Deca iz Goraždevca gosti Subotice

Sokolsko udruženje za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje Subotica će, uz podršku grada, od 26. avgusta do 2. septembra, u okviru obeležavanja Dana grada, ugostiti tridesetoro dece iz Goraždevca, sa Kosova  Metohije.

 

„Uz želju da se u našoj sredini, u prijateljskom okruženju, osećaju lepo i sigurno, da kroz druženje sa vršnjacima iz Subotice i okolnih naselja osete i bezbrižniju stranu detinjstva i steknu prijateljstva koja će ih vezivati za ceo život, za decu iz Goraždevca osmišljen je i bogat i raznovrstan program koji podrazumeva brojne aktivnosti koje će se realizovati tokom njihovog boravka u našem gradu“, navedeno je u saopštenju ove organizacije.

 

S obzirom na to da stanovnici Goraždevca i okolnih mesta žive u veoma teškim uslovima, Sokolsko udruženje za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje i grad Subotica organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći u hrani, odeći, obući, kućnoj hemiji, školskom priboru i sportskoj opremi.

 

„Apelujemo na sve naše sugrađane koji mogu i žele da pomognu da se priključe ovoj plemenitoj akciji“, poručuju organizatori.

Humanitarna pomoć će se prikupljati od 1. do 23. avgusta, radnim danima od 10 do 14 časova, u prostorijama Crvenog krsta Subotica, Trg žrtava fašizma 3.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR