Ćutanje vlasti ?!

 Na zvaničnom sajtu grada subotica.rs imamo banere sa likom gradonačelnika i predsednika Skupštine grada gde oni pozivaju Subotičane da im postavljaju pitanja. Da li ti baneri imaju svrhu da građanima pruže mogućnost da od dva najvažnija i najupućenija čoveka u gradu  dobiju odgovore na postavljena pitanja, ili im je jedina namena politički marketing?

Da li odgovore na postavljena pitanja dobijaju svi građani koji traže odgovore ili samo određeni, to jest politički podobni građani, pripadnici vladajuće koalicije ?

S obzirom da je prošlo  više od 60 dana a odgovore na pitanja koja je postavio Srpski pokret Dveri u Subotici nadležnim funkcionerima gradonačelniku Stevanu Bakiću i predsedniku Skupštine grada Subotice Balint Pastoru, još nismo dobili. 

Sva pitanja koja smo postavili  su pitanja koja su važna za sve građane Subotice, a tiču se  problema zagađenja životne sredine, koja  smo transparentno postavili i  na koja isto tako transparentno od strane gradonačelnika i predsednika Skupštine grada Subotice očekujemo odgovor. Po zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja , informacije koje su iz oblasti zaštite životne sredine se smatraju informacijama od javnog značaja.

Krivica i odgovornost za posečeni vetrozaštitni pojas na Paliću. Koliko strane kompanije u Industrijskoj zoni Mali Bajmok truju naše građane? Kad će jezero Palić biti zdravstveno bezbedno za kupanje? Kad će grad da izradi plan zaštite vazduha i plan zaštite od buke? (Bio je u obavezi da to učini). Da li postoji plan pošumljavanja Subotice… Samo su neka od pitanja na koje je odgovor tražio Srpski pokret Dveri u Subotici.

Međutim, vlast ignoriše pitanja koja dolaze od Srpskog pokreta Dveri, kao da naši članovi nisu građani grada Subotice, ili bi vlast volela da nisu.

 Kako objasniti situaciju  da u 21. veku imamo pojedince koji misle da upravljaju informacijama, istinom, koji misle da ako nešto sklone, zataškaju, da to neće izaći na svetlost dana. Uspeli su da svojim odnosom prema pojedincima i političkim protivnicima stvore građane 1. reda, njihove, do sada verne sledbenike, i građane 2. reda koji imaju pravo da postavljaju pitanja do mile volje ali odgovor nikada neće dobiti.

Bez obzira na planove koje kuje SNS i SVM, oni bi morali omogućiti da svako može postaviti pitanje bio on običan građanin, politička organizacija, organizacija civilnog društva ili bilo koji drugi subjekti ovog društva. Odgovor isto tako mora da dobije svako u zakonski predviđenom roku bez obzira o kome se radi. Vlast nikad ne bi trebala da smetne sa uma, a izgleda da jeste, da su zaposleni i funkcioneri u gradskoj kući samo servis građana, da se njihove plate isplaćuju iz budžeta grada koga pune isti ti građani.

Srpski pokret Dveri u Subotici nastavlja borbu za istinu. Nas neće pokolebati bahati odnos lokalnih moćnika prema svojim građanima, njihova želja da sve prikriju ipak se neće ostvariti.

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. Ivan kaže:

  Jadnom nacističom genaralu kod suđenja u Nurnbergu su postavili pitanje: ‘kako ste uspeli sprovesti vašu politiku ?’ Odgovor je bio kratak i jasan : ‘kada kod naroda stvoriš strah nakon toga sve ide glatko’.

 2. Negativci kaže:

  Dveri njima nema odgovora

 3. Hajvani kaže:

  Koga interesuje sta litl Pastor i Bakic odgovaraju ? Da su pametni ne bi bili u Subotici.

 4. Tribunal kaže:

  @ Ivan
  Koji general i ko mu je postavio pitanje, kada i gde? U kojoj prilici i zasto? Navedi izvor ili izvore pod uslovom da ih imas. To pitam zbog toga sto nacisticki generali nisu vodili nikakvu, pogotovo ne unutrasnju politiku i to je njma bilo strogo zabranjeno. Onaj nacisticki general koji bi poceo da se maesa u politiku, tesko da bi docekao Nürnberg.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =