Demanti Bogdana Labana na tekst u “Blicu”

Demanti Bogdana Labana na tekst u dnevnom listu “Blic” koji je objavljen 17. jula, prenosimo u celosti:

“Srbija je danas razvijena demokratska zemlja sa stepenom medijskih sloboda daleko iznad mnogih evropskih zemalja,  toliko širokim da   pojedina medijska glasila prelaze  granice profesionalizma  zalazeći  u spekulativno novinarstvo zasnovano na zakulisnim radnjama nekih interesnih grupa,  po principu „rekla – kazala” a bez imalo obzira prema profesiji ili prema sagovorniku.


Kako drugačije, ako ne ovako, objasniti činjenicu  da se bezočno i krajnje tendenciozno, bez imalo skrupula, objavi tekst u kome je jedina istina da je rekonstrukcija Doma kulture u Tavankutu deo međudržavnog dogovora?
Neistiniti navodi „grupe zaposlenih iz gradske uprave, koja se obratila vašoj redakciji, a koja  navodi da „lokalna samouprava nije mogla da nađe novac za opremanje nameštajem Doma kulture u Tavankutu, ali je zato izdvojila značane pare za reprezentaciju, ručkove  i ketering” i „da se za ugostiteljske i hotelske usluge, kao uslov za dobijanje posla, definisala i kilometraža odnosno udaljenost objekta, od lokalne samouprave” toliko su neozbiljni da je izlišno komentarisati ih.

Pa ipak, radi tačne informisanosti, izneću podatak da je za ugostiteljske usluge i reprezentaciju (koji uključuju restoranske usluge, usluge smeštaja, keteringa i reprezentacije odnosno potreba kafe kuhinje), do 15. jula  ukupno potrošeno 1.682.245,00 dinara sa PDV-om, a ne 6.000.000,00 dinara kako se navodi u tekstu koji ste objavili.

Iako su svi podaci transparentni i nalaze se na sajtu grada, da ste se bavili činjenicama a ne paušalnim navodima, videli biste da je za celu 2019. godinu ukupno  planirano za restoranske usluge 720.000,00 dinara sa PDV-om, za usluge smeštaja 420.000,00 dinara sa PDV-om, za ketering 360.000,00 dinara sa PDV-om, a za reprezentaciju i potrebe kafe kuhinje  1.500.000,00 dinara sa PDV-om na godišnjem nivou.
Ni u kom slučaju, dakle, za prvih 6 meseci, nije moglo biti potrošeno 6.000.000,00 dinara za ugostiteljske usluge i reprezentaciju, kako  navodite, jer je za celu 2019. godinu planirano ukupno 3.000.000,00 dinara sa PDV-om.
Svi postupci javnih nabavki koji se odnose na ugostiteljske usluge i reprezentaciju, sprovedeni su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Neistine navedene u vašem tekstu očito potiču iz  iste kuhinje u kojoj je po unapred isplaniranoj recepturi nastao natpis “Bogdane Bog je ljut” „nepoznatog autora”, u javnosti predstavljenog kao univerzitetskog profesora i stranačkog kolege (a niti je jedno niti drugo), koji je sada dogurao do Jeremićevog jataka, sa javnosti nepoznatom krimi biografijom oružanog pljačkaša trafika.

Radi tačne informisanosti javnosti oko tavankutskog Doma kulture, juna 2018. od pokrajinskog Sekretarijata za kulturu dobijena su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, a Grad Subotica je opredelio sredstva u iznosu od 27 miliona dinara.
Oktobra 2018. godine  izvođač je uveden u posao i započeli su radovi na rekonstrukciji  Doma kulture u Tavankutu, koji su završeni maja 2019. Godine.

Kada je reč o opremanju Doma kulture u Donjem Tavankutu, postupak javne nabavke za nameštaj za objekat Doma kulture u Donjem Tavankutu u potpunosti je već okončan i namenjen je za korišćenje svih žitelja ovog mesta.

Treba li sada da se, kao gradonačelnik, izvinim za sve projekte i investicije koje smo, zahvaljujući podršci predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, grada Subotice,  i lično svom  zalaganju, počeli i dovršili, i koje su iz reči pretočene u delo?

Treba li da se, u ime Srpske napredne stranke, izvinim za sve uspehe koje  smo u prethodnih godina ostvarili na izborima? Da se izvinim što smo, ubedljivije nego ikada, odneli pobedu i u Tavankutu, na nedavnim izborima za Savete Mesnih zajednica?

Treba li da se izvinim što su ovi izbori nedvosmisleno razotkrili kome građani Tavankuta veruju i što nastojim da budem od  koristi   svim građanima, bez obzira na rasu, pol, veroispovest ili nacionalnu pripadnost?
Ako je potrebno, imate moje izvinjenje.”

 KOMENTARI

 1. I.S. kaže:

  Milion i po za kafe kuhinju?
  Koju to vi kafu pijete?
  Onu Kopi luwak?

 2. Bogdan kaže:

  Dovoljno je videti njegovu sliku iznad teksta i znati da je sve ispod napisano LAŽ!
  Ako imaš milone za privatne investicije sigurno nisi taj koji štedi na ručkovima o trošku naroda.

 3. JEDAN OD kaže:

  Pustili ga niz vodu. Žrtveni jarac za predstojeće izbore. A nije jedini, sigurno nije ni najbogatiji. To ga ipak ne može oprati. U nekom normalnom sistemu već odavno bi bio iza rešetaka i sva imovina koju je nezakonito stekao bila bi oduzeta. Nema tužilaca, nema optužnice, nema istrage, samo ga provlače kroz medije da se narod zabavlja i zaboravi na mnogo opasnije lopove. Napredno.

 4. Prilepak kaže:

  Ne izbija iz restorana

 5. Aleksandar Veliki kaže:

  Svi koji te poznajemo znamo da lažeš.Sve u životu što radiš radiš uz debeo interes i provizije.Usluge činiš ako ti neko plati a naloge sa vrha sprovodiš delimično kršeći zakon i pravila, čak i na svoju ruku vučeš poteze ne razmišljajući o šteti koju činiš državi.Nisi dokazao odakle ti imovina u CG,Novom Sadu,Subotici,koliko košta ordinacija u NS i mnogo toga još……..?Odakle ti novac kad zna javnost kolika su ti primanja.Tek ce da se piše šta si radio u EPS u.Svedoci se sami nude u zamenu za slobodu.

 6. Narodnjak kaže:

  Nezam gde je jutros Macasi Eudjen sa komentarima,sigurno jos nije stigao burek i jogurt iz Spartaka!!

 7. Punisher kaže:

  Laban jedino zna da laze, preti i krade. Zato je dosao u suboticu. Nek ga ponese kuci ko je glasao za sns i ko ga postavio

 8. laki kaže:

  Po ustaljenom šablonu obavezno se u svojoj izjavi svaki od ovih gnjida mora zahvaliti i Predsedniku republike i to na prvom mestu. To je duševna hrana za žvalavog. Koji paćenik?!

 9. Ivica kaže:

  I sad kad vec sve znaju zasto mu to ne oduzmu? Jer i sam kaze da nema i nije imao ustedjevine….a sa tom njegovom platom, koja je svakako preeevelika, te investicije su ne ostvarive.
  To su onda nase, suboticke, pare koje od nas uzima ( krade) i nosi u drugu drzavu tj. u svoju maticnu. Drugog objasnjenja nema!(ili mozda i on ima nekog u dijaspori kome je veoma drag pa mu daje svoje bogatstvo)
  I jednoga dana kad mu dosadi vlast samo ce lepo da ode nazad u CG i da se sunca i uziva u plodovima svog vladanja na severu backe. On je tu samo zbog svog interesa i njegove partije. Njemu Subotica ne znaci nista! Kao crno ispod nokta! Nema emocija prema njoj kao neko ko je rodjen tu! Najgore je to sto niko ni zasta ne odgovara. I ovo ce opet vrv proci ne kaznjeno kao i ono kad su on i onaj njegov pajtas delili samare i pretili onom coveku u centru grada… samo bahato!

 10. Boćko kaže:

  E sada ti koji su pisali Blicu icice na cupanje grkljanja i time da nahrani pitbulove, s da im predhodno obuce brtonske “labanke” 🙂

 11. naivan kaže:

  Neko ce reci da je zaradio pare jos mnogo ranije dok je radio na carini. Ali opet dolazimo do toga da je i na carini klepao.
  Tako da mu dodje na isto.
  Ako moze da dokaze poreklo imovine ok, ako ne moze…bajmokana momentalna. Ali taj film naravno necemo gledati.
  Ako bude skinut sa mesta gradonacelnika jer ne moze da dokaze poreklo imovine, to nije dovoljno. Mora da ide i u zatvor.

 12. Zajo kaže:

  Vec 5-6 godina se zna za njegovu imovinu i kako je do iste stigao, samo je pitanje zasto sada. Verovatno se nekome zamerio pa je pusten niz vodu, istovremeno uz veliku medijsku promociju stranke.

 13. Miki kaže:

  Ne stajem ni na ciju stranu apriori ali ovo upravo procitah u Blicu na predmetni demant

 14. mario kaže:

  Komplet Suboticka carinarnica je upregnuta u izgradnji imperije Laban.

 15. ffilozoff kaže:

  Evo i danas u blicu dodatna objasnjenja 20.09.2019.-namece se pitanje-Da li je sam stekao bogatsvo,ili ima saucesnike u vrhu SUBOTICKOG sns-a? Moje misljenje je da su vrrrlo dobro organizovani i povezani od ranije sa carinom,sudstvom.uvoz auta,nekretnine..zatvorili su KRUG !!! Davno sam pisao da ce se medjusobno poklati zbog SUBOTICKOG kolaca! Drukace jedni druge,pitanje je dana ko ce progovoriti,ili je vec neko nesto sapnuo??? Znate na koga se misli,ALI niko nije KRIV,dok se ne dokaze!

 16. ffilozoff kaže:

  P.S.-bilo bi logicno da sazovu konferenciju za stampu, SVI SUBOTICKI rukovodioci sns-ovaca. Stanu u zastitu lokalnog serifa,pa i koalicioni partneri da mu stanu iza ledja!!!

 17. Suzy kaže:

  Sad će da vidi da u politici nema prijatelja. Niko mu neće stati iza leđa da ne bi potonuo sa njim. Opozicija treba da podrži gradonačelnika jer njegovi kolege su smradovi

 18. Damjan kaže:

  Zato nemaju pare za našu decu, đaci generacije nisu dobili NIŠTA od grada. Toliko o ulaganju u budućnost. Prestolonaslednik ih pozvao na Beli dvor, a grad ni kartu da im plati. Laptop i stipendija je tek misaona imenica za 7-8 đaka godišnje – najboljih đaka! Ne bi to ni bio problem da deca nisu otišla u Beograd i videla da su iz svih drugih gradova sve ovo dobili. Ko nas se sve to pojelo i popilo. Neka vam je na čast!

 19. laki kaže:

  Dobro da zapamtimo šta se sve radilo !!! Nemoj da to smetnemo s uma na sledećim izborima!

 20. rax kaže:

  hocete da smenite ovog naseg burgermeistera? ako bude smenjen za 1 godinu ce biti postavljen za ambasadora, mozda cg. sta se dobija smenjivanjem, ovi su vec tako uhodani, novi treba opet izpocetka da cerupaju narod. niko, nikada ne odgovara za nista, eno ga nikolic, odakle njemu tolika imovina? svi su ga za cas zaboravili i niko ga vise ne spominje, mada on, zreo za penziju i sa nikakvom kvalifikacijom niti znanjem, jos uvek zivi jako dobro na nas racun. ja jedino znam da su do sada kertes, kasa i dulic privodjeni. a vi suboticani razmislite jako dobro, da li su oni jedini u ovoj drzavi, koji su ostetili grad ili drzavu.

 21. Istina... kaže:

  Mnogo agenata Agenture (sve standardni ali i novi, “maštoviti”, nickovi) i nešto naivnih građana koji olako veruju agitpropu. Marioneta (ime je nevažno, svu su isti) kadar je DOS-a. Malo su postali neposlušni pa ih Vladari sveta provlače kroz medijsko blato njihovih “slobodnih”, “nezavisnih”, “objektivnih”, “demokratskih” sredstava agitpropa. Ne znam zašto ovaj portal to radi, verovatno da malo zabavlja naivne. “Grad” Nova Atlantida i država Kolonija Banana su deo Antisistema.

 22. Authentic kaže:

  Familija mu radi na granici.Pod hitno ih na mere, prekontrolisati šta su radili a pre toga skinuti sa granice. Drzava krvari jer ne ubira sredstva…

 23. sendvicara kaže:

  Izgleda danas je samo Istina zaradio sendvic od firera danas…ostali sigurno jos tapsu Makronu.

 24. Čulje Rožaje kaže:

  Ne napadaju Labana zbog Labana nego Labana zbog Srbije.

 25. PatriotX kaže:

  Pošto će u najgorem slučaju dobiti utešnu funkciju sa koje može da završi zgrade, kad dođe vreme da se skine prašina sa dokumentacije :1 carina 2 eps 3 gradska uprava. Postoji u pravoslavnoj metafizici jedno prokletstvo za one koji su krali od naroda i države.

 26. Boki kaže:

  ovog lasom treba juriti po ulici

 27. Istina... kaže:

  @sendvicara

  Agente što odrađuješ mekburgere, “frenčfrajz”, kolu i “barbikju” sos, zaboravio si da me satanizuješ vašim standardnim kvalifikacijama poput: pseto, džukela, svinja, đubre, Gebels, Sotona (imam toga sačuvan čitav niz no me mrzi da tražim). Ubo sam u suštinu stvari, u Istinu, pa si se, eto, ti, tako jadan i bedan, izmigoljio iz vaše jazbine da “pametuješ” o meni “sendvičaru”. Vidiš, “genije”; kako ostali agenti ćute, znaju sa kim imaju posla. Ne čačkaju mečku.

  Za oblatnjavanje služe “veličine” NUNS-a, NDNV-a, Saveta za štampu i ostalih “samostalnih” udruženja, organizacija, tela, fondacija… Toliko je providno da je monotono. A i taj Makron, baboje*ac, vaša je marioneta, kao i neke “naše” iz vašeg arsenala LGBTQIA.

 28. Kristin CNN kaže:

  Vučiću ako ne budeš smenio ovog i lasom ga nakon sprovedene istrage sprovedeš tamo gde pripada znaš kakav te imidž onda prati kakva će zaključke građani izvući i šta će mediji da ti urade.Ti si na potezu……..

 29. rax kaže:

  pa srbija je puna labana. sta vucic nije takav ili sta? ti gradjani, koji ne znaju kakvi su kompletno ili zive od njih i istog su morala ili su polupametni i nikada i nece znati.

 30. Istina... kaže:

  Podguzna Agentura je dobila naredjenje da u interesu “gradjana” ne stedi prljav jezik i zloum. Najvaznije je da pravi krivci, njihove Gazde, trajno ostanu skriveni i nevini.

 31. Josè Pepe Mujica kaže:

  Gospodo, voda sa česme u Subotici je dobra za piće… ostatak dajte u Narodnu kuhinju.

 32. pista kaže:

  A zasto vi objavljujete demant kada je to duzan Blic da uradi koji je objavio pricu o polgarmesteru?

OSTAVITE KOMENTAR