Deca sa Kosova u Subotici

U poseti Subotici od 25. avgusta boravi 35 mladih iz Goraždevca sa Kosova, uzrasta od 14 do 18 godina, većinom članovi tamošnjeg KUD-a “Metohija”. Oni će kao gosti Sokolskog udruženja za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje Subotica i Bunjevačkog kulturnog centra “Tavankut” iz Tavankuta u gradu ostati do 1. septembra, a tokom boravka druže se sa svojim vršnjacima iz grada i okolnih naselja.

 

Prilikom prijema u Gradskoj kući, gradonačelnik Subotice im je poželeo dobrodošlicu i upoznao ih sa istorijom i sadašnjicom Subotice.

 

“Za Suboticu je karakteristično upravo ono što sredini gde vi živite, na žalost, nedostaje, a to su mir, tolerancija i sigurnost. Subotica je grad u kome živi preko 20 nacionalnih zajednica i naroda, grad sa izuzetno dugom tradicijom međusobnog poštovanja. Sve što ste u našem gradu videli rezultat je prožimanja različitih kultura. Subotica je i grad otvorenog srca, grad koji raširenih ruku prihvata sve dobronamerne ljude. Verujem da ćete ovde uživati, da ćete upoznati nove prijatelje i da će ta prijateljstva dugo trajati”, rekao je gradonačelnik Dulić.

Bojan Radulović, predsednik KUD “Metohija”, napomenuo je da većina članova ovog društva do sada nisu putovali dalje od Kosovske Mitrovice i Kraljeva i da je ovo za njih važno iskustvo.

 

 

“Veoma mi je drago što je njihov prvi ozbiljniji nastup upravo u Subotici, gradu u kome smo izuzetno lepo dočekani”, rekao je Bojan Radulović.

 

 

Za goste sa Kosova su, inače, Sokolsko udruženje za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje Subotica i grad Subotica organizovali humanitarnu akciju prikupljanja pomoći u hrani, odeći, obući, kućnoj hemiji, školskom priboru i sportskoj opremi.

 

DANAS

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR