Da li je bicikala malo ili mnogo?

Više puta smo već pisali o biciklima Subajk sistema, ali da se podsetimo.

Na kraju prošle sezone kupljeno je novih četrdeset dvotočkaša, što je, prema rečima tehničkog direktora JKP “Parking” Zorana Tomića, uz isto toliko preostalih iz prva nabavke, bilo dovoljno za registrovanih tadašnjih blizu 700 korisnika.

Vanredno stanje zbog pandemije i razne zabrane pomerili su ovogodišnju sezonu iznajmljivanja gradskih bicikli, pa su one postavljene tek u maju. Tehnički direktor je tada rekao da će ih na stanicama biti toliko kolika bude potražnja.

Na stanici kod Otvorenog univerziteta uglavnom nema nijednog raspoloživog dvotočkaša.

Da li to znači da su potrebe građana tolike da raspoloživih 80 bicikli nije više dovoljno, ili da ponuda i potražnja ipak nisu usklađene?KOMENTARI

 1. Pitam Ja Vas kaže:

  Molim Vas da u ponudu uvedete i električne bicikle kao i uslužne punjače za iste. Mnogo je osoba koje u grad dolaze sa takvim biciklama ali nemaju mesto za punjenje..

 2. Gradjanin turista kaže:

  Stanujem preko puta subajk stanice kod radnickog, imam urednu karticu, al bicikl ove sezone zatekoh tek koji put, vecito sve pusto, danju, nocu.

 3. Sanja kaže:

  Ništa se ne menja kada su u pitanju odnosi gradske uprave prema potrebi građana da imaju uređenu biciklističku infrastrukturu. Od Aleksandrova do centra grada staza je u najmanju ruku užasna.
  Tužno je biti svedok vremena gde gradska vlast nema sluha za rešavanje više stvari jednim potezom, a potez je izgradnja novih i sanacija postojećih biciklističkih staza.
  Višestruka korist upotrebe bicikla:
  – zagađenje životne sredine 0%
  – zdravlje sugrađana poboljšano
  – iznajmljivanje bicikli SuBike bi se povećalo
  – turističke bike ture bi sigurno koristile pozitivnijem utisku o gradu
  – ljudi bi bili zadovoljniji (ako to nekog u ovoj zemji interesuje)
  – smanjenje pretrpanosti centra grada automobilima

  Onako nusput, bilo bi jako interesantno videti gradonačelnika da se provoza biciklom po biciklističkim stazama Subotice, pa da proceni da li je potrebno popraviti i urediti iste (ako zna da vozi biciklu).

OSTAVITE KOMENTAR