Da li je na pomolu velika čistka među naprednjacima?

Povodom nedavnog oglašavanja subotičkih naprednjaka i njihove podrške predsedniku Srpske Napredne Stranke i aktuelnom predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji je u obraćanju na svom instagram profilu najavio “žestoki rat protiv mafije i kriminala”, Inicijativni odbor Stranke Slobode i Pravde u Subotici oglasio se saopštenjem za javnost u kome se postavljaju veoma važna pitanja i to, pre svega, na lokalnom planu.

“Gospodo, osam godina ste imali apsolutnu vlast, kako na republičkom tako i na pokrajinskom i lokalnom nivou. U svim normalnim i demokratski uređenim zemljama institucije kao što su policija, tužilaštvo i sudovi su glavni nosioci borbe protiv kriminala i korupcije. Međutim, na žalost svih građana, ove institucije u zemlji Srbiji je uzurpirao jedan čovek. Gospodo subotički naprednjaci, najavljenu borbu protiv kriminala bi trebalo da započnete prvo od svojih redova.

Inicijativni odbor Stranke Slobode i Pravde u Subotici u svom saopštenju za javnost postavlja dva pitanja: 

 1. Ko je uništio „Apoteke Subotica“, ustanovu od krucijalne važnosti za građane Subotice? Kako je moguće da jedna takva delatnost kao što su proizvodnja i distribucija lekova napravi gubitak od 200 miliona dinara? Isto pitanje postavljamo istražnim organima. Hoćemo imena i prezimena odgovornih, kao i njihovo procesuiranje.
 2. Kako je moguće da je u magacinu JP “SUBOTICA-TRANS” napravljen manjak od 7 miliona dinara i to samo u prvih osam meseci ove godine? Ova tema bila je na stolu na sastanku izvršnih direktora ovog preduzeća koja je održana pre dve nedelje, ali izgleda da je doneta odluka da se zataška zbog nekih političkih razloga. Da li je moguće da je naručena roba stizala samo fiktivno u magacin preduzeća, a da je potom isključivo subotom izdavana – takođe fiktivno – za potrebe remonta autobusa? Da li su o ovome obavešteni istražni organi od strane direktora JP “SUBOTICA-TRANS” u ovoj velikoj akciji protiv kriminala u državi?

Stranka Slobode i Pravde će uvek podržati i pozdraviti svaku borbu protiv kriminala i korupcije, ukoliko ta borba podrazumeva pre svega čišćenje među redovima onih koji su na vlasti, a koji su samim tim i najpodložniji korupciji i kriminalu.”

IO Stranke slobode i pravde SuboticaKOMENTARI

 1. Magacioner kaže:

  Svaku rec potpisujem, policija mora da udje u Sutrans.

 2. Dunja kaže:

  Stranka Slobode i Pravde, a gde su uopste oni?! Da li postoje?! Pa naravno da ne, verovatno samo po nalogu pisu kojekakva saopstenja, a njih niti njihovog clanstva nema nigde!!

 3. Pufi kaže:

  Stranka Slobode i Pravde? Je li to ona kupljena djilasova stranka.
  Covek nije mogao osnovati stranku skupljajuci potrebne potpise, vec je napravio poslovni dil sa Bulatovicem, predsednikom Zelene stranke o kupoprodaji iste.
  I sada nam kuoac stranke Djilas prica o korupciji i kriminalu.
  A da ga upitamo.
  Kako je za par godina sa svojim firmama prihodovao 619 miliona eura?
  Posteno?
  Ajd, bez’te deco s’ prozora.

 4. bac Vranje kaže:

  Kako ce se boriti protiv mafije i kriminala??? – Skromno u krugu obitelji

 5. Eugen kaže:

  Ne znam zašto je SSP toliko uznemirena što se sprema velika akcija borbe protiv kriminala…

 6. Darko Čović kaže:

  E naš Subotica trans da ostavite na miru! Imamo najbolji javni prevoz u Srbiji i to bez velikih novaca kao u Beogradu i Novom Sadu, nego sve sami kako znamo i umemo. Moj ćaća je tamo radio još na tramvaju, pa posle vozio autobus, najgore je kažu bilo kad je SVM vodio to i sad vi opet to nešto prizivate

 7. Bunjevac uvik kaže:

  Darko Covicu-Brate Bunjevce,nista ne kazes sto nas Bunjevce prodase tvoji sns-ovci da bi se dodvorili Rvatima.Molim te o toj asimilaciji kazi stogod.

 8. Bunjevac kaže:

  Bunjevac glupavi,o asimilaciji Bunjevaca možemo govoriti samo kao o udaljavanju Bunjevaca od hrvatstva,a ne o približavanju kako to zamjenom teza govore oni koji su se učili pameti samo u Srbiji i koji žele unijeti totalnu zabunu među kulturno retardirani i zapostavljeni bunjevački svit.

 9. Manda kaže:

  @ Dunja Po onome što je napisano ti bi još i pojačala tiraniju?! A zar pravo na komentar nemaju ni ostali građani koji ne figuriraju po nekim znanim i neznanim strankama?

 10. Metuzalem kaže:

  Hajde sada, ko želi može da komentariše saopštenje.
  Gotovo je radno vreme botovima za danas. Otišli na na pićence i sendvič sa podrigušom.
  Nadam se da ne uvode drugu smenu jer će onda nastaviti da recituju napamet nabubano i lupaju minuse svima koji bi imali nešto da kažu o ovom.

 11. Marko kaže:

  Ali kada se udje u Tržnicu e tada ćete videti šta je pravi kriminal i lopovluk…

 12. Bunjevac uvik kaže:

  Objavljujetw vredanje bunjevackog naroda.Kada se odgovori istom reakcijom ptema tkz.hrvatskom narodu ne objavite.To je vaza demonkratija na zalost.

 13. Anonimni kaže:

  Što bi rekao Fanak: “..teško je danas biti bunjavac a pošten“

 14. Anonimni kaže:

  Naprednjak je maznuo 7 miliona! Ajd sad da vidimo da li će ga u’apsiti pa strepeti da li će da progovori ko mu je to naredio, ili će ispeglati svaku paru nekom pričom za maloumnike. Što bi se reklo, obračun u familiji.

 15. Bocko kaže:

  Pa krenite onda od vašeg bivšeg gradonačelnika(policajca,carinika,begunca, sns-ovca i imovinom da se knjiga napiše)!!!Sve u jednom na tacni pa da vidim tu borbu protiv mafije majku vam političarsku!!!

 16. Bunjevac kaže:

  Bunjevac uvik glupavi da nebi takav i ostao pročitaj Bunjevački blog.

 17. dzoni kaže:

  Bocko@ – i ovaj aktuelni ima putera na glavi a i sumnjivo stečene imovine na pretek.

 18. Inspektor.. kaže:

  @ Marko Dobro veliš Marko na Tržnicu umesto corone ušao je kriminal naprednih…

 19. xXx kaže:

  Hahahah raspravljaju se lopovi sa lopovima a botovi ratuju u komentarima!
  EE drzavo medj sljivama

 20. Vlad Tepes kaže:

  Nece biti nikakve cistke. Par nebitnih preletaca, ali bukvalno samo par komada, ce dobiti ukor od stranke.
  E to je to.

OSTAVITE KOMENTAR