Do 2016. godine biće formirane opštine Bajmok, Palić i Čantavir?

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai kaže da podržava inicijativu da Bajmok postane opština, kao i Palić i Čantavir.

 

BajmokU ovome najdalje su otišli stanovnici Bajmoka  koji su podržali inicijativu sa 1429 potpisa i istu prvog februara 2012. godine predali tadašnjem gradonačelniku. Prvi korak ka formiranju opštine je učinjen i sve je ostalo na tom prvom koraku, jer se dve godine ništa oko toga više ne dešava.

 

Inicijator je tada bio URS, a cilj ove inicijative je da ukoliko se formiraju opštine one imaju svoj budžet, imovinu i da se racionalnije troši novac.

 

Gradonačelnik Jene Maglai kaže da se on zalaže za formiranje opština Čantavir, Palić i Bajmok. Maglai objašnjava da bi to značilo da bi ti delovi grada dobili nadležnost, samostalna budžetska sredstva i zaustavilo bi se propadanje prigradskih naselja.

 

Maglai dalje objašnjava da planira da u februaru ponovo pokrene ovo pitanje. Procedura je takva da treba da se formira stručna komisija, zatim da se izmeni statut grada i onda će građani imati priliku da izađu na referendum i izjasne da li žele da Bajmok bude opština.

 

Gradonačelnik se nada da će 2016. godine kada budu lokalni izbori biti izbori i u opštinama Čantavir, Bajmok i Palić.KOMENTARI

 1. real kaže:

  davno je trebalo ovo uraditi.Bravo za gradonacelnika!

 2. Prospector kaže:

  Najobičnija demagogija. Od čega će se finansirati ove opštine? Ovo bi samo uzrakovalo dodatno povećanje administracije.

  Uostalom, nadam se da je svima jasno da Maglai cilja isključivo na delove grada sa dominantno mađarskom strukturom stanovništva. Baš me zanima šta će o ovom predlogu imati da kažu koalicioni partneri SNS, SPS i DSHV 🙂

  Subotica nije za ovo glasala!

  http://www.facebook.com/subotica.nije.za.ovo.glasala

 3. bs kaže:

  Eto nam jos zaposlenih u javnom sektoru. Sada cemo umesto jedne imati 4 gradske kuce.

   

  Hoce li Jene sistematizaju uraditi po principima SVM-a? Da vidimo ko je dovoljno dobar Madjar.

 4. JimmyQ kaže:

  Da, da…samo još više administracije!!! Kao neko s čije se plate skidaju doprinosi za ovaj maskenbal, svaki građanin ima pravo da zna odakle će biti administrativni aparat…Ja za svoje pare zahtevam da on bude prebačen iz sadašnje opštine jer i tamo ih ima i previše. Možda neko od onih večnih "igrača igrica na kompjuterima tokom radnog vremena" konačno počne da zarađuje svoju platu premeštajem na posao na kojem se, zamisli čuda, stvarno nešto radi!

 5. Bivsi kaže:

   

  Prospector:

  Najobičnija demagogija. Od čega će se finansirati ove opštine? Ovo bi samo uzrakovalo dodatno povećanje administracije.

  Uostalom, nadam se da je svima jasno da Maglai cilja isključivo na delove grada sa dominantno mađarskom strukturom stanovništva. Baš me zanima šta će o ovom predlogu imati da kažu koalicioni partneri SNS, SPS i DSHV :)

  Subotica nije za ovo glasala!

  http://www.facebook.com/subotica.nije.za.ovo.glasala

   

   

  Bajmok dominantno madjarski? :DD Ovo je vic dana

 6. Loš Đak kaže:

  Ovaj Maglai je neki novi Edvard Kardelj :-). Opet počinje sa OOUR-izacijom. Ja živim u Subotici i lično mi odgovara da se ove opštine „odcepe“ pa pređu na samofinansiranje. Samo, nisam siguran da građani znaju šta to znači. No svejedno, sretno Vam bilo…

 7. Glas razuma kaže:

  A šta će gradu od 150 000 stanovnika 4 opštine?

 8. Posmatrač kaže:

  Bilo je već priče o ovome pre par godina. Tada je zaključak bio da ova politika decentralizacije i princip svakome svoje pije vodu samo kod razvijenijih MZ.

  Pored grada, jedino bi Palić donekle dobro prošao, dok bi Bajmok i Čantavir (sa okolnim prigradskim MZ) dobijali manji deo kolača nego sada. Jednostavno su suviše slabo razvijene da mogu same sebe da izdržavaju.

  Maglai je očigledno prespavao jedno 7-8 godina.

 9. zorandjala kaže:

   

  Glas razuma: A šta će gradu od 150 000 stanovnika 4 opštine?  

    zato sto u svim tim naseljima imamo rodbinu koju treba zaposliti.

 10. CICIRINELLA kaže:

  Podržavam ! Odlična ideja.

  Samo pod jednim uslovom!

  Da ovu prenatrpanu Gradsku kuću smanje sa sadašnjih cca 400 zaposlenika na ne tako davnih  225. Dakle ovaj višak od cca 150 koje ste nagurali od "demokratskih" promena rasporedite u te nove opštine i tada će donekle biti smisla. U suprotnom to je još jedan prefrigan način da se građanima na grbaču natovari još stotina – dve novih partijskih đžabalebaroša i trutova.

 11. Neša kaže:

   

  Prospector:

  …Baš me zanima šta će o ovom predlogu imati da kažu koalicioni partneri SNS, SPS i DSHV 

  Neće reći ništa zarad opstanka na vlasti jer bi to značilo zameranje planovima razbijanja celovitosti Srbije (tkzv. decentralizacija) koju sprovode spolja a time bi im vlast bila ugrožena!!!

 12. Anonimni kaže:

  vidi SUBOTICA OD DUNAVA DO TISE – predlaže DGY

 13. Scaly kaže:

  Pa to i nije tako strašno i neizvodljivo,Subotica ima večinsko stanovništvo starosedelaca -Mađara i njima naklonjenih subotičana,svi ostali koji tu povremeno i vikendom dolaze,borave u drugim mestima Srbije,očito ovde su samo fiktivno zbog brojnog stanja i glasovanja sa statusom vikend građani.A što se Maglaija tiče ,on po meni treba da ide i dalje te da oformi savez Mađarskih opština po uzoru sto Srbija traži na Kosovu.Posle toga treba raspisati slobodne demokratske izbore pa će se videti stanje na "terenu"

OSTAVITE KOMENTAR