Dodeljene medalje Lajoša Vermeša za najbolje sportiste Subotice u 2020.

Iako smo već uveliko zagazili u 2021. godinu, u pojedinim oblastima se još uvek sumiraju rezultati iz prošle godine. Tako je i u sportu. Konkretno u Subotici su dodeljene medalje Lajoša Vermeša, za najbolje sportiste grada u prošloj godini.

Protekla godina je bila izuzetno teška i neizvesna za sve sportiste, ali daleko od toga da nije bilo značajnih rezultata. Te rezultate je sumirao žiri sastavljen od novinara, sportskih radnika i trenera, i na kraju je za najboljeg izabrao rvača Davora Štefaneka, koji je posle još jedne uspešne sezone prošle godine ostavio patike na stručnjači. Svetski i olimpijski prvak, koji je peti put dobio prelaznu medalju Lajoša Vermeša, uputio je konkretnu poruku mlađim sportistima.

 „Želeo bih još jednom svima da čestitam i da im poručim da se ne zadovoljavaju. Da se nijedan od sportista ne zadovoljava sa rezultatom prvaka države, jer mislim da svi oni mnogo više vrede i da trebaju da veruju u sebe, da treba da idu na najviši vrh, a to je vrh sveta, a pogotovo vrh Olimpijskih igara”, poručuje Štefanek.

Priznanja najboljima uručili su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada Balint Pastor. Bakić je tom prilikom podsetio prisutne na veliki doprinos u razvoju sporta porodice Vermeš, a posebno Lajoša Vermeša.

„Kompletna porodica Vermeš, mnogo su dali za ovaj grad, za ovu regiju. Njegova filozofija da svaki čovek treba da se bavi na dnevnom nivou sportskim aktivnostima je u tom vremenu odudarala od života njegovog plemićkog staleža”, rekao je Bakić.

Prelaznu medalju je Davoru Štefaneku uručio Mihalj Vermeš, unuk Lajoša Vermeša, koji se još jednom zahvalio gradu što čuva uspomenu na njegovog dedu, a posebno novinaru Nikoli Stantiću, idejnom tvorcu ove akcije.

RTVKOMENTARI

  1. Djordje kaže:

    Skloni se više čoveče…

OSTAVITE KOMENTAR