Cisterne pijaće vode na nekoliko lokacija

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su stručnjaka Hitne pomoći zbog veoma toplog vremena koje se očekuje ovih dana u Subotici i u drugim delovima Srbije.

 

 

Zbog visokih temperatura koje najavljuju meteorolozi, a koje će ići i do 40 stepeni, na nekoliko punktova u gradu postavljene su cisterne sa pijaćom vodom. Zajedničkom akcijom su Vodovod i kanalizacija i Crveni krst obezbedile 5 cisterni sa 1000 litara pijaće vode. Cisterne su postavljene na Trgu Slobode, na Makovoj sedmici, Prozivi, Radanovcu a uskoro će se jedna postaviti i na Paliću.

 

Posebno se hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana.

 

 

 

Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

 

Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.KOMENTARI

  1. Korisnik kaže:

    Interesuje me ko će da dopunjuje potrošenu vodu, koja će, uzgred, vrlo brzo da bude topla? Nadalje, ko će da vrši kontrolu i nadzor nad tim buradima?

  2. pajo kaže:

    Ps dopunjuje sa hidrahata koji su pre toga ozbijno izpirani i koriste se nova hidrant creva! Te nema bunara kiji bise trebali nadzirati!A dve ekipe vodovoda su na terenu i svaki momenat mogu dopunjavati i menjati vodu u njima!

OSTAVITE KOMENTAR