Kiš – kviz : šampion Subotice


Event Details


kiš-kviz-29.12

 

НАГРАДНИ КОНКУРС ФОНДАЦИЈЕ „ДАНИЛО КИШ“
У оквиру наградног годишњег конкурса фондација за омладинску културу и стваралаштво „ДАНИЛО КИШ“ организоваће „КИШ-КВИЗ ШАМПИОН СУБОТИЦЕ“ за ученике завршних разреда средњих школа. Квиз знања је замишљен као једно такмичење где ће ученици кроз забаву и дружење показати своје опште знање које су стекли до сада и на најбољи начин промовисати себе и своје школе. Два ученика из четвртог (завршног) разреда ће представљати тим школе и имати шансу да освоје вредне награде али и понесу епитет најбољих суботичких средњошколаца. Тимови односно школе ће се сврстати у групе и такмичити једни против других.
Први део квиза се састоји од питања која се ученицима постављају, а они имају ограничено време да одговоре, најбоља екипа је она која сакупи највише бодова.
Други део квиза су питања која се ученицима постављају, а они имају два минута да одговоре, најбоља екипа је она која сакупи највише бодова
У прве две рунде постављена питања биће из свих области које су ученици имали у свом досадашњем школовању (српски језик и књижевност, историја, географија, математика, билогија, музичко, практични предмети, основни економски стручни појмови, општа питања из свакодневице). Трећи део су питања из локалне историје, локалне културе, уметности, спорта и занимљивости града Суботице.
Након завршене три рунде, добијамо четири најбоље екипе које се боре за супер финале. Четири најбоље екипе имаће и додатну игру у виду асоцијација.

Платформа на којој ће се квиз реализовати јесте – https://kahoot.com

Норвешка платформа за учење заснована на онлајн играма.
Платформа аутоматски рачуна бодове на основу тачности одговора и брзини датог одговора.
Квиз ће се реализовати у просторијама Фондације „ДАНИЛО КИШ“ (Парк Ференца Рајхла 12 а, зграда Јадрана) у среду 29.новембра 2023.године. Најбољи тимови освојиће вредне награде 2x Galaxy Tab A8, 2x Huawei SW FIT 2 Black, 2x Fuji Instax Mini 12 Pastel поред ових награда спремљене су и утешне награде.


KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

64 + = 68

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: