Čantavirski korzo na glavnoj ulici

Deo centralnog trga u Čantaviru je proletos uređen. Popločanju je prethodilo vađenje postojećeg drvoreda ali i uklanjanje parkinga i razbijanje trotoara. Površina od oko 1300 kvm je nakon radova popločana a šetalište na uštrb parkinga prošireno. Rasveta duž šetališta je identična onoj ispred crkve a nekoliko kafića je iznelo svoje bašte što doprinosi sveukupnom pozitivnom utisku trenutnog izgleda centra naselja. Preostaje da se sačeka jesen kada je planirano sađenje dva drvoreda duž ulice.

Čeka se drvored…

Ispred crkve

Na samom šetalištu pored kafića postoji i nekoliko prodavnica, banka i administracija, a sve je to smešteno u zgradama starije gradnje. Neke su zaboravljene te su zadržale fasade iz perioda samoupravljanja, drugima je vraćen izvorni izlged, dok postoje i one čiji je izgled trajno narušen. Sve to ostavlja jedan šarolik utisak pomalo zapostavljenog naselja. 

 

Trgovinsko preduzeće „Metal“ sada prodavnica „Felix“

prodavnica namestaja

 

Mlin

Daleko od toga da u Čantaviru nema šta da se radi. I to naselje kao i mnoga druga, željna su daljeg uređivanja. Ali za razliku od mogih drugih ovo naselje ima i čime da se pohvali. Ministarstvo finansija je krajem prošle godine istaklo 100 najuspešnijih preduzeća u prerađivačkoj industriji Srbije na kojoj se Gebi nalazi na 32. poziciji a Frama komerc na 76. Pored toga Čantavirac Mikloš Balaš je sa prošlogodišnjom isporukom od preko milion litara mleka apsolutni rekorder među kooperantima „Mlekare Subotica“.

 

Nemamo tačan podatke u kojoj meri čantavirska privreda puni republički, pokrajinski i gradski budžet kroz raznorazne poreze i doprinose, ali je jedno sigurno: ovakve stvari se u centru takvog naselja ne bi smele videti.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR