Lepo!

 2. pp kaže:

  Super stvarcica ali umesto sto idu po tim takmicenjima bolje da pokrenu proizvodnju i prodaju ideju jer ce ih neko vrlo vrlo brzo preduhitriti i onda pisi propalo!

 3. delija kaže:

  da im nisi ti mozda platio kaznu iz svoga cepa prevaro jedna!?te pare bi dobro dosle na porodilistu za male andjele!
  prevaro!!! 

 4. laki kaže:

  Zar niste zakasnili sa podrskama i pohvalama trebali ste biti prvi koji ih poidrzava

 5. Anonimni kaže:

  delija:

  da im nisi ti mozda platio kaznu iz svoga cepa prevaro jedna!?te pare bi dobro dosle na porodilistu za male andjele!

   

  prevaro!!! 

  Ti “delijo” bas imas problem- u glavi.

 6. Marija kaže:

  Jos kad bi smislili kako istim rukama baratati novcem i sladoledom po celi dan,a da nas ne zaraze!!!Sinoc mi “ukrasio “sladoled raznim bobicama,a posle ladno naplatio istim rukama :((((

OSTAVITE KOMENTAR