Doneta Odluka o proglašenju vanredne situacije za teritoriju grada Subotice

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je Odluku kojom se proglašava vanredna situacija za celu teritoriju grada Subotice, od 26. novembra 2020. godine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja epidemije zarazne bolesti COVID 19. Donošenjem ove Odluke do sada donete Naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije vezane za preduzimanje mera na sprečavanju širenja epidemije  zarazne bolesti COVID 19 ostaju na snazi.

U Odluci se navodi da se vanredna situacija proglašava radi efikasnijeg sprovođenja mera zaštite kao i zaštite života i zdravlja stanovništva.

O sprovođenju ove Odluke staraće se Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018).

Ovu Odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Severnobačkog upravnog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju za vanredne situacije u Subotici, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom listu Grada Subotice.  

Odluka je doneta na osnovu člana 39. stav 1. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018), člana 20. stav 1. tačka 8. i člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl. glasnik RS“, broj 129/2007, 83/2014 – dr. zakon 101/2016 – dr. zakon i 47/2018) i člana 12. St.1. t. 14.Statuta grada Subotice („Sl. list Grada Subotice “, br.27/2019 od  10.10.2019.),  a na osnovu Zaključka Gradskog  štaba za vanredne situacije broj 217-II-8/2020 od 26.11.2020. godine.KOMENTARI

 1. Jebiga resite beograd .nobi sad.. kaže:

  I sta sad nista .vec smoto imali
  I nista sve je do pojedinaca

 2. Anonimni kaže:

  Trebalo je znatno ranije ograniciti rad kafica, lokala i kockarnica ograniciti do 21 cas, pa nebi dopspeli u ovu situaciju, a i politicaari i crkveni velikodostonici maraju kad javno nastupaju imati maske i zajednicki dati primer građanima i vernicima.

 3. John kaže:

  Treba da gatamo šta to znači? Gde je pojašnjenje?

 4. dosta mi je svega kaže:

  U kovid ambulanti haos i raspad sistema, ništa nije bolje ni u Bolnici, a gradonačelnik donosi politički pamflet, radi tobožnje brige Gradskog štaba za zdravlje stanovništva.Molim Vas pustite lekare da rade svoj posao, i ne stavljajte im političke klipove u točkove, i sve će biti uredu.

 5. Caru carevo kaže:

  Predpostavljam da vanredno stanje je uvedeno radi građana. To bi trebalo da znači besplatno parkiranje, prevoz, grejanje i još po neku olakšicu. Tako bi trebalo ali ipak mislim da se ovde radi o nekim dodatnim kaznama. Na kraju krajeva mi smo i određeni za kažnjavanje.

 6. Oki kaže:

  Kad je već napisana vest, zašto se novinar nije potrudio i da obrazloži šta to znači i kako će to uticati na građane?

 7. Easy58 kaže:

  Pa dobro osim šifrarnika mogli biste da objasnite onako naški, ljudski i razumljivo šta nam to novog znači i šta donosi proglašeno vanredno stanje.

 8. Croat kaže:

  prije par sati sam prosao pored kovid ambulante , dvoriste je bilo puno ljudi

 9. quantum kaže:

  vanredna situacija traje vec 8 godina od kad su sns-ovce dosli na vlast predvodjeni svojim cobanom AV

 10. Gile kaže:

  Povecati medicinarima plate 50%

 11. Miki kaže:

  @ dosta mi je svega : Nažalost Covid koriste da pokriju svoje nesposobnosti…Raspad sistema…? Nema više šta da se raspadne…dogurali su do kraja.

 12. Kalimero kaže:

  Vanredna situacija se zato proglašava kako bi postojao pravni osnov za primenu mere, čitaj sankcionisanje privrednih subjekata i fizičkih lica, na osnovu nedavno izglasanih zakona u Narodnoj skupštini a vezanih za pandemiju Kovida 19. Kraj nagađanju! Sila Boga ne moli a kuknjava na društvenim mrežama odavno nema nikakvog značaja. Nedavno sam izašao iz bolnice, supruga mi je bila pozitivna na kovid dok sam bio odsutan, ko ozbiljno ne shvata ovu bolest neka volontira malo u bolnici na Covid odeljenju, bez maske naravno!

 13. komenti kaže:

  Objasnjenje je veoma prosto – tokom vanrednog stanja, a zbog hitnosti, mogu se “odradjivati” nabavke, ugovori… znaci muljanje, a sve bez normalne procedure – tendera i slicno.

OSTAVITE KOMENTAR