Da li će zelena postati crna fontana – I Vučić ima svog Obradovića!

Zelena Fontana će otići u istoriju Subotice,  a njeno mesto će trajno zameniti urbana, moderna parterna fontana, koja se po našem mišljenju nikako neće uklopiti u ambijent gradske kuće, zgrade biblioteke, pozorišta i svega u okruženju, što je bilo ponos Subotičana. Pošto o ukusima ne vredi raspravljati, ostavljamo građanima da sami procene, po svom ukusu, lepotu buduće fontane, ali kvalitet i isplativost su nesporne kategorije i tu svi moramo biti složni, odgovorni i strogi. Radi se o imovini svih građana Subotice.

Pre izvesnog vremena je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara o uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću negirao da je Obradović uzbunjivač. Bio je to slučaj da predsednik Srbije govori istinu. Naime, njegov Aleksandar Obradović je član Srpske Napredne Stranke. Direktor je i vlasnik preduzeća ,, Alex engieneering & construction,, koje je na čelu konzorcijuma kojem je Grad  Subotica  dodelio važan i isplativ posao izvođenja radova na renoviranju bivše zelene fontane u Subotici. Dokument o sprovedenoj javnoj nabavci je zaveden pod JN K 54/19.

Za razliku od biznismena Obradovića, Aleksandar Obradović iz Valjeva, koji je heroj našeg vremena, jer je rizikujući sopstvenu i sigurnost svoje porodice, javnosti razotkrio kriminal u Krušiku. Kriminal velikih razmera u koji je umešan sam vrh policije i SNS-a.  Umesto da bude pohvaljen, nagrađen kao savestan građanin Republike Srbije, on biva uhapšen i u kućnom je pritvoru.

Za razliku od njega, Aleksandar Obradović pod zaštitom SNS-a, radi , gradi i zarađuje po Srbiji. Po, s pravom možemo reći, subotičkom (naprednjačkom) običaju, na javnoj nabavci za izvođenje radova na fontani nije bilo druge ponude. Vučićev  Aleksandar Obradović je bio jedini ponuđač. Ono što treba da zabrine građane Subotice jeste činjenica da je ista firma radila bazen u Lajkovcu , gde je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) kontrolisala poslovanje, a bazen još od 2016 nije urađen.

Postoji opravdana sumnja i u kvalitet izvedenih radova Obradovićeve firme .  Upitan je na primer kvalitet i funkcionalnost postrojenja za dezinfekciju pijaće vode u Novoj Crnji. Postrojenje još uvek ne radi, odnosno ne proizvodi vodu koja je ispravna za piće. Na tom poslu je Obradović dobio krivičnu prijavu zbog falsifikovanja, od Firme “Sigma” iz Kule, koja nije dobila posao a koja ima patentiranu tehnologiju za potrebnu preradu vode. Ta firma je podnela prijavu protiv Obradovićeve firme “Alex engieneering & construction” jer je, gle čuda, umesto prečistača za pijaću vodu ugrađena tehnologija koja se postavlja za prečišćavanje bazenske vode .

Kako su subotički lokalni moćnici poverili posao jednoj ovako sumnjivoj firmi?

Dveri Subotice još jednom ukazuju na mogući kriminal i sumnjivu javnu nabavku koja istinski potvrđuje tezu – Sve što radi ova vlast radi protiv grada i njegovih građana.KOMENTARI

 1. Metuzalem kaže:

  Pohapsiti bandu !!!

  Šta radi SBPOK, MUP/SUP, BIA, Žandarmerija ?

 2. Džoni kaže:

  Eno prekopirao vas Jeremićev sajt u Subotici
  Bili ste prvi ali ukrali su vam temu 😀 😀 😀

 3. komanc kaže:

  @Metuzalem
  I oni su deo bande.

 4. --------------------------- kaže:

  DŽONI-zli i pogani jeziče. SNS uvlakaču..

 5. miklos kaže:

  Direkcija za izgradnju grada je leglo korupcije i kriminala,takodje i Suboticka carinarnica.

 6. Actor kaže:

  Godinama nema fontane, kostur bazena stoji, velike fabrike zatvorene,jedna cela generacija odrasla bez pozorišta koje nikako da se izgradi, korzo više nije korzo, mladi i reproduktivni napuštaju grad, a ono što je ostalo samo možeš videti do prvog mraka i posle se zablindiraju u kuću.

 7. Metuzalem kaže:

  @komanc
  Pa valjda je ostao i ovde neki pošten.
  Neka izdrži još malo, doći će i njegovih pet minuta. Već odavno je potrebna nova Sablja da počisti takav kriminalni ološ.
  Lepa vest je da su već odavno i na međunarodnoj sceni, određene službe koje prate tokove pranja novca ove kriminalno-korupcionaško političke klike zaninteresovane za njih.

 8. Luka kaže:

  Svako ima svo dg company
  Zar ne..

 9. ffilozoff kaže:

  Problem je sto Vucic i sporete popravlja po Srbiji-sve zna!!! Fontana-sitnica…

 10. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  Jesu ona temelja sto se postavljaju jedna pored drugog za svetlece reklame mozda konstrukcija nove fontane???? HAHAHAAHAHAAHHAAHAHA

 11. Pantelija Topalović kaže:

  Gledam ove govnjive komentare tzv. Subotičana kako zelenu fontanu kuju u zvezde, a sjebali su je za svega dve decenije jer ih nije bilo briga ni za grad ni za fontanu. Sada ti isti govnjivci bez da znaju kako će izgledati buduća fontana unapred osuđuju njen izgled … Svi koji ovde serendaju, ako za to nisu plaćeni od idiota iz Čačka, ili su totalne budale ili su srbomrzačka stoka.

 12. ffilozoff kaže:

  Pantelija je umro…

 13. Panta Pušač kaže:

  @Pantelija Topalović
  Ne treba da se brineš zbog govnjivih komentara, treba se brineš zbog govnjivih motaka koje će kad tad uslediti.Ti i tvoja sendvič bratija se nećete izvući kao ovi 5. oktobra.Najniži stvorovi koji trenutno postoje su stranački botovi.Porediti vas sa bilo kojim postojećim oblikom života bila bi uvreda za njih.
  K’o skakavci ste došli iz raznih vukojebina da pokradete i porušite sve što možete u Subotici.U vreme novih tehnologija spiskovi botova će ostati na internetu, neće se moći paliti papiri kao što su ovi radili pre 5. oktobra.

 14. Csaba kaže:

  Sve što radi ova vlast radi protiv grada i njegovih građana. PA NISU GRADANI NIKAD BILI VAZNI. SAMO POJEDINCI I NJEGOVI CLANOVI PORODICE!! Pa jedino tako napredno mozes u lepu srbiju da napredujes! Sramota.

 15. Pepi kaže:

  Joj Bože vi kažete gore od mog oca

 16. Pantelija Topalović kaže:

  Dame i gospodo Srbomrsci, Vučićomrsci & ostala plitkoumna bratijo. Ponoviću vam još jednom suštinu prethodnog posta
  1 – ako BESPLATNO istresate svoju mržnju protiv političkih neistomišljenika, onda ste najobičnije budale
  2 – ako to radite za novac, mogu da shvatim, ali pitam vas ko je onda bot i sendvičar?
  3 – ako VERUJETE da će vaše piskaranje dovesti do promene vlasti BEZ IZBORA, onda ste politički diletanti u debeloj zabludi.
  4 – TVRDIM da će vaši liderčići za par meseci podviti repove i POGAZITI “ugovor s narodom”. To znači da će učestvovati na izborima!!! A učestvovaće zato što moraju jer u protivnom odlaze na “đubrište istorije i političku penziju”.
  5 – A vi kao GUBITNICI već ste psihički oboleli i jedino što možete dobiti jeste krevet na “salašu”. U boljem slučaju samo čir na želucu…

 17. ffilozoff kaže:

  Pantelija je umro…Zasto pisete sa radnog mesta,iz drzavne sluzbe,za vreme radnog vremena,na racun gradjana???

OSTAVITE KOMENTAR