Danilo i Milica ukrstili pesnice

Ovo mi je najsrećniji dan u životu – izjavio je Danilo Krstajić, talentovani gimnazijalac iz Subotice, kada je juče upoznao šampionku tekvondoa Milicu Mandić u njenom klubu.

danilo

Potreseni pričom o Danilu, koga vršnjaci u školi odbacuju zbog toga što je gluv, a koga su u Petnici prihvatili kao genijalca, Milica i njen trener Dragan Jović Gale odlučili su da ga javno podrže i ugoste u tekvondo klubu “Galeb”.


– Iz ovog kratkog druženja videli smo da je Danilo izuzetnio drag i pametan momak, veoma je prijatno biti u društvu sa njim. Želja nam je da pošaljemo poruku da treba da prihvatamo ljude kao što je Danilo. On je zdrav, duhovit, srdačan momak i nama je zadovoljstvo da ga imamo u klubu – rekao je trener nakon upoznavanja sa Danilom.


Devetnaestogodišnji gimnazijalac, koji je dospeo u žižu javnosti nakon isposvesti sajtu čujemovas.rs, gde je govorio o odnosu vršnjaka prema njemu od osnovne škole, o odbacivanju zbog gluvoće, juče je blistao od zadovoljstva, ne samo zbog toga što ga je ceo klub “Galeb” prihvatio već i što je uspešno prošao vatreno krštenje – razbijanje daske pesnicom iz prvog pokušaja!


– Veoma mi je drago što sam ovde. Milica je divna devojka, lepša je u prirodi nego na fotografijama – izjavio je Danilo, oduševljen pažnom koja mu je posvećena.
Milica Madić vredno je i juče trenirala za predstojeće mečeve. U pauzi se slikala sa Danilom i izjavila da je on sjajan dečko koga nema razloga da bilo ko odbacuje. Talentovan mladić iz Subotice planira da upiše medicinu, ali pre toga otići će u Petnicu, gde će početi svoj prvi naučni samostalni projekat.

 

Danilo: biću neurohirurg


Danilo Krsajić je u školi doživeo vršnjačko maltretiranje samo zato što ne čuje i što otežano govori. Smatrali su da je „glup“ i „lud“ i fizički ga napadali. Prve drugare i uvažavanje stekao je odlaskom u Petnicu gde je dobio i prvi poziv na picu, ali i uslove da pokaže talenat za nauku. Danilo kaže da želi da studira medicinu i da bude neurohirurg.

 

 

BLICKOMENTARI

  1. JANA kaže:

    Raduje me to što je Danilo našao prijatelje koji su ga usrećili odajući mu poštovanje. Kolege iz škole treba da se stide, a i profesori što su tolerisali to neljudsko ponašanje učenika prema Danilu. Uspeće Danilo u životu, i to mnogo više od "zdravih" kolega. 

  2. Pravdoljub kaže:

    Danilo neka Te Bog dragi vodi i usmerava. Znaj da oni koji su ti zlo cinili sada pucaju od muke. Iskren da budem na cast nastavnom osoblju i svima koji su zaposleni u skoli a da svu ovu torturu nisu videli, izmedju ostalih i skolski policajac..

OSTAVITE KOMENTAR