Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: O nasilju na filmu


Event Details


U utorak, 21. januara 2020. godine, u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „DANILO KIŠ“, sa početkom u 19 časova, održaće se novi susret članova Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma. Ulaz je slobodan. Klub je otvoren za nove članove.

Na početku druženja prikazaće se američki film “Paklena pomorandža” iz 1971. godine, koji je režirao Stenli Kjubrik, po istoimenom romanu Entonija Burdžesa. Glavne uloge tumače Malkom Mekdauel i Patrik Magi.

Posle projekcije članovi Kluba razgovaraće o ovom filmu, posmatrajući ga iz različitih perspektiva (etike, estetike, filmologije, itd).

U trećem delu druženja vodiće se razgovor na temu: O nasilju na filmu.

Razgovor sa članovima Kluba vodiće Dragan Krstić, profesor filozofije.KOMENTARI

 1. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  ????? A Clockwork Orange se koristi ko primer nasilja u filmovima????…svashta….taj film je prirucnik prve pomoci i primer humanosti za nasilje koje postoji u balkanskoj politici koja se nad gradjanima sprovodi svaki dan…ispasce filmovi i igrice krivi za vase nekontrolisano ludilo…..btw…La naranja mecanica je divan film…neshvacena komedija davno ispred svog vtemena….

 2. Staro društvo te pozdravlja i želi da budeš što dalje... kaže:

  @stormwatch

  Za ludaka koji je kad poludi gađao drugove zapaljenim teniskim lopticama umočenim u razređivač, paklena pomarandža je humani film i komedija. Ko te ne zna storme i bolje da te nikad ne upozna. Ti si definicija opasnog ludila i produkt svega onoga što je Kjubrik najavljivao tim filmom još pre 50 godina.

 3. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Staro društvo te pozdravlja i želi da budeš što dalje…

  Ahahahaahahah…koji je dejbil ovo pisao?? “paklena pomarandža”….ahahahahahahahaa…..ajde ne skrivajte se iza “starog” drushtva…postoji samo jedan jadnik koji bi ovako shto ikad napisao, tj. i da je smeshno i debilno u istom momentu…cuj ga…ja gadjao drugove lopticama umochenim u razredjivac…ajde ne k….

OSTAVITE KOMENTAR