Čišćenje deponije u naselju “Prozivka” u Subotici

U okviru “Nedelje za čistiju Vojvodinu”, koju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine sa Nacionalnim parkom “Fruška gora” i Javnim preduzećem “Vojvodinašume”, danas je čišćena najveća divlja deponija na teritoriji Subotice.

Na teritoriji grada Subotice, prema procenama, postoji oko 90 divljih deponija, a jedna od najvećih nalazi se na prostoru nekadašnje “Aleksandrovčke bare”, u neposrednoj blizini najvećeg stambenog naselja “Prozivka”. Upravo tu otpočela je akcija čišćenja smeća u okviru “Nedelje za čistiju Vojvodinu”.

“Apelujem na komunalnu policiju i inspekcije da pojačaju svoje aktivnosti na terenu. Na taj način će biti sprečeno da nove “divlje” deponije ponovo ne “niknu” na istim mestima odmah nakon što ih mi očistimo”, poručio je Bojan Šoralov, volonter i predsednik Udruženja građana “Zeleni Subotice”.

“U ovoj akciji čišćenja “divlje” deponije učestvuje oko 70 aktivista iz javnih preduzeća, volontera i radnika JKP “Čistoća i zelenilo”. Nastojimo da, u najvećoj mogućoj meri, uklonimo otpad sa ove “divlje” deponije, a narednih dana i nedelja sledi rad na uklanjanju ovakvih deponija na drugim lokacijama u gradu”, izjavila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotica.

Nakon čišćenja divlje deponije u naselju “Prozivka”, uslediće uklanjanje nepropisno odloženog otpada pored pruge u subotičkom naselju “Zorka” i na Paliću.

“Cele ove radne nedelje, u 20 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, u ovoj akciji ćemo pokazati kako mogu da se udruže privatni i javni sektor, da ljudi zajedno izađu na ona mesta koja su prepoznata kao problematična i budu očišćena od otpada”, kaže Brankica Tabak, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

U okviru “Nedelje za čistiju Vojvodinu”, koja traje od 24. do 27. juna, biće uklonjene brojne deponije kojih, prema nezvaničnim procenama, na teritoriji cele pokrajine ima oko 600. Ovu akciju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Nacionalnim parkom “Fruška gora” i Javnim preduzećem “Vojvodinašume”.

 

RTVKOMENTARI

 1. Borko kaže:

  Da li je istina da je akcija počela u 08.20, a završena već u 09.10 kako je javljeno na onom drugom gradskom portalu?
  Na fotografijama slikanim sa zgrade se vidi da je smeće pokupljeno u zeleni kontejner, ali da su gomile šuta iza kontejnera u korovu ostale. Hoće li i šut biti uklonjen ?
  Mislim da oko tog šuta neće pomoći lopate i jedan kontejner, već bager i kamion.
  Da ne budem shvaćen negativno, akcija je za pohvalu.
  Majce su lepe, političari su nadahnuto govorili.
  Jedino je pitanje zašto kao građani plaćamo račune JKP Zelenilo, ako građani sami trebaju da čiste i kose po gradu?
  Ako je već ovako počelo da se radi-možemo li da pošaljemo fotografije u JKP kako sami održavamo grad pa da budemo izuzeti od plaćanja računa?

 2. Tarabic kaže:

  A jel se onaj glavni zeleni potrudio da pocasti udarnike?
  Jeftini poeni……
  Jel se potrudio da mozda pokosi travu sa nekim a ne tu da skuplja pola kamionceta nekog smeca……

 3. spartakovac kaže:

  Jeftini politicki poeni…Sat vremena trajalo i to je vise nego sto Soralov mesecno odradi u Vodovodu…

 4. ffilozoff kaže:

  HHeee,ispod 1h cistili deponiju??? Pa OVI su nadjebali barona Minhauzena kolko seru!!! To sam pisao i na drugom sajtu-ako objave….Volonteri,majice,kamioni…sve moj do moga…pa skuplje je kostalo volonterstvo,,nego da je to uradila CISTOCA(ciji je i posao cist grad)…Ja isto volontiram 24H besplatno protiv ovog zaglupljivanja NARODA !!!

 5. Subotica moj grad kaže:

  Akcija za pohvalu,ali sta je sa korovom u koji je zarastai ceo grad,osim uzeg centra i radijalca,sta radi jkp zelenilo

 6. Smisao besmisla kaže:

  Jedna ovakva “Radna akcija” ima isto toliko smisla kao i akcija izlovljavanja recnih rakova radi suzbijanje bolesti raka.

 7. Tarabic kaže:

  Druze Spartakovac slazem se sa komentarom, ne zna ni on sam izgleda sta mu je posaou tom. Jkp i cemu doprinosi za tu platu koju vuce…..
  Kazu mi poznanici blizi jkp-u da je bas bas aktivan online al sa posla

 8. Milica kaže:

  Druze Spartakovac i Tarabic! dali poznajete lično Soralova ? kad bi poznavali nebi ovako pisali . Kakve veze ima akcija sa vodovodom? Potruditese i vi da bar na 10 minuta izadjete na neku od divljih deponija pa da Vas vidim kad udjete u smrad medju izbačene crkotine i ge se sire zaraze,sve zahvaljuljuci ljudskom umu koji stvaraju te deponije onda se javite i sve komentarišite . Treba malo da se zapitate kao i vecina komentatora koji iz svojih stolica komentarisu ,

 9. Daca kaže:

  Pa ovi sto komentarisu treba da vode ovaj grad. Mislim da nema vece pameti od njih. Boze koliko ste “…..” 🙁

 10. Ruralni strateg kaže:

  Sudeći po nekim akterima akcije deponiju nije ni trebalo detaljno čistiti nego razgradivim materijama dodati obogaćeni kriminalni talog sa slike pa bi u tom slučaju dobili bi zemljište prvoklasnog kvaliteta.A onda Kosovke devojke sa slike sa motikama poslati da pripreme zemlju za baštu ,kako bi sledeće godine imali sveže povrće za sendviče uoči kampanje.One niže i zdepaste ostaviti za rad u plasteniku.

 11. Mirko Dusanovic kaže:

  Što ova sestra voli da se gura u prvi plan……Perjanica ili udarna igla najmuzevnijeg dela SNS a,FORUMA ZENA .Neki bi rekli ženska karijeristicka eskadrila.Brat tako diskretan ne voli da se otvara ili da ga još gore otvaraju što je čest slučaj.

 12. Tarabic kaže:

  Bravo Milice raspitaj se malo sta radi, i koliko radi….. Potrazi ga na radnom mestu par puta….
  Da se niste pretrgli sa spremanjem od sat vremena?
  Ja svoje smece odlazem na za to predvidjeno mesto

 13. Istina... kaže:

  Antisistem čine oni koji rade naopako i oni koji ih kritikuju što to rade nedovoljno kvalitetno.

 14. Građanin 13 kaže:

  Auuuu Milice ti si pametna kao Palićki mulj. Građani daju državi novac preko raznih poreza i doprinosa, a ta ista drzava je duzna da obezbedi građanima pristojan grad za život.
  Nisu građani dužni da idu volonterski raditi jer su oni svoje obaveze regulisati drzavi (financijski). Drzava treba da plati firme za čišćenje i to reše.
  Du Verstehst ???

 15. spartakovac kaže:

  Milice navrati u vodovod u 7 sati i trazi doticnog…ili bolje posle 9 jer onda dolazi na posao sa sluzbenim kolima koji koristi 24 sati…

 16. Vodovodar kaže:

  @ spartakovac
  a mozda je ona tamo po sl. duznosti pa zato zna…Inace bilo bi lepo da objasni zasto joj doticni drug (lepo je znati da su drugovi, a kakvi da mi je znati) daje izjave da placamo BG firmi za ciscenje sahtova kad vozilo-cistrna subotickih tablica i sa natpisom firme JKP Vodovod i kanalizacija cisti sahtove ispod podvoznjaka na Segedinskom putu

 17. Građanin 13 kaže:

  Pitamo se pitamo šta mu dođe Milica

 18. Pajo kaže:

  A ko je taj Bojan?

 19. Pajo kaže:

  A zato ne bi u pauzi seli i po pričali ? Kad vec ovde 80℅ nas iz istog preduzeća?

 20. pista kaže:

  Jel se Bakic sagnuo bar zbog jedne kese???

OSTAVITE KOMENTAR