Budući forenzičari obrazovaće se u Hemijsko-tehnološkoj školi

Hemijsko-tehnološka škola jedina u Vojvodini upisuje nov smer – tehničare za operativnu forenziku. Tu mogućnost imaće 30 malih maturanata na srpskom nastavnom jeziku, a nastava će se odvijati po dualnom modelu. Iz škole poručuju da je reč o veoma atraktivnom obrazovnom profilu koji nudi brojne karijerne perspektive, kao i nastavak obrazovanja.

Budući tehničari za operativnu forenziku neće biti usko vezani samo za rad u MUP-u, već će moći da se zaposle i u drugim laboratorijama, kao i na arheološkim istraživanjima, pojašnjavaju u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Kako dodaju, njihove laboratorije su u potpunosti opreljene za obrazovanje forenzičara, a nastavni program pored opštih predmeta donosi i veoma zanimljive usko specijalizovane.

Pored tehničara za operativnu forenziku, Hemijsko-tehnološka škola ponovo će upisati novi-stari smer vinar-vinogradar na mađarskom nastavnom jeziku.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. zig zigi kaže:

  A zasto samo na srpskom? A sto ne i na hrvatskom, madjarskom i na bunjevackom?

 2. Mikica kaže:

  Deluje primamljivo za mlade ljude, koji gledaju serije kriminalističke, ali treba imati u vidu koliko će tržište tražiti tu profesiju. Da ne bi posle bila prekvalifikaciju ili beg preko.

 3. U ime svih nas iz 60..i neke kaže:

  Nikola….najzad strucno lice bez trunke nadmenosti.

 4. pista kaže:

  Joooj ljudi pa nije to toooo…. pa nece ta deca da budu forenzicari na koje vi mislite, nece oni moci tek tako da udju u sastav sluzbe MUP-a, ne ide to tek tako kako je direktor zamislio.

 5. istina kaže:

  Šta će kukavci kada završe školu ako nemaju kintu da kupe radno mesto.E Srbijo lopovska prćijo.

OSTAVITE KOMENTAR