Centar za pomoć migrantima poziva volontere

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) pozvao je sve koji žele da pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije, da se priključe mreži APC/CZA volontera. Poziv je otvoren za volonterske pozicije u Beogradu i Subotici.

centar-za-pomoc-traziocima-azila-jpg_660x330
APC/CZA volonterima pruža mogućnost sticanja iskustva, znanja, veština i upoznavanja drugih kultura kroz angažman na redovnim aktivnostima organizacije, navodi se u pozivu.

Volontiranje nije strukovno određeno i obuhvata najrazličitije oblasti – direktan rad sa migrantima u lokalnoj sredini, distribucija humanitarne pomoći i letaka, učešće na uličnim aktivnostima, držanje časova srpskog tražiocima azila i izbeglicama, asistencija psihologu prilikom savetovanja na terenu, asistencija pedagogu pri održavanju radionica u centrima za azil i školama širom Srbije, asistencija pravniku tokom pravnih savetovanja, prevođenje stručnih tekstova, dizajn promo materijala, organizacija humanitarnih događaja, konferencija i treninga, istraživanje, itd.
Volonteri će imati mogućnost izbora aktivnosti koje odgovaraju njihovim interesima i rasporedu.
Poziv je otvoren za sve koji su punoletni, imaju vremena i želje da pomognu ljudima u nevolji i nemaju predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.
Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti putem mejla marea.grinvald@apc-cza.org ili jovana.vincic@apc-cza.org, kao i telefonom na broj 011 323 30 70.KOMENTARI

  1. roki kaže:

    Koliko ova nevladina organizacija dobija para od vlade i iz inostranstva? Za te pare bi i ja propagirao ljubav i toleranciju medju ljudima ali ovako bi im dosao tamo i spalio ih sve….Treba proterati sve ove ekonomske migrante jer to nisu izbeglice. Svaka izbeglica ode u susednu zemlju gde nema rata i saceka kraj rata…

  2. bajnat kaže:

    @roki,bravo, s obzirom da su ciglani mozemo upalti pec i ja ci imati cigala, a svi ovi aktivisti neka prime u svoj stan ili kucu jednu ekipu potencijalnih terorista,maddjarska ima spisak 250 terorista koji se sada predstavljaju kao izbeglice. Pitam se sta ce biti kada dodje -15 gde ce ovi spavati, upadace u kuce, salase i proterivati ljude iz svojih domova!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 25 = 35

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: