Čekajući šampionsku titulu

Meteorski uspeh i zapaženi rezultati ženskog fudbalskog kluba Spartak-Jaffa, koji su ostvareni  za nepune dve sezone, nisu iznenađenje za dobre poznavaoce prilika u ženskom fudbalu.  Od dolaska na čelo stručnog štaba Borisa Arsića („A“ licenca UEFA), u klubu su se mnoge stvari promenile iz korena.  Te promene nisu ostale nezapažene od strane stručne sportske javnosti.

 

Uprava višestrukog šampiona Nemačke u ženskom fudbalu, ekipe FFC Turbine Potsdam koja je čak osvajala tron evropskog prvaka, prijatno je iznenadila upravu „Golubica“. Poslate su avionske karte i pozivi za Spartakove igračice: Nevenu Damjanović i Dorine Nina Chuigoue. Ove dve Spartakove igračice već u ponedeljak lete za Berlin gde će biti gošće Turbine iz Potsdama. U toku boravka će imati priliku da vide trenažni proces Nemica, pa čak i da u njemu lično učestvuju. Stečeno iskustvo će itekako biti od koristi jer ŽFK Spartak s neskrivenom ambicijom očekuje šampionsku titulu i ponovno učešće u UEFA Ligi šampiona u fudbalu za žene.

 

Sledeća lepa vest stiže sa drugog kontinenta. Kamerunka Jeannette Grace Ngock Yango, mlada Spartakova prinova, dobila je poziv svoje nacionalne selekcije i biće učesnica Olimpijskih igara u Londonu 2012 godine.

 

U domaćem prvenstvu Spartak se nalazi na čelnoj poziciji sa 3 boda prednosti i povoljnim rasporedom. Bez obzira na tu činjenicu stručni štab „Golubica“ je usredsređen na domaće prvenstvo jer samo osvajanje šampionske titule daje mogućnost za ponovne susrete sa najboljim timovima Evrope.

 

„Plave golubice“ – najbolje, a naše!KOMENTARI

  1. artwork kaže:

    Za one koji ih nisu gledali stil njihove igre podseća na igru Arsenala od pre nekih 5-6 godina. Puno kretanja, kratki pasovi, popunjavanje praznog prostora, ali ono što je najbitnije i što treba da posluži svima kao primer je njihova disciplina i zalaganje na terenu, za njih nema izgubljene lopte i nikada se ne zaustavljaju i kad gube i kad vode. Predlog i muškim ekipama pa i reprezentaciji da pogledaju malo, imaće šta da nauče. Lep pozdrav devojkama, ponosni smo na vas. 😉

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: