Da se ne lažemo

Istinomer je došao u Suboticu i svoje mesto našao u bioskopu Lifka. Za isti sto su pored novinarke Trninić seli predstavnici najvećih političkih stranaka u Subotici. Gradonačelnik Modest Dulić, Jene Maglai, Laslo Đula i Ilija Maravić lokalni lider najveće opozicione stranke.

 

“U Subotici se ništa značajno nije desilo da bi to mogli istaći kao nešto dobro, u Subotici se i dalje loše živi kao što se živelo i pre, u Subotici skoro da nije došlo do promene vlasti u prethodnih 12 godina” – započeo je izlaganja Maravić koji se tokom debate osvrnuo i na privredu.

 

Na njegov govor se nadovezo, Laslo Đula istakavši da u Subotici postoji samo dve opozicione stranke, dok je Maglai naveo da u poslednjih osam meseci nije bilo ozbiljnih pomaka u Subotici. Da odnosi u koaliciji nisu najbolji videlo se i danas kada je Maglai istakao da će nešto morati da se menja ukoliko ne dođe do poboljšanja rada u koaliciji.

 

Na njegove reči Dulić je odgovorio da SVM ništa ne sprečava da bude konstruktivan partner u vlasti ali isto tako ništa ga ne sprečava da napusti vlast. Takođe potsetio je i Maravića da je SNS trenutno u vlasti i da raspolaže mehanizmima kojima može da utiče na poboljšanje stanja i u Subotici.

 

Pogledajte više

 KOMENTARI

 1. miltor kaže:

  Do promena je došlo.
  Maravić (SNS) novi je direktor Elektrovojvodine u Subotici (vlast je slatka i bogada), Maglai je čvrst njemu je uvek “dobro”, a valjalo bi sesti u fotelju gradonačelnika. Modest ne menja stavove što je dobro “ili si za ili idi”, a ovaj vatrogasac što poliva vodom “on zna kako treba raditi – mindeđ”. 
   

 2. qbgandra kaže:

  Pad koalicije je u najavi…  😈

 3. freelancer kaže:

  “Na njegove reči Dulić je odgovorio da SVM ništa ne sprečava da bude konstruktivan partner u vlasti ali isto tako ništa ga ne sprečava da napusti vlast.” Naravno, pod uslovom da poštuješ “moja” pravila igre… Da se razumemo, ni ovi drugi (SVM) nisu ništa bolji. Kada bi imali većinsku (da ne kažem apsolutnu vlast) ponašali bi se istovetno… I …? Malo prepucavanja? Hm, dobro. A šta ćemo sa “kolateralnom” štetom, tj. 100.000 gradjana ovog grada?

 4. Shtrokavi kaže:

  Maravicev nastup je bio copy/paste Aleksandra Vucica

 5. fore i fazoni kaže:

  Od ove cetvorice samo je jedan u opoziciji svi ostali su deo vlasti, samo sto dvojica furaju fazon Dinkica “U vlasti sam ali cu da glumim opoziciju kada to meni odgovara”

 6. Nikola kaže:

  Ne znam dali je Maglai obavestio javnost da curi bazen na Prozivci (tolko o njegovoj pouzdanoj reci)

 7. jovanka kaže:

  Došao žutima kraj u Subotici!

 8. O()O kaže:

  Najjači utisak je trenutak kada je Maglai rekao da SVM, ne zapošljava svoje kadrove.

  Maravić vešto izbegao odgovor na to šta njegova stranka čini da obezbedi novac za neke projekte za koje je republika nadležna, tipa Y krak, deo novca za pozorište koje je centralna vlast obećala, ili možda interes subotičana ipak nije najpreči, već sitno politikanstvo?

 9. naIvan kaže:

  Pogledao sam snimak ovog istinomera, i nesto mi se ipak jako dopalo.
  Ne znam da li se neki secaju, prije 15-tak godina i vise, kada je nastajala “demokratija” u Srbiji, na ovakvim razgovorima su se politicari zestoko svadjali, nadvikivali i upadali jedan drugom u rec, a voditelji razgovora nisu mogli da izadju na kraj sa govornicima.
  Dakle, to sto sam primetio, bez obzira na partijsku, nacionalnu ili versku pripadnost doticnih politicara koji su ovde bili prisutni, je da su svi bili izuzetno korektni i kulturni, nisu jedan drugom upadali u rec, i daa se primetiti da je Subotica ipak sto se tice tolerantnosti, na dosta visokom nivou. 
  U neku ruku, ipak bih ovo da pohvalim.

 10. Zumbul Aga kaže:

  Samo Naprednjaci i ljudina Vucic mogu da nam pomognu a ovu bandu lopovsku na sud! A sad adiooooo DZUTI!!!

 11. dep kaže:

  koji naprednjaci i koji vucic sve je jedna obicna farsa sta se radi..samo zamajavaju narod,evo nagodili se sa kasom pa sa miskovicem pa sta je sa antonicem…farsa..sjasi kurta da uzjase murta…a ovi na lokalu pa ti su posebna prica gde oni da preuzmu grad?skim i ko?gojko radic?nebudite smesni

 12. snex kaže:

  kad ce ovo biti na tv-u?

 13. becar kaže:

  svejedno je svi su isti!!!!!ko god da je na vlast ce da krade!!!to im je nekako u krvi!!!  …..ko vampiri   ma.ku im…..

 14. Realan kaže:

  Nikola:

  Ne znam dali je Maglai obavestio javnost da curi bazen na Prozivci (tolko o njegovoj pouzdanoj reci)

  Stvarno curi bazen? Ajde, odvedi me da vidim, kad si ti to već tako “proverio”!

 15. Da se razumemo kaže:

  freelancer:

  „Na njegove reči Dulić je odgovorio da SVM ništa ne sprečava da bude konstruktivan partner u vlasti ali isto tako ništa ga ne sprečava da napusti vlast.“ Naravno, pod uslovom da poštuješ „moja“ pravila igre… Da se razumemo, ni ovi drugi (SVM) nisu ništa bolji. Kada bi imali većinsku (da ne kažem apsolutnu vlast) ponašali bi se istovetno… I …? Malo prepucavanja? Hm, dobro. A šta ćemo sa „kolateralnom“ štetom, tj. 100.000 gradjana ovog grada?

  Da se razumemo, nemam ništa ni za ni protiv Modesta Dulića, ali oba njegova odgovora potpisujem: i za SVM i za SNS! 

 16. nesvrstan kaže:

  “Gradonačelnik Modest Dulić”

  celog života slušam izreke kao “e gore od ovog ne može”, “sad smo dotakli dno”, “crno da crnje ne može biti”…itd

  A eto…svaki dan sami sebi napravimo neko novo sranje koje nas ošamari i pokaže nam da “juče” nismo bili u pravu i da svakako MOŽE gore!

  Da li je moguće da među demokratama stvarno nije bio neko pristojniji za ovo počasno mesto?

   

 17. dep kaže:

  modest je dobar i momak i gradonacelnik…nemislite valjda da bi gojko radic bolje vodio grad pa ne nastao bi kolaps jujujuju

OSTAVITE KOMENTAR