DS: Dekan sam sebi isplatio skoro milion i po dinara

Pokrajinski odbor Demokratske stranke osudio je danas ponašanje rukovodstva Ekonomskog fakulteta u Subotici na čelu sa dekanom Aleksandrom Gruborom i zatražio da on bude odmah smenjen zbog nezakonitog trošenja 1,4 miliona dinara.

“Iako su gradjani očekivali da upravo Ekonomski fakultet u Subotici bude predvodnik razvoja privrede, desilo se da rukovodstvo fakulteta na čelu sa Gruborom, inače odbornikom Srpske napredne stranke, protivzakonito isplati za plate 66,1 miliona dinara više, i to bez ikakvih kriterijuma, merila i dokaza o izvršenom radu”, navodi se u saopštenju.

Oni su se pozvali na izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) u vezi sa poslovanjem Ekonomskog fakulteta u Subotici za 2019. godinu i pozvali nadležne organe da procesuiraju odgovorna lica i prekinu praksu kriminalnog rukovodjenja institucijama državnog vlasništva.

“U isto vreme dok radnici subotičke privrede na svakodnevnom nivou gube radna mesta, Grubor je isplatio najmanje 1,4 miliona dinara po ugovorima o delu za koje realno nije bilo potrebe, niti validne dokumentacije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je izveštaj DRI pokazao i da je Grubor imenovan za koordinatora odeljenja u Bujanovcu, zbog čega je samom sebi tokom 2018. i 2019. godine dodatno isplatio čak 1,4 miliona dinara, dok je izveštaj pokazao i da je fakultet isplatio 799.000 dinara suprotno propisima i zakonskim odredbama.

“Ekonomski fakultet u Subotici je u vlasništvu svih gradjana Subotice i smatramo da pomenute mahinacije predstavljaju samo jedan u nizu razloga zbog kojih gradjani Subotice, ali i cele Vojvodine, traže promene i zahtevaju odgovorno, transparentno i profesionalno rukovodstvo umesto partijski postavljene kadrove”, piše u saopštenju.

Izvor: BetaKOMENTARI

 1. zorica kaže:

  Ma nijeeeee on takav….Znaci dno dna od dekana,,,,Partija je cudo

 2. zudk kaže:

  znam ga dok je jos asistenčić bio. Najomrazeniji lik na fakultetu.

 3. ŠTA ONI ZNAJU kaže:

  VLADA JE OBEZBEDILA SREDSTVA ZA FINANSIRANJE FAKULTETA U BUJANOVCU . E SAD, KADA SU PROFESORI DOBILI NEKA SREDSTVA ZA SVOJ
  RAD TO NIJE UREDU. ALI AKO NEKI LEVONOGI FUDBALER BUDE PLAĆEN ZA TRANSFER MILIJON IPO DOLARA TO JE NORMALNO I NIKO SE NEZGRAŽAVA.

 4. ŠTA ONI ZNAJU kaže:

  DA SU SREDSTVA ISPLAĆENA NA EKONOMSKOM FAKULTETU UBEOGRADU
  ONDA BI BILO OK.

 5. No name kaže:

  Nadležni treba da reaguju i ispitaju pod hitno sve navode, pa ukoliko je bilo kršenja zakona da se podnesu krivične prijave, a ako nije, da ovi iz DS-a odgovaraju za širenje neistina.

 6. Dule kaže:

  @No name
  Pa ako pažljivo čitaš vidi se da je DRI ispitala slučaj. Pošto je utvrdila nepravilnosti verovatno je podneta i odgovarajuća prijava nadležnom organu. DRI redovno to čini.

 7. No name kaže:

  Dule – Da, pažljivo čitam i očekujem ukoliko je to sa izveštajem DRI tačno da se primene zakonske mere. Sa ili bez kokodakanja DS.

 8. zorica kaže:

  No name
  Pojeo vuk magarca,,,ajde bezi koje dno od covjeka ,,,,,

 9. Tatjana Davidov kaže:

  A kada smo kod iznosa novca koji Grubor isplaćuje sa računa fakulteta u svoju ličnu korist, cifre koje se pominju na ovoj web lokaciji, potpuno su zanemarljive. Krivične prijave koje su upućene protiv ovog dekana, upravo na temu trošenja novca, lažnih putnih naloga…. kao i maltretiranje i zlostavljanje zaposlenog osoblja,….i dalje stoje u fioci u krivičnom tužilaštvu.

 10. Tatjana Davidov kaže:

  Izgleda da je kraj uvek na vidiku, pa čak i naš veličanstveni dekan nije pošteđen te svetle tačke u tunelu gluposti koje je generisao na instituciji kao što je Ekonomski fakultet u Subotici.
  Čestitam instituciji i svima koji su podržali da se Aleksandar Grubor ukloni sa mesta dekana. Bravo!

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =