Continental Tobacco gradi pogone za proizvodnju mađarskih instant supa i zdrave hrane

Kompanija Continental Tobacco doo Beograd gradiće u Šimanovcima i Subotici pogone za proizvodnju supa, kaša i zdrave hrane.

Kako je za eKapiju rekao direktor ove firme Marko Devrnja, investicija je vredna 14 mil EUR.

– Na ukupno 15.000 m2 gradiće se skladišni prostor za iznajmljivanje i proizvodni objekti. Još nismo sigurni da li ćemo razviti svoj brend za koji imamo ideju da se zove On my way, ili ćemo kupiti jedan mali brend koji već postoji na našem tržištu, donekle poznat, sa kojim bismo onda nastavili pozicioniranje – navodi naš sagovornik.

On ističe da će proizvodno skladišni prostor biti izgrađen u prvom kvartalu sledeće godine i da će u drugom početi proizvodnja.

– U novim pogonima proizvodićemo i pakovati instant supe u kesicama i kockicama po mađarskoj formulaciji, od poluproizvoda u saradnji sa jednom mađarskom firmom. To će biti jedinstveni proizvodi kod nas, malo začinjeniji i pikantiji, u skladu sa tradicijom mađarske kuhinje, a u planu su i nudle u teglama kao tipičan instant obrok azijske kuhinje. Kada je reč o kašama i zdravim grickalicama, njih ćemo praviti od domaćih sirovina i pakovati u kutije za poneti, a sve zajedno plasiraćemo na kisocima, pumpama, u biomarketima i prodavnicama zdrave hrane.

Inače, Continetal Tobacco je čuveni mađarski proizvođač cigareta i cigarilosa, osnovan još u doba Austrougarske monarhije, ali prema rečima Devrnje, nema nameru da proizvodnju duvanskih proizvoda započne u Srbiji.

– Proizvodnja ostaje u Mađarskoj, a ideja je bla da se ovde radi distribucija cigarilosa, bilo je i razgovora za ulazak na to tržište u Srbiji, ali na njemu je već poprilična gužva – kaže Devrnja koji dodaje da mađarska grupacija u Srbiji več distribuira filtere za motani duvan.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. Com kaže:

  Mogli smo i mi otvoriti fabriku hrane, od njive do trpeze, kao nekada 29. Novembar.

 2. Profesorica kaže:

  Kaže se „rezanci“, a ne „nudle“, malo pismenosti molim.

 3. Perica kaže:

  Instant supe su „bas“ zdrava hrana, kada na YT pogledate kako se prave, verovatno je ne biste ni probali. Ali, sta da se radi, kada je ona gotova za 5 minuta, a moja baka je kokosiju supu kuvala 3 sata, a nema se vise vremena za to. Ali je supa moje bake bila najbolja supa na svetu.

 4. O jeziku rode da ti pojem kaže:

  @ Profesorica
  12. 05. 2022. u 18:36

  Kaže se „rezanci“, a ne „nudle“, malo pismenosti molim.

  I kakve sada to veze ima sa pismenoscu? Mi smo u kuci govorili „knedle“ (nem) ili „gomboci“ (madj.) i bili smo svi redom pismeni i dan danas posedujemo odgovarajuca skolska svedocanstva o tome. Mi se odupiremo Orwelovskoj „Jezicnoj policiji“ jezicnom puritanizmu i slicnom novogovoru. Pogotovu jer je srpski jezik jedan uzasan galimatijas svega i svacega i svih mogucih tudjica, varvarizama i pozajmica, sve od Persije preko Male Azije pa do Engeske i sve to pomesano sa izvesnom kolicinom Slovenskih jezicnih elemenata.

 5. O jeziku rode da ti pojem kaže:

  PS

  Kaze se umesto nudli – testenina, a rezanci su samo jedna vrsta testenine.

 6. Indijanac kaže:

  A sta je onda „pasta“? U poslednje vreme stalno cujem za neke recepte za pastu.
  Kad sam prvi put, ne tako davno, cuo za ovaj izraz, mislio sam da su ljudi poceli da jedu pastu za zube ili pastu za cipele. Kad ono corak, to je neka testenina.

 7. Bradati anonimus kaže:

  Neki tuku copy
  ja tučem samo paste

 8. X-MEN kaže:

  Indijanac*
  To ti dođe nešto kao….špagete, samo ne testo nego preliv za njih, od te reči je i pašteta dobila ime…

 9. scorpio kaže:

  kako se prijaviti za posao?

 10. Vesna kaže:

  Interesuje me kako saznati nešto više,zbog zaposlenja

OSTAVITE KOMENTAR

53 + = 59

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: