Brak sa Mađaricama je najbrži put u EU

Muškarci s juga Srbije zbog radne dozvole u zemljama EU plaćaju i do 1.800 evra za brak. Istraga najavljuje kraj fiktivnim vezama N. G. (31) iz Novog Sada oženio se letos četrdesetogodišnjom ženom s prebivalištem u Mađarskoj, iz mesta Topošvar, da bi mogao da dobije radnu dozvolu za posao u Beču, gde je boravio ilegalno od prošle godine. On je u fiktivan brak sa mađarskom nevestom uložio svoj automobil vredan 1.600 evra.

vencanja-vencanje-brak-svadba-burma-ilustracija

– Čuo sam da jedan čovek iz Subotice pomaže našim muškarcima da pronađu ženu iz Mađarske, pa sam mu se i ja obratio. Za posredovanje platio sam mu 200 evra, a on me je već za desetak dana spojio sa Ilonom, kojom sam se oženio. Venčali smo se pred gradskim matičarem, a meni je to pomoglo da otpočnem i legalno život u Beču – priča N. G., ne krijući da sad strahuje od istrage koju je mađarsko tužilaštvo pokrenulo pre mesec dana zbog sklapanja fiktivnih brakova Mađarica sa državljanima Srbije.

 

Istraga je pokrenuta zbog toga što je u poslednjih godinu i po dana broj ovakvih brakova značajno povećan. Utvrdilo se da su muževi uvek iz istih krajeva, uglavnom s juga Srbije, a mlade iz pograničnih mesta u Mađarskoj. Zbog blizine granice brakovi se sklapaju u Horgošu, Kanjiži, Senti, Subotici… – priča za “Blic” izvor iz Ministarstva spoljnih poslova.

 

Vrlo brzo se proverom ličnih podataka i prijavljenog mesta boravka otkrilo da je bračna zajednica fiktivna, jer su se Srbi odmah posle ženidbe selili u Nemačku i Austriju. Na listi brakova koji se istražuju trenutno su oni u kojima su mladoženje muškarci iz Tutina, Sjenice, Kruševca, Leskovca, Zaječara.

 

Osumnjičene 24 osobe

 

– U predmetu su zasad 24 osumnjičena, koji su kao organizatori ili plaćene udavače učestvovali u sklapanju više od 200 lažnih brakova – potvrdila je portparolka Zemaljske policijske Mađarske.

 

BlicKOMENTARI

 1. goga kaže:

  Ljubav nema granice! Ni interes nema granica. 🙂

 2. Amanda kaže:

  Pošto su otkriveni ,nek probaju sreću sa Hrvaticama.

 3. vonhort kaže:

  U tijeku je ispitivanja lažnih uselenja u EU a pogotovo u Nemačku,ispitivat će se svi uvjeti po kojima se dobili mađarsko državljanstvo ,dakako i perfektno znanje mađarskog jezika u govoru i pisanju ,sve će se vršiti naknadnom proveravanjem navodno.

   

 4. Damjanics kaže:

  To je sigurno točno. Isto tako će se proveravati i hrvatsko državljanstvo onima koji hrvatski ne pričaju po ceo dan nego samo po forumima.

 5. Dejan Živković kaže:

  Trazim zenu za brak godine od30 do38 godine tel 0628423330 moze i razvedena

OSTAVITE KOMENTAR