DS: Ako SVM želi koaliciju sa SNS neka otvoreno kaže

Povodom izjava iz SVM-a reagovala je i DS saopštenjem:

 

U želji da po svaku cenu osvoji jeftine političke poene, Gradski odbor SVM požurio je da saopšti da samo Demokratska stranka nije podržala skupštinsku raspravu o urbanističkim planovima, što je dvostruka neistina. Prvo, kao što je javnosti poznato, Gradski odbor DS je 5.marta podržao inicijativu gradonačelnika Subotice da se preispita Plan generalne regulacije užeg centra grada, a u međuvremenu je iz Skupštine grada stigao poziv za vanrednu sednicu sa tom temom.

 

Druga je neistina da su inicijativu potpisali „svi osim DS-a“, jer na tom spisku nisu, na primer, DSHV, SPS i DSS. Kada u međuvremenu pročitate reakcije onih koji su njihovu inicijativu i potpisali, svima je odmah jasno da je reč o zloupotrebi podrške i želji da se prikaže kako su svi politički akteri na jednoj, a Demokratska stranka na drugoj strani kada su u pitanju problemi građana.

 

Ovakva politička manipulacija, u želji da se demonstrira neka nova većina u gradskom parlamentu, pod plaštom brige za subotičku graditeljsku baštinu koju je ta ista stranka svojim odlukama godinama uništavala, zaista je vrhunac licemerja.

 

Gospodo iz SVM-a: ako želite koaliciju sa SNS-om, otvoreno to saopštite svojim biračima i građanima Subotice. Obezbedite famoznih 34 odbornika i preuzmite odgovornost. Ovih provincijalnih političkih igrarija je bilo dosta.KOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Pa naravno da zeli.Orban je ok s Nikolicem, a podrzavao je i SVM pre izbora, jel ti jasno gde to ide?

 2. mister kaže:

  Najbolje da u Subotici na valsti budu SNS na celu sa prepostenim Gojkom Radicem! Odmah bi se selio!

 3. Zoltan kaže:

  A ne bice

  mister:

  Najbolje da u Subotici na valsti budu SNS na celu sa prepostenim Gojkom Radicem! Odmah bi se selio!

  Pa onda se seli jer dace bog da tako i bude!!! Trazi Madjarski pasos i pali!!!

 4. no kaže:

  Nikad nece SNS na vlast u Subotici!! Pa smesno sta dobiju glasova kod nas! 

 5. inteligentan kaže:

  Na na Zoli, a gde je tvoj pasos?!

 6. Suboticanin kaže:

  Gospodo, sto se tice problema u gradskoj koaliciji, to je Gosp. Maglai koji ima pretenzije da bude deo malo veceg kolaca. Ko to ne vidi, zao mi je, ali ce to biti kratkog veka jer SNSu je bitno da udje u Subotici u vlast a posle cete videti kako ce madjari biti izigrani.
  Ko prezivi pricace….. 

 7. vox populi kaže:

  Svako ko iole poznaje prilike u Subotici zna da SNS ne može biti „vlast“ u Subotici. Počev od strukture biračkog tela (nacionalne, socijalne, obrazovne… ma kako god) pa do sastava same SNS u Subotici, koja realno nema kapacitet ni da upravlja jednom mesnom zajednicom, a kamoli gradom.

  Ono što po malo plaši jeste mogućnost da se uz pomoć drugih partija „prišlepa“ u lokalnu vladajuću strukturu. Budimo realni, na sceni je prepucavanje dve najjače političke opcije, DS i SVM. Naveo sam „opcije“, jer je (opet naglašavam: realno) u pitanju sukob nacionalnih opcija (koja će biti u većini) oko toga ko će biti „glavni“ u gradu. Madjari & koalicioni partneri ili Srbi & koalicioni partneri. Suština i jeste u tim „koalicionim partnerima“. Jer, i jedni i drugi (DS i SVM) su spremni i sa djavolom tikve saditi samo da budu (ili ostanu) na vlasti. Nema to nikakve veze sa interesima grada, sa interesima gradjana. Kakvi interesi, kakvi bakrači. 

  U tom svetlu, nikako ne treba zanemariti ni „frankeštajn“ koaliciju DS-SNS, kao i ništa manje nebuloznu SVM-SNS. Naravno, preostalu „sitnu boraniju“ političke scene je lako pokupovati za šaku siće. Interesantno bi bilo otvoriti javnu raspravu, debatu, razmenu mišljenja na temu „A šta je onda rešenje?“ Mislim da je početni korak, u odgovoru na to pitanje, prekid pasivnosti gradjana, prekid mirenja sa „sudbinom“ i prihvatanje „svršenog čina“, dok su nekakvi „izbori“ samo stvar formalnosti.

 8. mihajlo kaže:

  nazalost, radije bi i da SNS bude na vlasti, samo da nisu vise zuti, unistili su nas, pokrali … Do promene mora doci, pa makar i na gore, ja ih vise ne mogu gledati  😡

 9. rokfork kaže:

  vox populi. njega pročitajte! poslednja dva-tri reda. skontajmo ljudi da od nas svih zavisi; samo ne smemo biti pasivni

 10. Zoltan kaže:

  inteligentan:

  Na na Zoli, a gde je tvoj pasos?!

  Hmmm.ja imam Srpski pasos i ne treba mi tamo neki „Madjarski“ !!!! Ja ostajem u Srbiji !!!

 11. dr kaže:

  kada zuti izvale nesto,to je za plakati…..sa SNS?….zasto da ne?Pa vi ste barem pokazali bahatost,nesposobnost,pa nas doveli tu,gde smo…..i pardon….SVM  ima najvise clanova u gradskoj skupstini…..matematika.Sa vasim komentarima postajete Radikali,koristite istu argumentaciju.Bla,bla….izjave,saopstenja,…i nista.Potonuli ste u sopstvenim lazima,i sada vam je svako kriv?

OSTAVITE KOMENTAR