Bajbok, po motivima drame Emigranti


Event Details


Gostovanje teatra Arena

 

jadran-30.11

 

Po motivima “Emigranti” S.Mrožeka
Adaptacija i režija: Tatjana Kecman

 

Igraju : Tatjana Kecman i Ana Lečić

 

Ton i svetlo: Igor Borojevic

 

Predstava “BAJBOK” je nastala po motivima dramskog teksta “Emigranti” Slavomira Mrožeka. Mnogo više komična, nego tragična priča je smeštena u Švedsku. Dve žene sa naših prostora u iznajmljenom stanu, slave Novu 2020 g.

 

One se razlikuju po svemu osim po poreklu. Jedna je tipičan primer gastarbajterke, koja je otišla u tuđinu da bi zaradila za život u domovini. Gladuje i štedi na svemu i svačemu, jer ima samo jedan cilj – da napravi u svom selu četvorospratnicu sa bazenčićem, pa da svi puknu od muke. Krije krvavo zarađeni novac i ne stidi se da bezobrazno pozajmljuje cigare, kafu, hranu…

 

Druga je mlada feministkinja, logorejašica, “vlasnica znanja”. Ipak, previše priče i filozofiranja ne ispunjava njenu prazninu, i ne sakriva pogubljenost i nesnađenost.

 

Zarobljenene, ne samo zbog karantinma, već i zbog svojih pogrešnih uverenja i fantazije o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vreme korone bi možda bila tužna da se tu nije našla flaša skupocenog stranog pića.


KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 12 = 20

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: