3. Vinski maraton


Event Details


Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju.

Dve trke na Vinskom maratonu

Dve trke, Vinska trka od 21 km i Trka uživanja od 10 km, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu. Staze trka prolaze pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice. Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti.

Svaki učesnik trka može na start da izađe u originalnom sopstvenom kostimu, a najmaštovitiji će na kraju dobiti vredne nagrade. Cilj ovih trka nije da se staza predje za što kraće vreme, već da se učesnici što bolje provedu i zabave.

Zabavni dodatni programi

Posetioce manifestacije i učesnike trka očekuje raznovrstan zabavni program i naravno, puno vina. U sklopu Degustacione zone posetioci mogu uživati u degustacijama vina, specijalitetima, ali i učestvovati u vinskim radionicama. Degustacije vina biće organizovane i u lokalnim vinarijama, a oni koji vole romantiku uživaće u degustacijama na brodu koji će ploviti Palićkim jezerom. Cela manifestacija biće ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke moći će da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.

U svetu postoji na desetine izuzetno popularnih vinskih trka i sve one su sinonim dobre zabave. Najstarija i najpoznatija održava se u Bordou u Francuskoj, pod nazivom Marathon du Médoc. Poslednje decenije vinske trke postale su pravi hit i u Australiji, Novom Zelandu, Južnoafričkoj Republici, Mađarskoj, Italiji… Trčanje nikada nije bilo zabavnije! Kako je to izgledalo , kada se održao prvi vinski maraton u Srbiji, upravo kod nas na Paliću, možete pogledati ovde.

Cela manifestacija biće ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke moći će da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.

Prijave za Vinsku trku: https://bit.ly/2M7U1JM

Prijave za Trku uživanja: https://bit.ly/2Q8B1d0

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR