Dom za decu ometenu u razvoju dobitnik povelje

Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici, ovogodišnji je dobitnik povelje za vanredne doprinose na unapređivanju socijalne zaštite u Srbiji. “Kolevka” je jedna od najstarijih institucija na ovim prostorima, a ove godine obeležava 116 godina rada.

Subotička “Kolevka” je jedna od preko 200 ustanova u Srbiji koje se bave socijalnom zaštitom i prema oceni stručnjaka zaposlenih u toj oblasti, upravo je subotička ustanova protekle godine svojim radom i zalaganjem, najviše doprinela boljitku celokupnog sistema socijalne zaštite u našoj zemlji.

“Dugujem jednu veliku zahvalnost svim svojim zaposlenima, od srca bukvalno, jer oni su nosioci kompletno ove priče. Na pravim razliku između sektora unutar ustanove, bukvalno sve službe funkcionišu onako kako treba. Meni je to posebno zadovoljstvo, a ja ću se i dalje truditi, kao direktor da omogućim svojim ljudima što bolji i kvalitetniji rad u ovoj ustanovi, da bi uspeli da na jedan adekvatan način brinemo o našoj deci, našim korisnicima. Njih trenutno imamo 162-e u domu”, kaže Nenad Kozomora, direktor.

Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, načinio je značaje korake na razvojnom putu, kako u izgradnji infrastrukture tako i u kadrovskom smislu. Direktor najavljuje još značajnije ulaganja u 2020.godini.

“U toku je priprema, i već je gotovo izvesno potpisivanje ugovora sa Kancelarijom za javna ulaganja, gde će biti isfinansirana kompletna rekonstrukcija ovog doma i dogradnja novog objekta, koji bi služio isključivo za dečiju palijativu. Dečija palijativa je nešto što je neophodno. Mislim da je vrlo malo zastupljeno u državi, gde bi mi bili jedni od nosioca ove nove institucije, odnosno nove usluge, gde bi morali zajedno i Ministarstvo za rad i Ministarstvo zdravlja da se udruže kako bi se ova ustanova transformisala u socijalo-zdravstvenu ustanovu i bavila se palijativnom brigom dece”, navodi Kozomora.

Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” trenutno zbrinjava 162 dece na stacionarnom lečenju, 25 mališana boravi u Dnevnom boravku “Zvezdice”, a 40 korisnika je pri Dnevnom centru za odrasla lica i Materinskom domu, pored čega u Domu funkcioniše i prihvatilište za zbrinjavanje dece koji se nalaze u stanju privremene socijalne potrebe.

RTV

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR