Dijagnoza vlasti: Kriminal, laži i prevare

Kako  reagovati na svakodnevne gluposti i nedela ove lokalne vlasti koja su usmerena na unižavanje građana,  njihovog dostojanstva, uništavanje grada i celokupnog nasleđa? Neprestano se ponavljaju nenormalne stvari, koje običnom čoveku spočetka nisu smetale, ali uskoro više niko neće moći da ostane imun na ovoliku količinu kriminala, bahatosti i bezobrazluka. Sloboda mišljenja, bez koje nema napretka ni države, ni našeg grada, guši se i biva osuđivana. Najnoviji primer je činjenica da kablovski operater „Pošta NET“ nije produžio ugovor sa distributerom koji emituje program jedine opozicione TV N1.

Uz minorni broj lokalnih TV od kojih sve prevashodno služe samo vlasti,  TV N1 jedini iznosi istinite činjenice i kritičke stavove prema ovoj vlasti. Naprednjaci očito nemaju nameru da oslobode medije, već da  još više onemoguće građane da budu informisani.  Naprednjaci se uveliko spremaju za lažne izbore, izbore na koje oni koji izađu neće moći ništa promeniti, samo će pomoći naprednjacima i njihovim koalicionim partnerima da povećaju  izlaznost, a u suštini ostati  nemi posmatrač još bizarnijih odluka koje su na pomolu.

I najnovijom pojavom svetlećih reklamnih panoa, koji su uznemirili subotičane a  koji su u cilju predizborne kampanje postavljeni na najprometnijim mestima, bahato i bez trunke obzira prema građanima. Da bi ideju svetlećih reklamnih panoa snishodljivo ponudili subotičanima postavili su fotografije istorijskih dela arhitekture kojima se subotičani ponose, a isto tako nedavno su bez trunke srama i stida rušili objekte pod zaštitom Republičkog zavoda za zaštitu spomenika. Uskoro neće postojati deo trotoara, dela ulica , objekata, bez reklame sa koje se zadovoljno smeše političari iz vlasti, spremni za novi krug korupcije, laži i prevare.

Oni koji su u ranijim izbornim ciklusima nudili svojim sugrađanima betonske cipele , a poslušnim glasačima platu od 500 evra, povećanje penzija, investicije Mercedesa, pa  Folksvagena, obećavali preporod naše poljoprivredne proizvodnje na čelu sa Tenisom, koji grade Beograd na vodi od naših para, auto put prema Albaniji, kao da je to važna investicija za Srbiju….O novcu bačenom na subvencije stranim investitorima, koji su ubrzo odlazili i ostavljali samo dugove državi i bolesnim, zloupotrebljenim i nezaštićenim radnicima i da ne govorimo.

Možda bi svetleći reklamni panoi imali svrhu kada bi građane informisali šta su sve ovi na vlasti učinili za svoj narod, da prikazuju prazna sela, pune autobuse mladih ljudi na putu u zemlje EU, bedu i glad koja hara Srbijom, bogatstvo pojedinaca iz vlasti  zarađeno pljačkom naroda, afere koje se godinama nižu jedna za drugom, jednostavno rečeno – potpuni sunovrat.

Svetleće reklame su svakako deo urbanog modernog marketinga koje svoje mesto nalaze u mnogim velikim gradovima  u svetu, ali zauzimaju prostor tako da ne narušavaju delove istorijskih sredina, niti su prepreke normalnom kretanju po ulici, kako je to učinjeno Subotici.

Dveri  Subotice veruju u građane Subotice, da će verovati svojim očima i razumu, a ne retuširanim fotografijama  likova na bilbordima i reklamnim panoima, koji su, oličenje kriminala, laži i prevare. Tada će lečenje ove dijagnoze biti svima jasno i poznato – smena vlasti, utvrđivanje porekla imovine i zatvor za sve korumpirane političare.KOMENTARI

 1. Mikloš. kaže:

  Opasna je Orbanova koalicija sa Srbijom…

 2. Atlas kaže:

  Pitam se pitam, kako bi nam bilo da ste vi na vlasti?!

 3. Opa bato kaže:

  Neverovatno je koliko debilčina šeta ovim gradom. Presreću mirne građane, razbijaju reklamne panoe jer je neko rekao da nisu dobro postavljeni …. Pričaju o platama, penzijama i štrajkovima oni koji nemaju dan radnog staža. Sve su to jadnici koji sede po kladionicama ili mlate gluposti po kompjuteru jer ne znaju šta će sa sobom … Ništa u životu pametno i korisno nisu uradili.
  A zašto je to tako?
  Nedavni rezultati PISA testa pokazuju da je svaki 3 stanovnik ovog grada funkcionalno nepismen – da ne shvata i ne razume …. ili narodski rečeno da je GLUP.

 4. (ba)laban kaže:

  Očigledno je da ova banda na čelu sa aktuelnim Predsednikom smatra da ima pravo da nas zauvek ili bar na duži period udalji od EU i približi Rusiji od koje svi beže kao đavo od krsta. Zato ih treba šrto pre smaknuti (da ne bude zabune SA POLOŽAJA, jer će picousti odmah zakukati kako mu neko preti), kako nas ne bi unazadili još više od nezavidnog položaja u kome se već i sada nalazimo.

 5. (ba)laban kaže:

  @Opa bato

  PISA test se ne odnosi na ovaj grad nego na celu Srbiju, a prosek nam “popravljaju” vaši krezubi glasači. Kamo sreće da je prosek inteligencije u Srbiji poput ovog u Subotici, koji je znatno narušen dolaskom brđana iz Like i kojekakvih krajiških vukojebina.

 6. strahinja kaže:

  Koliko volim kad lupate gluposti. N1, odnosno United Media grupa pod kojom jeste N1, NovaS, Nova Sport i Sport Klub kanali traži nenormalno visok iznos za emitovanje njihovih kanala. Pošta NET nema ništa protiv N1 i sličnih kanala, jednostavno, vi biste za 1000 dinara i manje da dobijete listu od preko 150 kanala.

  United media grupa traži godišnje 3.5 – 4 miliona evra. Neka pošta net ima 50000 korisnika (mada čisto sumnjam da pored telekoma, sbb-a i ostalih operatera imaju i toliko). Tih 50.000 korisnika plaća pretplatu u proseku od 1000 dinara (*** ZA TV pretplatu). To je mesečno 50 miliona dinara, odnosno godišnje 600 miliona dinara ili u EUR valuti nešto više od 5 miliona. Dati 80% prihoda od pretplate na svega 15ak kanala iz gore pomenute grupe nema smisla. Gde je Pink grupa koji niko ne podnosi, a opet ga gleda više od pola srbije, gde je HBO grupa, gde je Viasat, gde je oprema koju dobijate od iste te Pošte NET. Jednostavno nije isplativo. Prošli put su bili primorani od strane vlasti da produže ugovor. Imao je i SAT-TRAKT kanale United Media grupe do pre dve-tri godine. Gde su? Nema ih.

  Ovim komentarom ne kažem da podržavam to što ti kanali nisu u ponudi, ali sagledajte malo i drugu stranu.

 7. Opa bato kaže:

  @ (ba)laban
  Tačno. PISA se ne odnosi samo na ovaj grad već na celu Srbiju, pa to ti i pričam samo što ti nisi u stanju da to shvatiš jer si onaj treći …
  Uzgred da te informišem malo o geografiji. Lika se nalazi u Hrvatskoj, a na PISA testu Hrvatska je na 29. mestu za razliku od “ovdašnjih” koji su na 64. Naravno, ti još uvek nisi shvatio da su ti “dođoši” iz Like DUPLO pametniji od tebe i sličnih srbomrzaca. To ne tvrdim ja, to je naučno dokazano na međunarodno priznatim testovima.
  Ej, čoveče, gde se ti informišeš, u kakvom društvu se krećeš, na kakvim si supstancama kada ne razmišljaš sopstvenom glavom i uz to podržavaš blebetanja Dveri?

 8. Meritor... kaže:

  @ Opa bato : Tačno. Lika je geografski bio deo Austrijskog,kasnije Austrougarskog carstva u okviru Hrvatske države , a ne neke ,vukojebine, dela zaostale ‘turske mahale’.
  Lika se nalazila u najzajvijenom delu ondašnje Europe ,dok delovi ‘turske mahale’ su bili u okvirima Turskog carstva u kulturnom i privrednom ‘mraku’.
  I sam naučnik Nikola Tesla je bio naturalizovani ličanin ,pored svog maternjeg govorio i nemački jezik ,pa je politehniku učio na austrijskim školama.Imao je Austrougarsko državljanstvo ili kako su onda prakticirali u tom delu carstva Austrijsko državjanstvo pa i putne isprave. Kao mnogi koji su se u to vreme uputili u prekookeanske zemlje i putovali su sa Austrijskim putnim ispravama sa teritorije Hrvatske. Nadalje mnogi iz like su učestvovali u I svetskom ratu na stranu Austrije i Habsburgovaca.Mnogi su kasnije kada su bili demobilisani ostali su u Bačkoj i Vojvodini. Stoga nije primereno nazivati ih ‘dođošima’….Ovo je samo mala pouka iz istorije ,da ne bi rekli za nas da smo ‘glupi’ Ličani…

 9. Trovach kaže:

  @Opa bato…PISA test se prvenstveno koristi za proveru obrazovanja osnovoskolaca i srednjoskolaca. Ta generacija je upravo produkt vaseg obrazovanja i vaseg sistema vrednosti. Nije mi jasno zasto se u Srbiji uvek bira najgora opcija. Sada su na dno poceli da vuku i Vojvodinu.

 10. Zorica kaže:

  https://www.subotica.com/vesti/na-pomolu-resenje-za-svetlece-reklame-na-radijalcu-id36720.html

  Tekst je vise nego smesan pitali su u firmi posh 33….kad tamo za divno cudo radi cak jedan covjek,,,,branimir…a tekst pise njegov drug znaci neverujem,,,,strasno

 11. Petar Leskovac kaže:

  @zorica
  Firma ima bar 3 zaposlenih koliko znam. Rade marketing za nas i odlicni su.
  Pozdrav

 12. Zorica kaže:

  Petar Leskovac

  Odlicni jesu ali imaju jednog zaposlenog,,,,i promet od 20 miliona,,,,lako proveriti ko moze ja mogu….ostali nisu zaposleni,,,za njih se neplacaju doprinosu gospodinu malo puno????

 13. ludak kaže:

  Mogu da primetim da su odlicni. Dobra ideja i jos bolja zarada. Zarada od 100.000 eura godisnje na izdavanje ovih panoa je neverovatna. Isplatice celu investiciju za par meseci i onda je samo nebo granica. Ali moram da primetim da je 100 dinara dnevnog zakupa za ovaj pano ipak jako malo para. Mislim da ce tu grad najvise izgubiti odnosno nece imati nikakvu korist. Ako vec grad izdaje prostor onda mu je cilj i nesto da zaradi a ne samo vlasnik ove ideje. Zamislimo samo da su ove reklame isle na javnu aukciju pa da se vise njih nadmece za zakup. Verujem da bi grad postigao mnogo vecu cenu. Ili je grad mogao da trazi od ove firme mnogo vecu cenu zakupa, siguran sam da bi ova firma pristala na to. Samo se pitam ko je iz gradske strukture pristao na ovu mizernu cenu zakupa po panou i zasto nije trazena veca cena? Nisam ljubomoran na vlasnika firme, treba i on da zaradi ali treba i grad da ima neku korist ako je vec ustupio svoj prostor. Sretan rad.

 14. Miki kaže:

  @(ba)laban
  Majstore, da si procitao neku knjigu u svom skromnom malom zivotu, saznao bi da je mozda i najveci naucnik svih vremena LICANIN. Da nije bilo Licanina Nikole Tesle, ti bi i danas bio uskracen pisanja ovakvih gluposti, ne bi imao struje niti interneta. Los ti je poristup borbe protiv zaista nagomilanih problema u gradu. Malo mi te je i zao. Da imas hrabrosti i da si iole intreligentan ne bi pisao ovde gluposti vec bi nasao inteligentiji nacin za borbu. Idi malo edukuj se i pisi posle. Za pocetak na wikipedii procitaj ko je i odakle je Nikola Tesla.

 15. Poshalka kaže:

  @Zorica zaista je jako bedno i nisko da njegov drugar od kojeg se ne odvaja i sa kojim zajedno podilazi gradonacelniku iz svima znanih razloga intervjuise njega i pise da su nasli resenje pomeranjem bilborda 🙂 “Lolek i Bolek” Prijatelji, bilborde cete skloniti pre ili kasnije.

 16. Zorica kaže:

  Poshalka
  Bas bedno ipak su to javne licnosti ali nisu neke pogotovo ovaj drug klasican seljak,,,,ima sajt i to je to

 17. Petar Leskovac kaže:

  @Zorica
  Provereno 3 zaposlena i troje ljudi na platnom spisku uredno prijavljenih i za njih se svi doprinosi placaju. Ista nam je knjigovodstvena agencija.
  A Brane sam vredi vise od 20 miliona, momak razbija digitalni marketing i odgovorno imenom i prezimenom tvrdim da je jedan od boljih u zemlji u svojoj generaciji.
  @ludak
  Pa bila je javna licitacija. Mogao je da se prijavi ko god je hteo.

 18. Danilo Uzelac kaže:

  Branimir je dobar momak. Nemojte da ga dirate. Potencijal dobar.

 19. Branimir kaže:

  Hvala brate

 20. Jasna kaže:

  Danilo je isto dobar momak

 21. ludak kaže:

  @ Petar Leskovac

  Licitacija je mozda i bila ali za nju niko nije znao. Da je grad zeleo da postigne najbolju cenu za izdavanje tih panoa, pa siguran sam da bi informisao sve firme u Srbiji koje se bave ovim vidom posla i siguran sam da bi se postigla najbolja cena za izdavanje javne povrsine za reklamiranje. Cini mi se da je licitiacija odnosno tender namesten za ovu firmu, to se vidi po ceni koja je postignuta. Sramotna cena. Verujem da je korupcija u pitanju, odnosno neko ce svakog meseca da dobija procenat od dobiti od ove firme direktno u svoj dzep. To je moje misljenje koje ne mora da je tacno ali cena iznajmljivanja bukvalno govori da je ovo sumnjiva situacija.

 22. Zorica kaže:

  Petar Leskovac

  Ako ti kazes tako neka bude licitacija,,,jeste bila je kako za koga ,,,,,ali dobro vlast dala onaj gore uzima klasika zivota,,,ja nisam rekao da je los covjek,,,,,Samo me zanima kad dodje novi sef da li ce to sve podrzati ili je ovo zadnje sto radi stari sef….branimir dobar momak ali piun kao u sah,,,,sav kajmak uzima,,,,o tom po tom,,, bice i to dato na javnost,,,,ovo sve nije slucajno,,,,

 23. Poshalka kaže:

  @Danilo Uzlac ne moze za njega Branimira Cigalea da se kaze da je nekada bio los, medjutim njegovi postupci i potezi danas su nesto drugo i dokazuju suprotno. Narocito onog njegovog pajtasa ciji sajt sluzi da podilazi pojedincima od nekakvih kriminalaca (laznih autoriteta) do lokalne trenutne vlasti. Svako najbolje zna sta radi ali cini mi se Branimir je malo preterao, a mozda se pokvario. Covek ima vremena da se menja dok je ziv. Ucinimo da bude bolji covek. Reklame nisu dobro postavljene, treba ih ukloniti, a ako im je bas jako do izvlacenja budzetskog novca, neka ga izvlace na nacin da ne remete zivot gradjana. Reklamni panoi dokazuju suprotno od sustine digitalnog marketinga. Zivio ti nama Danilo.

 24. (ba)laban kaže:

  @Miki
  @Opa bato
  @Meritor…

  Nikola Tesla je jedan jedini… nije mi jasno šta vi predstavljate u toj priči. Niste se ni očešali o Teslu. Biti Teslin zemljak ne znači biti ultrainteligentan po automatizmu. Za većinu ste i dalje glupi brđani, jer smo vas dobro upoznali. Inače, Tesla se odomaćio u Americi i jebalo se njemu za glupsone iz tih vaših vukojebina.

 25. Istina... kaže:

  Oni koji brane Liku i licanstvo zaboravljaju da su upravo Licani, uz druge brdjane, najverniji komunizmu. Oni njemu tako verni su proterivali, proganjali, hapsili, tamnicili, likvidirali sve bolje od sebe. To istorija kazuje. Sto se Tesle tice velika je hrabrost izjaviti da bez njega “ne bi bilo struje niti interneta”. Elektricne energije (nikako “struja”) bilo je i pre Tesle a on sam nema nikakve veze sa internetom.

  Sem toga, da je Tesla ostao “medj’ svoj’ma”, koji ga zustro brane, verovatno bi skoncao ismevan, marginalizovan i proganjan. Tako prolaze bolji od “najboljih” sa “diplomama”. Na kom su nivou ti Licani i ini brdjani dokazuju “Dani Nikole Tesle” na Bunaricu kada igraju Kamena s ram’na, Trke u dzakov’ma a na kraju jedu Vojnicki pasulj!

  To vam je model odnosa prema nauci i novom. Linc bilborda je deo toga. Pre neki dan neki pametnjakovic napisa komentar da svi “neautohtoni Suboticani” treba da “fuck out of here”. To je model “razvoja” “grada”. Eto, mene autohtonog subotickog inventivca “cenili” ste tako da sam morao da zbrisem i sacuvam glavu. Srecemo se mi “autohtoni” i “neautohtoni” van Banana Kolonije i konstatujemo samo jedno: Hvala sto nas tamo nema vise.

 26. Ledenjak kaže:

  Psihijatar : Trebali biste prestati da gledate na televizoru programe sa političkim sadržajem, više da šetate po prirodi.
  Pacijent : Zašto ? Mislite da nisam zdrav ?
  Psihijatar : Već treći put mi lupate TV kada se N1 prikazuje, a hodniku ordinacije ste mi ispljuvali sliku predsednika.

 27. Miki kaže:

  “(ba)labani i razne istine”, vrlo selektivan pristup imate kada su u pitanju Licani Kako vam kada odgovara, po potrebi. Baveci se predpostavkama a da je Tesla ostao u Lici, a posto nije ostao, on bi ovako ili onako…Nemate u vasim skromnim redovima jednog naucnika, pazite jednog naucnika navedite da vam neko skine kapu. Jedan od vas objasnjava da internet radi bez struje i da Tesla nije zasluzan za struju vec Ediison koji je trdio suprotno od Tesle, ciju struju izmoedjuostalog i za internet i danas kotristite. Majstore, ne radi internet bez struje. probaj ruter da izvuces iz struje, vreme je da naucin nesto. Svasta covek mora da objasnjava ovde.

 28. zozon kaže:

  @Meritor
  Pročitah i ovaj tvoj posebno nadahnuti komentar mržnje prema svemu srpskom i još jednom se uverih koji je bio cilj tvojih komentara na vest o premlaćivanju Dušana Kočovskog i poređenja tog slučaja sa “incidentom” (kako ga ti nazva) u Temerin. Moja prepiska sa tobom se ovime završava i neću ti odgovarati ma šta dalje pisao.

 29. marco kaže:

  Zate sa balaban sprema na beg…zavrsen je hotel u Budvi i gomila novac u dzakove i sprema se na beg…

 30. ...True kaže:

  Istina…
  Poslednja recenica ti je najbolja. Ali ne razumem zasto si i dalje prisutan u komentarima? Nekako se moze zakljuciti da i dalje si opsednut ovim gradom. Ispravi me ako nije tako. Jer velika vecina ljudi koji nisu vise u Banana drzavi i ne spominju je vise, zive zivot tamo gde su. Ti kao ljudi koji su bili u braku, razvedu se i lepo im je u novom zivotu ali i dalje svojim novim partnerima stalno govore, pricaju o starom partneru od kog su se razveli. Zar nije to malo cudno?

 31. komšija kaže:

  Kakve veze ima lok.samouorava sa ukidanjem N 1? To su relacije Pošte i Media grupe…

 32. (ba)laban kaže:

  @marco

  Ne (ba)laban, nego LABAN. Razlika je velika.

 33. (ba)laban kaže:

  @komšija

  Ne budi baš tako očigledno naivan. Stvar je političke prirode i slobode medija. Kad vlast kaže da su ovi iz N1 opasni po njih, moraju se pošto-poto zabraniti i ukinuti.

  Toliko O demokratiji u režimskoj Srbiji Vučić Aleksandra.

  Krezube botine to svakako neće i ne mogu zbog svoje ograničenosti da primete, ali zato primećuje veliki ostatak sveta, što će jednog dana i dovesti do pada diktatora. Bilo je toga već i drugde, pa će se dogoditi i ovde i ponovo.

 34. (ba)laban kaže:

  @Miki

  Prazna priča.

  Ne osporava niko Teslu, ali je stvarno redak Ličanin o kome se može pričati kao o velikanu.

  Sve ostale Ličane sakupiš i staviš pod šešir Nikole Tesle zbirni IQ = 60.

  Uzmimo sledeći primer Zoran Moka Slavnić je bio izuzetan košarakaš. Po toj vašoj ličanskoj logici i njegov sin mora biti nešto poznato i izuzetno… no, skoro da je tako, poznat je po kriminalu.

 35. Istina... kaže:

  @Miki

  Ti, čoveče, nemaš pojma sa životom. To sa “skidanjem kape” je komunjarsko-džibersko-ličansko-hercegovačko-krajiško-itd-brđanski manir jer ti npr. meni ne znaš ni ime a kamoli nešto više. Negledao sam se raznih “diplomiranih” “stručnjaka” koji brane sistem “vrednosti” koji zovem Antisistem. Upravo oni očekuju da im se tako bezvrednima “skida kapa”. Možda postoji neka armija neukih koja će tebi da “skida kapu” za tvoje nebuloze o “struji”, Edisonu, internetu, ruteru na “struju”… i Teslinom doprinosu razvoju nauke. Što se mene tiče ti jedino možeš da se priključiš Danima Nikole Tesle da svi zajedno, šlepajući se uz Teslino ime, izigravate “face” i da se na kraju manifestacije (nakon svih takmičenja u bacanju kamena sa ramena, skoku iz mesta, boćanju, navlačenju štapa, hodanju u vrećema i nošenju jaja u kašikama) najedete vojničkog pasulja. Nigde veze sa Teslom. Ja da vam “skidam kapu” nemam nameru a vi i ostale sluge gorih od vas, koji vas postaviše i podeliše vam “titule”, meni umalo skidoste glavu. Eto vas tamo pa uživajte.

  @”…True”

  Konstatacija u formi “pitanja” ti je besmislena. I sam znaš da je tako ali moraš, grantovi su jači.

 36. ...True kaže:

  Istina…
  Ne vredi vise s tobom ista polemisati. Svi su ti krivi jedino si ti u pravu.
  Kako li se strucno nazivaju takvi ljudi ? Putuj ti sam sa sobom u taj tvoj svet. Zao mi je ovih par komentara i utrosenog vremena sto sam ovojio za tebe.

OSTAVITE KOMENTAR