„Dobri čiviluci“ uskoro na ulicama Subotice

25. i 26. oktobra, Subotičani će dobro očuvanu garderobu koju više ne nose moći da okače na „Dobre čiviluke“, koji će ih čekati na Trgu slobode od 10 do 17 časova. Odeću sa čiviluka moći će besplatno da uzmu svi oni kojima je potrebna.

Ovu jedinstvenu akciju, tokom koje građani Subotice imaju priliku da pokažu solidarnost i istovremeno sa čišćenjem sopstvenih ormara od viška odeće, učine dobro delo, kompanija JYSK će organizovati istovremeno u još par gradova u Srbiji.

„Dobri čiviluci“ su prvi put osvanuli prošlog proleća na ulicama Beograda. Veliki uspeh akcije i ogromna podrška na koju je naišla bila je podsticaj da JYSK  „Dobre čiviluke“ postavi i u drugim gradovima i pruži i njihovim građanima priliku da na ovaj način postanu deo inicijative koja će ugroženim sugrađanima obezbediti toplu garderobu za predstojeću zimu.

Akciju „Dobri čiviluci“ kompanija JYSK realizuje u saradnji sa beogradskom agencijom Block & Roll, koja kampanjom „10 dobrih ideja“ obeležava desetogodišnjicu rada.KOMENTARI

 1. Gradjanin turista kaže:

  E ova akcija mi se bas svidja.

 2. realan kaže:

  Konacno neka dobra vest…..

 3. Adrijana kaže:

  Sjajna akcija

 4. Gordana kaže:

  Moglo bi ovo svakog meseca po par dana da traje. Neka grad postavi neku tendu ili nadstrešnice iznad “dobrih čiviluka” i neka odrede jedan vikend u mesecu od petka do nedelje za ovu akciju… Tako može da iznese i onaj ko radi i subotom, a i da preuzme neko kome više odgovara nedelja…

 5. Pera kaže:

  Subotičani će kao i uvek biti humani. I daće, da bi pomogli.
  A onda će da dođu ci…i i sve to da razvuku, da odnesu na buvljak i prodaju.
  Ali šta da se radi, to je inkluzija, tako valjda mora.

 6. Sofronije kaže:

  Humanost za pet, ali bojim se da će veliku većinu pokupiti “livadski indijanci” i to posle prodavati ! Ajde da nebudem u pravu, ali …

 7. Donator kaže:

  Kako bi bilo da gradjani odecu koju vise ne trebaju, da prvo doniraju nekoj humanitarnoj organizaciji, Crveni krst ili slicno. Oni su sigurno najpozvaniji da distribuiraju odecu onima kojima je stvarno najpotrebnija. Ovako je sve stihijsko i anarhijsko delovanje. Sve sto je dobro i kvalitetno od odece, zavrsice negde na buvljaku, a ostalo ce se razvlaciti danima i nedeljema po ulici.

 8. Djuka kaže:

  @Donator
  probajte odneti odecu u crveni krst… ja sam probao vise puta i nikada nisu hteli da prime.

 9. Salamander kaže:

  Super ideja samo vremenski ograničena što može imati za uzrok da oni kojima je stvarno potrebna ne stignu da priđu i uzmu neophodno. Druga strana je to da će kao što je neko već rekao većina kvalitetnije robe završiti na buvljaku te bi trebalo taj dobri čiviluk postabiti u sklopu neke javne ustanove da ne bude da je neko pokupio sve što valja sa čiviluka.

 10. Ilija Erzsebet kaže:

  Bravo Subotice

 11. Aleksa kaže:

  @Djuka
  Probajte odneti odecu u Franjevacku crkvu ili u Karitas.

 12. Donator kaže:

  @ Djuka

  Pojma nemam nikad nisam bio u Crvenom krstu i neznam kako oni posluju. To mi je samo bila jedna neobavezna ideja. Aleksa je spomenus crkvu i Caritas. Nebi me cudilo da su oni za takve stvari najkompetentniji u gradu. Donirati nesto (odecu) je samo pola posla. Pitanje je kako osigurati da donacije stigne u prave ruke i ljudima koji su stvarno potrebiti.

 13. Slađa kaže:

  Pre 25 godina otprilike mama je pokupila očuvane stvari koje su nam bile višak i odnela u Crveni krst kao pomoće nekom ko nema i nakon par dana kaput i pantalone je videla na ženi koja je preuzela stvari od nje tako da se razočarala i ne osi više a ovo je dobra ideja pa nek i prodaju stvari meni svakako netrebaju

 14. Pravdoljub kaže:

  @DONATOR-u Franjevačkoj Crkvi (radnički je u komšiluku) možete imati uvid kome se deli. Možete čak tražiti osobu kojoj treba pomoći i još nešto-kupovinom nekog od domaćih proizvoda pomažete onima koji nemaju. Pođite a evo Vam i telefona-024 551256.

 15. Anonimni kaže:

  Bolje bi bilo da imamo veće plate i penzije,da kupimo novo, a ne nečiju starudiju. Sramota za našu Srbiju!

OSTAVITE KOMENTAR