Čuvena Slađana Milošević u SKLADIŠTU

Danas će gost omladinskog kluba Skladište, biti jedna istinska pop rok zvezda one velike Jugoslavije.

 

Krajem tih sedamdesetih, dok je još Tito bio živ, nije bilo žute štampe koja živi od takvih fenomena, kada je Slađana Milošević na sebe preuzela teret skandalmajstora, ne stilom života već samo svojom pojavom i smelim modnim kreacijama u kojima se pojavljivala na tada uštogljenim festivalima i TV nastupima.

U današnje vreme više nema toga što može da sablazni našu javnost, pogotovo nečija haljina ali tada…Slađana je bila prva, neka to ostane zapisano.

Danas nam Aleksandra Slađana Milošević dolazi kao autor jedne stvarno debele knjige (1726 strana). Reč je o dvotomnom delu “Civilizacija i žena – Muška žena“ .

Knjiga hronološki prаti sudbinu žene kroz istoriju dugu nekoliko hiljаdа godinа.

 

Vodeći nаs kroz istorijskа rаzdobljа, u nаmeri dа revidirа istorijski i ontološki doprinos žene, аutorkа nаvodi znаčаjnа delа ženа i njihove pojedinаčne biogrаfije. Tezа koju knjigа ‘Civilizаcijа i ženа – Muškа ženа’ prаti jeste neprаvdа premа istorijski obesprаvljenoj ženi… Svа nаšа sаdаšnjost, povezana je sа prošlošću. Svа nаšа sаznаnjа, deo su celokupnog znаnjа ljudske vrste. Stotine ženа sа strаnicа ove knjige čine deo mog i svih nаših životа… 

 

Sa autorkom o knjizi razgovara Vladan Čutura, profesor hrvatskog jezika i komparativne književnosti.

 

U ponedeljak, 29. oktobra sa početkom u 19.30 sаti u Omladinskom klubu “Skladište”KOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  Čitam i pade mi na pamet tekst “Biti poseban u Subotici”. S.M. je bila “oridjinal”, ali ne na lokalnom nivou. Posebna, poput Sonje Savić, Slobodana Cice Perovića, Radomira Konstantinovića… i da ne nabrajam. Tek sa izvesne vremenske distance, moguće je sagledati tu neku “posebnost”.

  U konkretnom slučaju, Sladjana Milošević je živela klasičan POP ART uživo. LIVE. Bilo je još takvih reprezenata u svetu muzike ’70. Bowie, na primer. No, kako to biva, ko god “požuri” i za pola koraka ispred ostalih, izaziva sablazan, šok i nevericu. U odnosu na njeno (i njihovo) shvatanje umetnosti, scenskog nastupa, prezentacije talenta (pri čemu isključujem intimu vlastitog života), ne umem definisati ŠTA je ovo danas? Kako nazvati samozvani “main stream”? Dekadencija?

 2. Dreamgirl kaže:

  Večerašnja promocija knjige “Civilizacija i žena – Muška žena”, poznate muzičarke i umetnice Aleksandre Slađane Milošević otkazana usled bolesti autorke!

 3. gamabunta kaže:

  Posebna, poput Sonje Savić, Slobodana Cice Perovića, Radomira Konstantinovića

   

  hehe, pa i nije baš. ovi su dosledno terali kontru sveopštoj šabanizaciji, a ova je pod stare dane prodala dušu državi s gomilom drugog ološa (đorđe david, bora, kiki, kusturica i već tako ta ekipa parazitskih sisača budžetskog novca). tako je na ime patriotskih zasluga postala čak i nacionalni penzioner.

  http://www.youtube.com/watch?v=H5MrbF2ewMw

   

   

   

   

   

 4. tomislav matkovic kaže:

  secam se neke emisije gde je doticna izjavila da je u pekingu slusalo milion kineza???!!!

 5. bećar kaže:

  punk baka!!!!!!zivela 100 god!!!

OSTAVITE KOMENTAR