Dragan Čelik – tvorac šampiona u Subotici

Subotički sport je već nekoliko godina u nazad bogatiji za jedan uspešan kik-boks klub pod nazivom „Top Fajter”, kojeg uspešno vodi osnivač  Dragan Čelik.

Poznat je od ranije kao dobar karatista i bokser, a kasnije uspešan kik–bokser. Za čoveka sa velikim srcem, široke duše i još bolje naravi, kojeg su podjednako voleli mladi i stari, nije bilo prepreke, da pre osam godina otpočne sa radom u svom novom klubu.

Da nije sve to tako jednostvano bilo, potvrđuje i sam Dragan Čelik, koji je prve korake u kik–boksu napravio van svoje domovine u Nemačkoj, a puno mu je u tome pomoglo, što je kao junior trenirao karate:

– Počeo sam kao junior da se bavim karateom davne 1977. godine i to kod tada jednog od najpoznatijih trenera na ovim prostorima Žike Bećanovića, a kasnije i sa boksom, kod tada poznatog trenera Spartaka Franje Tamaša. Sudbina je htela da svoje borilačke veštine oprobam u stranoj zemlji, tako da sam 1989. godine otišao u Nemačku.

Sa velikim stečenim iskustvom 1993. godine vratio se u svoju domovinu i sa Veselinom Bunčićem otvorio kik-boks klub pod nazivom „Kontakt”. Nije Dragan sedeo skršenih ruku, pa je već posle par godina od razlaza sa Bunčićem, odlučio da sam otvori svoj klub, koji od početka 21.veka uspešno funkcioniše.

U samom početku rada kluba, koji je dobio naziv „Top Fajter” bio je solidan odziv takmičara skoro u svim kategorijama, a mnogi su došli u klub, jer su me od ranije poznavali kao dobrog borca i trenera. Dolazila su čak deca roditelja, koji su ranije, dok sam radio u “Kontakt” klubu, trenirala kod mene. To je za mene bio znak, da sam zaslužio njihovo poverenje i da ću i njihovu decu uspešno trenirati.

Osvrnuo se i na najbolje takmičare:

– Momentalno u klubu imam juniora Lasla Kristiana (1994) koji je prvak Srbije u poluteškoj kategoriji do 81. kilograma. Momentalno je na pripremama sa reprezentacijom za odlazak na Evropsko prvenstvo u Italiji. Tu je još i Dragan Omerčić (1991) koji će početkom oktobra ići u Beograd na prvenstvo Srbije u lov kiku. To je A klasa i ujedno je izborno za odlazak na svetsko prvenstvo. Treba napomenuti da je  prvak Vojvodine u A klasi K–1.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: