Bronzane plakete Počasnom građaninu Subotice i dobitnicama priznanja “Pro urbe”

U Žutoj sali Gradske kuće u Subotici, predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor i gradonačelnik Stevan Bakić održali su svečani prijem za ovogodišnjeg dobitnika zvanja “Počasni građanin” i priznanja “Pro urbe”.

Tom prilikom, čelnici grada uručili su bronzane plakete elektroinženjeru Đuli Palfiju, vlasniku preduzeća “Rasveta” kome je ove godine pripala titula “Počasnog građanina Subotice” kao i dobitnicama nagrade “Pro Urbe” – Eriki Kabok, novinarki i zamenici glavnog i odgovornog urednika lista “Mađar so” te dr Gordani Krtinić, epidemiologu Opšte bolnice u Subotici.

RTV (Rada Stajić)

“Ovu nagradu smatram svojim najvećim dostignućem u karijeri, ne samo vezano za koronu već i za sve ono što sam kao epidemiolog, tokom 25 godina rada, dala kroz javno zdravlje kako u pogledu borbe protiv HIV-u tako i protiv drugih zaraznih bolesti. Još jednom se zahvaljujem na tome čelnicima grada i svim građanima Subotice”, izjavila je epidemiolog dr Gordana Krtinić, dobitnica nagrade “Pro Urbe”.

Kao i epidemiolog dr Gordana Krtinić, koja je istakla veliki doprinos svih zdravstvenih radnika koji se bore protiv pandemije, i novinarka Erika Kabok ukazala je na značaj timskog rada na putu do uspeha.

“Ovom nagradom meni priznato je i novinarstvo. Naš poziv je takav da smo svaki dan ispred čitalaca, gledalaca, slušalaca i oni nas ocenuju, ali kada jedan grad taj višedecenijski rad koji imam iza sebe smatra vrednim, mislim da je to jako lepo i veoma mi znači”, rekla je novinarka Erika Kabok, dobitnica nagrade “Pro Urbe”.

RTV (Rada Stajić)

Nosiocu zvanja “Počasni građanin” i dobitnicama priznanja “Pro Urbe”, čelnici grada su ovom prilikom dodelili bronzane plakete jer, zbog tehničkih razloga izazvanih pandemijom virusa covid-19, nisu mogle da im budu uručene na svečanoj sednici Skupštine održanoj 1. septembra 2020. godine povodom Dana Subotice.

RTVKOMENTARI

 1. Miki kaže:

  Kako im dobro ‘stoje’ maske.

 2. komenti kaže:

  Nista cudno, vlasnik “Rasvete” bio pomoc u dilu grada (SVM) sa ino firmom u vlasnistvu zeta Orbana, a sve u vezi LED osvetljavanja Subotice.

 3. YU kaže:

  OVO JE PODSEĆANJE DA SE NA DANAŠNJI DAN SLAVIO DAN JUGOSLOVENSKE NARODNE ARMIJE. DA LI JE OVO MALKICE JUGONOSTALGIČARSKI IZABRAN DAN.

 4. MikiM kaže:

  Ovo je ponor!
  Ko su ovi ljudi, šta je ovo???

OSTAVITE KOMENTAR

+ 51 = 61