Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije posetila Suboticu

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, sastala se juče u Subotici sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem. Pored predsednika Maljkovića, u Subotici su juče bili generalni sekretar OKS Đorđe Višacki i potpredsednik Žarko Zečević.

Tokom susreta razgovaralo se o uslovima i potrebama najuspešnijih sportista iz Subotice i okoline, aktuelnostima vezanim za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju i sportskim programima koje OKS realizuje. Nakon sastanka i obraćanja medijima, predsednik OKS uručio je dve zahvalnice: gradonačelniku Bakiću za sveukupan doprinos Grada Subotice sportu i negovanju olimpijskih vrednosti, i Subotičaninu Miodragu Bardiću, donatoru spomen-česme subotičkim osvajačima olimpijskih odličja, u znak iskrenog prijateljstva i doprinosa očuvanju olimpijskog nasleđa.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković naglasio je da će se Subotica naći na mapi prioriteta OKS i da će to biti vidljivo u narednom periodu.

Maljković je u svom obraćanju, podsetio sve na istoriju Olimpijskog komiteta Srbije i njegove početke.

“Naš Olimpijski komitet je među prvih 18 organizovanih olimpijskih komiteta. Želimo da budemo najbolji, da budemo prvi u svemu, naravno u radu, organizaciji, disciplini, posvećenosti, požrtvovanju. Da razvijamo viteštvo u sportu, a to znači da aplauzom pozdravljamo bolje, a da ne vređamo one koji su izgubili” podvukao je Maljković.

 “Ocenili smo da u Subotici postoje odlični uslovi za pripreme naših najboljih sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, u više sportskih grana” istakao je Gradonačelnik Subotice Bakić i naveo da je baron Lajoš Vermeš 26. avgusta 1880. godine organizovao Palićke sportske igre, takozvanu “Palićku olimpijadu.

Uz izražavanje srdačne dobrodošlice i zahvalnosti na uručenom priznanju i poseti, gradonačelnik Stevan Bakić je Božidaru Maljkoviću čestitao na ponovnom izboru na funkciju predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i dragim gostima poželeo dobro zdravlje, puno uspeha u daljem radu i prijatan boravak u Subotici.

RTVKOMENTARI

 1. Katrinka J. kaže:

  Nek Stefanek kaze kako je dosao do poslovnih prostora u Subotici !!!!!! To ce uskoro morati objasnjavati medijima…

 2. Šojić kaže:

  Gde su im maske

 3. Marko kaže:

  A budzet za sport umanjili. Ko brine o sportistima u gradu,nije ni čudo.

 4. YU kaže:

  O SPORTISTIMA BRINU GRADSKI OCI.TAKO ŠTO IH ZAPOŠLJAVAJU U DRŽAVNE FIRME TOJ. TAMO SU NA PLATNOM SPISKU, A MLADI KOJI SU ZAVRŠILI ŠKOLOVANJE SA ODLIČNIM USPEHOM NEMOGU DA DOĐU DO RADNOG MESTA. ONI I NOVAC KOJI SMO ULOŽILI KAO DRUŠTVO ODLAZI SA NJIMA U INOSTRANSTVO. TREBA DA SE IZ BUDŽETA IZDVOJI DOVOLJNO NOVCA ZA SPORT DA SPORTISTI OPSTAJU BAVLJENJEM SPORTOM. BOLJE TIM NEGO KRIMINALOM. A I ZDRAVIJE JE. USPEŠNI SPORTISTI PODIŽU UGLED DRŽAVE U SVETU.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =