Druga strana medalje: otkazivanje Željkovog koncerta

Najavljivan kao veliki spektakl po svim elektronskim medijima i bilbordima širom grada, a otkazan samo nekoliko časova pre samog početka. Ostaje nejasno kako je mogao da se desi ovakav scenario sa koncertom Željka Joksimovića koji je trebao biti održan u nedelju. Menadžment ovog poznatog estradnog umetnika je odmah na svoj zvaničan sajt postavio saopštenje u kojem stoji da je koncert trebao biti održan, ali da od strane organizatora nisu ispoštovane sve tačke ugovora koji su potpisali.

 

Više o tome možete pročitati ovde: https://www.gradsubotica.co.rs/otkazan-vecerasnji-koncert/

zeljko joksivovic

 

Javnosti su tačni razlozi ostali nepoznati i usledila su brojna nagađanja, a najviše su bili pogođeni oni koji su kupili svoje karte u pretprodaji. Uspeli smo da ostvarimo kontakt sa organizatorom koncerta i ovom prilikom vam prenosimo njihovu izjavu u celosti:

 

Da li se još može organizovati uspešan koncert Željka Joksimovića u Subotici?

 

      17-og novembra ja to nisam mogla ostvariti. Ne mogu se u potpunosti složiti sa izjavom menadžera Željka Joksimovića. Od ukupno 20 tačaka ugovora, jedna jedina se nije ostvarila u prvobitno predviđenom  roku – a to je isplata  naknade za nastup. Scena, tehnika i sve ostalo je bilo pripremljeno. Šta više, postignut je usmeni dogovor da ću ostatak naknade za nastup isplatiti neposredno pre početka koncerta. Otkazivanje koncerta po podne, na dan kada je isti zakazan, se dogodio na meni potpuno neverovatan način. Ovako nešto se tokom moje osamnaestogodišnje organizatorske delatnosti nikada nije dogodilo. Tužna sam, jer ako i ne računam uloženi rad i moje gubitke, obožavaoci su došli kako iz inostranstva (Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Bugarske, Austrije, Nemačke), tako i iz više krajeva Srbije, a njih više nismo mogli obavestiti. Ja se njima i ovim putem izvinjavam.

 

Povraćaj cene kupljenih ulaznica je u toku. To ja činim iz sopstvenih sredstava, pa zbog toga molim izneverene obožavaoce za razumevanje i strpljenje. Cena kupljenih karata će se vraćati na mestu kupovine. Ja sam bila veliki poštovalac Željka Joksimovića, a to ostajem i dalje, bez obzira na sve što se dogodilo. Nadam se da će u budućnosti biti takvih prilika kada neće odlučivati novac, već poštovanje prema ljudima, prema publici. Osim novca postoje i druge vrednosti. Ja verujem u to. Zahvaljujem se na saradnji svima koji su mi pružali podršku, kao i svojim partnerima, a obožavaocima Željka Joksimovića se zahvaljujem na strpljenju.

 

Organizator, Ibolya Döme, predsednica, Training & Help CentarKOMENTARI

 1. posmatrac kaže:

  Ne vidim u cemu je problem. Treba samo da se vrate pare za karte i mirna Bosna

 2. Neša kaže:

  Hajde da se pozabavimo činjenicama:

  Na ZVANIČNOM sajtu Željka Joksimovića ZVANIČNO je objavljeno od strane ZVANIČNOG zastupnika da je koncert otkazan zbog neispunjenja ugovornih obaveza organizatora.

  Sa druge strane, zastupnik organizatora daje izjavu u kojoj lično potvrđuje da ugovorna obaveza nije ispunjena te time potvrđuje da odluka zastupnika izvođača nije sporna. Sve što organizator nadalje navodi irelevantno je u ovom slučaju. Čak i ukoliko stvari sagledamo bar malo šire posetom sajtova ugovorenih strana i načinom njihovog dosadašnjeg rada da se zaključiti da iza izvođača, koji ima zavidnu i dugogodišnju muzičku reputaciju na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou (Eurosong), stoji ozbiljan tim koji se poslom bavi profesionalno, dok organizator uopšte i nema sajt niti ima ikakvih podataka o istoriji organizatora a izgled dokumenta kojim javno obaveštava građane da je koncert otkazan dovoljno govore o nivou ozbiljnosti organizatora:

  l

 3. podsvesna kaže:

  "Od ukupno 20 tačaka ugovora, jedna jedina se nije ostvarila u prvobitno predviđenom  roku – a to je isplata  naknade za nastup." SAMO JEDNA??? presmesno 🙂

 4. kilo kilo kaže:

  ljigavac jedan,jos bi i da mu plate

 5. Barbara kaže:

  Svaki pevač traži novac unapred, a neko ko je anoniman i nevešt u poslu organizovanja (i procene koliko publike se očekuje) ne treba da se bavi organizovanjem ovako ozbiljnih hepeninga…i ko je taj Help centar(ni sam sebi ne može da pomogne) i tamo neka Ibolja???Sem toga, sumnjam i da je bilo interesovanje za koncert Željka Joksimovića jer su mu pesme najstrašnija smaračina

 6. Unapred kaže:

  Barbara,

  Ne traži svaki pevač pare unapred, sve je stvar dogovora. Neko radi za procenat od ulaznica, neko ulaznica + procenat od prometa pića (ako je klub u pitanju).

  Tu se očigledno pokazalo da ovi Željkovi idu samo na sigurno i da se jako dobro ograđuju kroz ugovor. Da je dogovoreno drugačije, on je mogao da peva i pred manje publike od onoga što je planirano, ali nije.

  Sve ide u prilog njegovog menadžmenta jer oni očigledno već imaju jako puno iskustva u ovom poslu i ne žele da rizikuju. Možda će zbog toga imati manje posla, odnosno nastupa, ali sigurno nikada neće biti u gubitku.

 7. laki kaže:

   

  posmatrac:

  Ne vidim u cemu je problem. Treba samo da se vrate pare za karte i mirna Bosna

   

   

  Treba ih oderati na sudu. Zar oni misle da potrošeno i planirano vreme onih koji su kupovali ulaznice nema cenu. Kupljena ulaznica bi trebala da predstavlja obavezu od strane onoga ko je prodaje prema kupcu da će usluga biti izvršena.

  Ona još kaže da jedino finansijska stavka nije ispoštovana… nije ispoštovala ono što je danas u biznisu najbitnije. 

  Najzad, voleo bih da vidim nju kako svoj posao radi iz ljubavi, a ne zarad finansijske koristi, kad već to traži od Željka i ostalih.

  Organizatori i menadžeri su najveći šljam i u to smo se uverili već bezbroj puta kad je u pitanju sport i estrada.

 8. Orlok Subutai kaže:

  "obožavaoci su došli kako iz inostranstva (Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Bugarske, Austrije, Nemačke)"

  Ne brinite, siguran sam da će obojica razumeti.

 9. Nata kaže:

  Sigurno da ugovoreno treba ispostovati.Ali je sigurno(uspela sam da nateram sebe da bscim pogled na novu epizodu X faktora )da je Zeljko Jolsimovic, kao clan zirija, dokazao da je jedna nadobudna seljacina,covek prepun sebe bez imalo ljudskosti…..

   

 10. Logika kaže:

  Joka bi novce, a ima ih ko blata. Neka peva na trgu kao i pre sto je radio…za DZ!

 11. STeve kaže:

   

  Orlok Subutai:

  "obožavaoci su došli kako iz inostranstva (Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Bugarske, Austrije, Nemačke)"

  Ne brinite, siguran sam da će obojica razumeti.

   

   

  LoL

OSTAVITE KOMENTAR