Danas „Subotičke sedamdesete…“

Dokumentarni filmovi „Subotičke sedamdesete za početnike“ i „Centar 3“, u produkciji portala GradSubotica, biće prikazani u bioskopu LIFKA, u okviru večerašnje Noći muzeja.

Danas od 18,30 do 19,30 časova, na velikom platnu, u visokoj rezoluciji, svako koga interesuje prošlost Subotice, ima priliku da vidi nešto interesantno.

Po prvi put će biti prikazan dokumentarac o vremenu kada su svi nosili dugu kosu, sedeli na Majmunu i oslovljavali starije sa „druže“ i „drugarice“.

Dvadesetominutni film „Subotičke sedamdesete za početnike“, u maniru kanala History i BBC, priča subotičku priču o jednoj epohi.

Kao bonus, biće prikazan i dokumentarac „Centar 3“ (20 min) o nekadašnjem subotičkom 1. kvartu a danas Centru 3.

 

ULAZ JE SLOBODAN

majmun placKOMENTARI

 1. Nebitno kaže:

  "Posle svega što se dogodilo ova godina burna, prelomna 1968. obećava da ćemo u najskorije vreme ispuniti sve naše probuđene nade. Ostvariće se puna zaposlenost, nikom nećemo biti dužni, socijalne razlike gotovo i neće postojati a cela naša domovina biće cvetna i lepo uređena bašta, složna zajednica naroda i narodnosti. Koji rok da stavim za ovo? Pet ili šest godina?"

  Film "Varljivo leto '68"

  –*–

  Svekolika propast posledica je partokratije koja jača daljim produbljivanjem propasti. Sve veća propast (nedostatak novca, funkcija, položaja i privilegija partokratama) dovodi do sve jače partokratije koja dalje dovodi do još veće propasti. Deo toga iniciran je spolja a deo iznutra. Davno posađeno seme razdora po svim osnovama stvorilo je duboke korene nesloge a nesložni su slabi za opstanak. 

  (isti prostori – početak propasti desetak godina posle vremena "probuđenih nada")

 2. Usputachni kaže:

  Lansky da li je moguće pogledati film na neki drugi način za nas koji nismo prisutni u Szabadki?wink

 3. Lansky kaže:

  Biće o tome obaveštenje kada dođe čas.yes

 4. Ankica kaže:

  U gornjem redu,prva s leva GOCA, a u donjem redu prva s desna njena sestra MIRA. Boze koliko smo samo zajedno igrale "kvadrata" i lastisa:D:)

   

 5. Zaim kaže:

  dole levo je Jadranka

OSTAVITE KOMENTAR