Da li će Aca Lukas napuniti Halu

Folk pevač Aleksandar Vuksanović, širim narodnim masama znan kao Aca Lukas, zakazao je susret sa svojim fanovima u Hali sportova 18-og maja. Kako znamo da je Hala rezervisana, tj mogu da je napune samo najveće zvezde, poneko se pita : Ima li Aca toliko publike u Subotici ?
U prošlosti, narodnjačke zvezde bi u Subotici nastupale vrlo retko ili nikako, a još manje su mogle da računaju na masovnu posetu. Poslednje dve decenije, uglavnom su to bili klubovi i restorani.
Subotica je nekad bila grad Jugoslovenskog Omladinskog festivala, grad bluza, džeza, panka i roka. Od tih vremena nas dele decenije. Mnogo se toga promenilo pa i sami narodnjaci. Nekada je folk slušalo dvoje u razredu a sada ih samo dvoje ne sluša. Nije to više ni Cune, ni Tozovac, ni Brena – koji su sada u kategoriji „classics“, već čitava galerija likova. Od onih izašlih iz Gorkijeve drame NA DNU, do solidnih izvođača koji ne mogu da se otresu ovih prvih, jer su svi postrojeni u istoj paradi svojih izdavačkih kuća ili gospodara sudbina.
Aca Lukas spada u red onih koji uz svoje napeve, promoviše i jedan stil, što kažu po Vuku – IMIDŽ. Po mnogo čemu, to je stil velikih rok zvezda : kokain, kocka, skandali… Sve to možemo da vidimo, recimo i kod jedne Amy Winehouse, ali u našem miljeu, to ide uz strašan primitivizam, kriminal i podzemlje. Naš Aca ni ne krije da je jednom nogom u tom svetu, pre dve godine je čak ranjen u atentatu…
Ali, kako je svaki publicitet dobar, sve mu to ide „u rok službe“.
VELIKA BALKANSKA ŽURKA u „Mitel Europi“ – Subotici ? Možda. Sačekajmo 18. maj.

Aco delijo
SlikaKOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    Ad bestias, ad metalla.

  2. Gost kaže:

    Ovo dvoje su sa dna kace ovog izmorenog drustva, al ce napuniti halu. Narodu treba igara.

  3. Madagaskar kaže:

    Nadajmo se da neće!

OSTAVITE KOMENTAR

47 + = 55

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: