Buvljak: Raste broj kupaca iz Mađarske, promet i broj izdatih tezgi

Otvaranje granica obradovalo je zakupce tezgi na subotičkom buvljaku. Kupci iz Mađarske, koji čine polovinu ukupnog broja kupaca, vraćaju se na ovu pijacu, a samim tim raste i promet i broj izdatih prodajnih objekata.

Vikendom na buvljaku u Subotici kao nekada. Kupci iz Mađarske, koji predstavljaju svakog drugog kupca na ovoj robnoj pijaci uopšte, zahvaljujući ponovnom otvaranju granica ponovo šopinguju u Subotici, na zadovoljstvo svih.

“Od kada su se granice otvorile i od kada je ova saradnja potpisana, u tome da vakcinisani naši sugrađani i njihovi mogu da prelaze granicu, osetimo i mi na pijaci da se oni polako vraćaju i to nas veoma raduje i očekujemo ih”, ističe saradnica za odnose s javnošću AD Tržnica Subotica Marina Čović.

Zatvaranja granica i zatvaranja pijaca uopšte itekako su se odrazili na subotički buvljak. Manji promet zbog upola manjeg broja kupaca, odnosno periodi kada pijaca nije radila uopšte kompenzovani su oslobađanjem plaćanja ili popustima na zakupninu.

“Još ima, naravno, prostora za poboljšanje, ali čim i ova situacija bude išla u boljem smeru, ja mislim da ćemo i mi mnogo bolje poslovati, odnosno možda i bolje nego do sada jer su se ljudi uželeli i pijace, neposledne kupovine, i buvljaka koji je zaista jedinstven u ovom delu regiona”, dodaje ona.

Subotički buvljak predstavlja jednu od najvećih robnih pijaca u Srbiji, sa oko 2 hiljade prodavaca i proizvođača robe široke potrošnje, voća, povrća, mlečnih i drugih proizvoda.


RTVKOMENTARI

 1. smrad i kal kaže:

  da nije bilo vakcinacije u mađarskoj i srbiji, u obe zemlje bi carevala antivakserska ekonomija tj. propast gora od 1993.

 2. Djoko kaže:

  @Smrad i .ostalo….
  Ti si za ozbiljno posmatranje…iako sam siguran da ti nema pomoci !

 3. sprdoslav kaže:

  izmestite buvljak na drugo mesto ne moze da se prodje tuda preko cele nedelje a najveci genijalci su oni sto su dozvolili da cela subotica polaze za vozila tuda pa jos vecu guzvu naprave u tih 300 metara nekad se ceka i po 10 min uzas uzasa

 4. Buvljak na vodi kaže:

  @sprdoslav
  Na dobrom mestu je taj Buvljak, treba izgraditi samo jedan nadvoznjak pored, iznad Buvljaka za vozila u prolazu, tranzitu, za one koji ne zele ici na Buvljak. Sve se da resiti, to bi bila jeftinija varijanta od izmestanja Buvljaka na drugo mesto. Jako puno novca je ulozeno u taj trzni centar i ko zna da li bi na drugoj lokaciji bio uspesan. Samo nece kesu da odrese za izgradnju nadvoznjaka. Kinezi tako nesto naprave za nedelju dana.

 5. Anonimni kaže:

  Preseli se na selo ako ti smeta guzba

OSTAVITE KOMENTAR