Dopuna Konkursa za upis učenika

Hemijsko – tehnološka škola iz Subotice obaveštava sve zainteresovane učenike i njihove roditelje da je drugom dopunom konkursa Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na osnovu zahteva srednjih škola, školskih uprava i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice iz Novog Sada, izvršilo dopunu teksta Konkursa za upis učenika u srednju školu za školsku 2014/2015. godinu, koji je objavljen u “Prosvetnom Pregledu” u specijalnom broju aprila meseca 2014. godine:

 

na 51. strani Konkursa, kod grada Subotica, u školi pod rednim brojem 6. HEMIJSKO – TEHNOLOŠKA ŠKOLA, dodaje se tekst:

 

SBSU SF 4G03S TEHNIČAR – MODELAR ODEĆE 30

 

U Hemijsko – tehnološkoj školi i gradu postoji duga tradicija postojanja područja rada tekstilstvo. Imajući u vidu da se intezivirala potreba privrede, kao i deficit izbora zanimanja za decu ženskog pola koju pretežno obrazuje ova škola, dobila je saglasnost za otvaranja odeljenja na srpskom nastavnom jeziku obrazovnog profila TEHNIČAR – MODELAR ODEĆE školske 2014/15. godine.

 

Škola raspolaže sa dve dobro opremljene radionice za praktičnu nastavu, dva kabineta za informatiku i računarstvo i specijalizovanu učionicu za konstrukcijsku pripremu serijske proizvodnje odevnih predmeta. Učenici TEHNIČARI – MODELARI ODEĆE iz godine u godinu postižu zapažene rezultate i osvajaju jedno od prva tri mesta u različitim kategorijama na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola.

 

Obrazovni profil TEHNIČAR – MODELAR ODEĆE omogućava sticanje velikog broja veština koje učenici mogu iskoristiti u zapošljavanju i samozapošljavanju, takođe i nastavku školovanja u visokoškolskim ustanovama. Učenici stiču stručne kompetencije iz dizajna tekstila i odeće i izrade odevnih predmeta. Pored toga sama nastava omogućava lični razvoj učenika, razvoj timskog duha i preduzetništva, razvoj i pospešivanje kreativnosti i samoinicijativnosti, razvoj komunikativnih veština i sposobnost celoživotnog učenja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR