Burna sednica lokalnog parlamenta

Tatjana Milošević je imenovana v.d.urednice na sprskom jeziku, Ivana Petrekanić Šić na hrvatskom i Erne Nemet na mađarskom jeziku JP "Radio Subotice". Burna rasprava se povela oko imenovanja Tatjane Milošević između pozicije i opozicije. 

 

Odbornici su izabrali za v.d. direktora “Stadiona” Roberta Tota, JKP “Čistoća” Slobodan Milošev, “Pogrebnog” Vesna Prćić, “Subotički Pijaca”, Ilinka Vukoja, “Palić Ludoša” Ferenc Marton. Za direktora Pozorišta “Deže Kostolanji” imenovan je Andraš Urban, a Moderne galerije “Likovni susret” Nela Tonković. Odbornici Skupštine grada Subotice su usvojili rešenje o obrazovanju Komisije za imenovanja grada Subotice, koja će da sprovodi javni konkurs za imenovanje direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća, na 21.sednici Skupštine grada. Komisija ima pet članova i u narednom periodu imaće veoma mnogo posla. Odbornici su usvojili rešenje o davanju saglasnosti na nacrt Ugovora o statusnoj promeni pripajanja Javnog preduzeća “Zavod za urbanizam grada Subotice” javnom preduzeću “Direkcija za izgradnju grada”, a usvojen je konsolidovan završni račun grada Subotice za 2013.godinu.

 

Rasprava se povela oko usvajanja Odluke o konsolidovanom završnom računu grada Subotice za 2013.godinu.Pozicija je optuživala opoziciju, da je bahato i neracionalno trošila gradski novac,dok je opozicija istakla da svi projekti koji se sada realizuju započeti u vreme dok je bila na vlasti Demokratska stranka u Subotici.

skupstina

Odbornici su usvojili Odluku o dodeli priznanja “dr Ferenc Bodrogvari” profesoru muzike Saši Grunčiću, direktoru fotografije Akošu K.Kovaču i menadžeru u oblasti kulture Dejanu Vujinoviću.Odluka o promeni naziva ulica u Mišićevu je povučena sa dnevnog reda. KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Bitno je ko zavrsi neki projekat a ne ko zapocne (…pa ne zavrsi – jos jedan glup argument).

   

 2. Nebitno kaže:

  STeve:

  Bitno je ko zavrsi neki projekat a ne ko zapocne (…pa ne zavrsi – jos jedan glup argument).

   

   

  Još bitnije je za koje vreme i sa koliko namenski utrošenog novca.

  Ovde se decenijama gradi malo a dugo sa mnogo novca a malo rezultata.

  Državu vode lažni stručnjaci, imamo lažnu društvenu elitu, na ceni su lažne vrednosti… Sve obrnuto od normalnog! Zato i jesmo tu gde smo.

   

OSTAVITE KOMENTAR