DS: jeftin beton umesto granita

U gradu Zrenjaninu se ovih dana realizuje projekat popločavanja granitnim kockama prostora oko Gradske kuće.

I u Subotici se popločava prostor oko Gradske kuće, ali na takav način da su mnogobrojni građani i mediji poslednjih dana skrenuli pažnju na krajnje problematičan kvalitet izabranih materijala i radova.

poplocanje4

Pre više od dve godine, kada je pripreman konkurs za idejno rešenje plana uređenja pešačke zone, u propozicijama je jasno stajalo da se popločavanje može projektovati od kamena granita ili klinkera visokog kvaliteta.

Radovi na uređenju i popločavanju pešačke zone u jednom gradu izvode se jednom u nekoliko decenija te stoga i primenjeni materijali moraju da budu ne samo estetski primereni , nego i trajni.

Koliko znamo, i prvonagrađeno rešenje je predvidelo popločavanje granitom. Pre neki dan su, međutim, oko Gradske kuće osvanule jeftine betonske kocke i nekvalitetno izvedeni radovi.

Drugo, Direkcija za izgradnju je tokom 2007. i 2008. godine realizovala projekat osvetljenja cele teritorije opštine sa 20.000 štedljivih svetiljki. Posebna pažnja je bila posvećena rekonstrukciji javne rasvete u zaštićenom jezgru grada. Kruna projekta bilo je dekorativno osvetljenje Gradske kuće na koje su, verujemo, svi Subotičani bili ponosni. Neko je, međutim, u sklopu projekta postavljanja betonskih kocki odlučio da ukloni reflektore koji su iz partera osvetljavali Gradsku kuću umesto da ih samo pomeri pola metra od objekta ukoliko su bili smetnja pešacima. Pitamo se ko je doneo odluku da Gradska kuća ponovo bude u polumraku.

Pitamo gradsku vlast zašto o urbanističkom planu uređenja pešačke zone nije konsultovana Skupština grada, kada odbornici daju saglasnost i na urbanističke planove od mnogo manjeg značaja?

Ko je samovoljno doneo odluku da se granitno popločavanje zameni jeftinim betonskim kockama i kolika je vrednost ovako izvedenih radova?KOMENTARI

 1. JAPAJA kaže:

  A spomenik njegovom veličanstvu od 3.05.1999 godine ( ne prestajte da ubijate mladost Srbije ) a 500 000 evra za to sr*nje. I vi da nam popujete šta je pošteno. Bilo ko samo ne vi.

 2. Megille kaže:

  Kao što sam napisao .od izvedenih radova najkvalitetniji deo je što su oklonili reflektore iz frekventnog dela trotoara oko Subotičke gradske kuće. Naime kod postavljanja tih reflektora neko je pomešao lončič na taj način što je mislio da te reflektore postavlja na zelenu površinu gde im je i mesto , a ustvari ‘ greškom’ ugradio u asfaltiranu površinu pešačke zone. Pomešani su tu i pojmovi oko javne rasvete ,naime podni reflektori ne mogu delovati kao javna rasveta . A kvalitetna javna rasveta postoji oko Gradske kuće ,koja je prije nekoliko godina obnovljena iz ne baš malih sredstava…

 3. stormwatch kaže:

  Bravo DS! Dok je bilo vas u Subotici se radilo i gradilo, a ove simulacije vlasti koje nemaju pojma ni o cemu treba da se stide.

 4. Megille kaže:

  @ stormwatch , Nemoj bre tako grubo o koalicionim partnerima SVM -a. Pa izvođaći su iz Ujvideka ,a tamo su na ‘vlasti’ Vučić Šandorovi ljudi…E sada što ne znaju da razlikuju kamen od betona nije ni tako strašno. Naime to ni iz DS -a nisu znali pa su nam ‘prodali’ kamen kada su oni gradili i ispred zgrade ‘Radničkog univerziteta’. A to ustvari nije kamen već prefarbani beton koji se raspada. A garancija za radove ? Hallo ? Ima tu tema za obradu oko uspešnosti neimara iz redova DS i SVM-a kada su bili u koaliciji…

 5. Ivica kaže:

  Megille,

  Vidi…ako misliš da si otkrio toplu vodu, nisi. To ispred Radničkog se zove tehnika štampanog betona. To je tada bilo objavljivano na svim lokalnim medijskim stanicama. Prvi štampani beton je postavljen na igralištu ispred Maxi-a…a potom, pošto je prošao prve testove, takav je postavljen i ispred Radničkog. Niko nije prodavao priču o pločama i granitu, ne znam odakle to tebi?

  I ne vidim zbog čega pokušavaš da nađeš opravdanje za ovaj propust sa popločavanjem oko Gradske kuće. Mora da se zna, gradski trg nije ni šetalište na Prozivci, ni plato ispred robne kuće…znači ovde može samo najkvalitetnije i tačka…ali to ovi ne razumeju.

  PS Evo kako je u Zrenjaninu ovih dana odrađeno…oni njihovi znaju, naši ne znaju:

  Zrenjanin granit 1

  Zrenjanin Granit 2

 6. Megille kaže:

  @ Ivica ,Bit ću kratak . Odi i pogledaj kvalitet tog ‘ demokratskog ‘ nikad čuo ‘ štampanog betona’. Ja bi to nazvao prodavanje magle. Uostalom moja primedba je bila da taj sada već znam ,štampani beton se raspada. Znači prodali su vam tehnologiju i materijal ,jedino van nisu rekli za koje podneblje je predviđeno. Važnija je bila provizija. A proizvođaća ili trgovca baš briga gde će se to postaviti…

 7. stormwatch kaže:

  @Megille

  Evidetno je da se Subotica ucivilizovala za 4 godine vladavine DS-a vise nego u poslednjih 45 godina, e a onda je to sve stalo….

 8. Megille kaže:

  stormwatch @ , Veliš da se Subotica ucivilizovala za 4 godine vladavine Ds-a : Zagadili su Paličko jezero ,jer su zakopali hiljade i hiljade tona kanceregenog i ostalog gradskog smeća uz pomoć Javnog preduzeća Čistoća i Zelenilu u blizini jezera kod prečistaća , gradski prečistać ni danas ne radi niti je saniran zbog nekvalitetno izvedenih radova, U kriminalnoj privatizaciji oteli su gradske poslovne prostorije koje su sada predmet povrata imovine pravim vlasnicima . Prevarili su strane investitore koji su investirali u pravno ne definisane nekretnine u Privrednom parku mali bajmok. Afera do afera jer vlasnici traže svoje imovinu bš na tom mestu gde se nalazi Privredni park . Agencija za restituciju drži se za glavu kada poćne obrađivati predmete po zahtevima za povrat imovine. Grad je u ruševinama, zgrade se ruše da bi neki došli do kvalitetne austrijske stare cigle. Sa dužnim poštovanjem ovako grad nije izgledao ni nakon odlaska mađarske administracije iz Subotice krajem II svetskog rata.

 9. Lajčo kaže:

  Ti od kad si naleteo na zid gradske kuće, ti si još u 1945. godini. Samo su ti neki fašisti i njihova uprava u glavi. Traži odštetu za povredu glave. Pusti politiku.

 10. Ivica kaže:

  Megille,

  Da da, sve su to teorije zavere, sve su to pljačka do pljačke, afera do afere…

  Nego da te pitam nešto, da li ti čitaš nešto drugo sem INFORMERA 😉

 11. Megille kaže:

  @ Lajčo Ivica , Slučajno imam dobre informacije , a i informatore. Znaš Ivice poznavao sam neke likove ,koji su bili na sličan način demagoški odgojeni kao ti i isto su bili neizlečivi slučajevi. da im Bog pomogne,

 12. stormwatch kaže:

  @Megille

  To sto pricas uradili su ovi tvoji od maja 2012. godine – znaci haos.

 13. Ivica kaže:

  Megille,

  Ok, ajmo ovako…

  Ja vidim da je kod Radnickog umesto uspucalog betona došla jeftina presvlaka (štampani beton), što nije loše rešenje – ti vidiš prevaru

  Ja vidim u privrednoj zoni kako radi 4000 mladih Subotičana, doduše u nekim od tih firmi i nehumanim uslovima (al opet imaju posao) – ti vidiš prevaru

  Izgrađen je najmoderniji prečistač u zemlji – ti vidiš kontaminiranje jezera

  Kod vađenja podne rasvete na trgu, ja vidim vađenje rasvete koju smo mi poreski obveznici platili i koja je nečemu služila – ti vidiš uspeh

  Neću ići dalje, držao sam se samo tvojih primera…a niz bi mogao biti baš poduži.

  I kome onda ovde treba lečenje?

  PS žuti su imali masu promašaja, al ti si se uhvatio za par stvari koje su svakako bile uspešne, a ujedno su pojam za ove koji su sada na vlasti i koji ne znaju ni kako izgleda behaton kocka (a ne znaš verovatno ni ti)

 14. Megille kaže:

  @ Ivica, stormwatch : Naime nisam hteo da odmah reagujem na više vaših vređanja u kojima me napadate da sam fašista germanskog ,mađarskog porekla ili ko zna kojeg porekla. U svakom slučaju ja bi bio puno oprezniji sa ovakvim vređanjima ,pogotovo oko vređanja nemaca- naime nemci su vrlo opasni ljudi ,ali neću ja vama o tome ,iskusite sami . U prilogu ću vam dostaviti nešto što se isplati više puta pročitati, te razmislite malo : ‘Ako nisi mentalni komunist, onda si fašist, ako tvrdiš da među ljudima postoje vidljive kulturološke različitosti onda si rasista i homofob, ako su protiv tebe podignute politički konstruirane optužnice onda si zločinac, ako te sud oslobodi svih presuda onda si najveći lopov ‘…

 15. stormwatch kaže:

  @Megille

  Megille, ajde idi pokrij se usima. A to da imas fasisticke stavove odavno je poznato, samo treba prelistati tvoje ranije ispade od pre par meseci.

  Hvala Bogu da Germani u 99% vecini slucajeva nemaju nikakve veze sa tobom, tvojim razmisljanjem i tvojim stavovima. A sto se tice opasnosti, Bracino ludilo je mnogo opasnije od bilo kakvog opasnog Nemca ili Huna.

 16. Megille kaže:

  @ stormwatch . Tko ti je kriv što je tvoj komunizam propao…a ustalom tko ti daje pravo da nekog javno nazivaš fašistom ? Da li si razmislio da ovakvi tvoji stavovi podležu krivičnoj prijavu i mogu biti procesuirani. Uostalom ovam forumu ne moraju svi da se slažu stobom. A ti ako ne trpiš kritiku ili drugo mišljenje to je opet tvoj problem. A što se tiče raznih listanja i izjava, tvoje izjave su možda najinteresantnije s obzirom na broj koriščenju rijeći ‘fašista’. U ovome si na prvom mjestu na ovom forumu. Listaj ti sebe bre umjesto da izneseš razne bolesne nebuloze.

 17. Lenin kaže:

  Ljudi!Da vam otvorim oči!DS,SVM,SNS,pa i ostali… isti qrac drugo pakovanje(kurton)… lopuže i jedni i drugi. 😀

 18. Megille kaže:

  @ Lenin , Dobro su se raspodelili , a svi su iz ‘kuhinje’ KP pa su ‘zaigrali’ na demokraciju….

 19. Megille kaže:

  @ Svima na ovom forumu . Drugi pišu i govore : Ko se sapleo o betonske kocke?
  Postavljeno: 16.12.2015 u 16:06h Izvor: RTV City Pregleda: 6485 Komentara: 55
  Popločavanje trotoara oko Gradske kuće koje u toku izazvalo je burne reakcije građana sudeći po pisanjima na pojedinim internet portalima, a i na adresu naše redakcije pristigle su brojne primedbe. Naime, građani tvrde da su radovi izvedeni veoma loše u šta smo se i sami uverili na licu mesta.

  [Ko se sapleo o betonske kocke?]

  Kontaktirali smo nadležne, ali nismo uspeli da dobijemo odgovor ko je kriv za ovako izvedene radove, ali i samo idejno rešenje, jer se čini da svi peru ruke od ovog projekta.

  Betonske kocke već na prvi pogled deluju u najmanju ruku neprivlačno, a kada se malo bolje zagledate i prošetate novom stazom shvatite da je pune neravnina i ulegnuća. Problematičan je, kako izbor materijala za trotoar oko subotičke secesijske lepotice, tako i sam kvalitet radova.

  Nije to bio utisak samo naše ekipe koja je izašla na teren, već su slična zapažanja imali i prolaznici sa kojima smo razgovarali. Takođe, građani se pitaju i gde je rasveta za koju je pre nekoliko godina izdvojena prilična suma novca.

  U Direkciji za izgradnju Grada, koja sprovodi pomenutu rekonstrukciju trotoara, kažu da oni samo rade prema planskoj i urbanističkoj dokumentaciji koju je izradio Zavod za urbanizam.

  Kada je u pitanju rasveta koja je uklonjena, u Direkciji ističu da je bila nefunkcionalna, kao i da su se brojni građani žalili na istu, te da će biti pronađeno bolje rešenje za osvetljenje Gradske kuće.

  U Zavodu za urbanizam, niko nije bio raspoložen da stane pred kamere naše televizije, ali tvrde da oni nisu odgovorni za izbor betonskih kocki, odnosno da je prema urbanističkom projektu koji je javnosti predstavljen u junu, za ovaj deo grada bio predviđen granit i klink opeka.

  Takođe, u Zavodu smo saznali da je nakon odustajanja od rekonstrukcije ulice Age Mamužića, preostalo 10 miliona dinara iz budžeta koji su morali biti utrošeni do kraja godine, pa je novac brzinski preusmeren za trotoar oko Gradske kuće, koji košta 7,2 miliona dinara.

  I dok se Direkcija i Zavod, čije spajanje je inače u toku, ne dogovore ko je nadležan za sporne betonske kocke, donosioci odluka u ovim preduzećima građanima svakako duguju odgovor na pitanje: Ko je odgovoran za naruživanje trotoara oko Gradske kuće o njihovom trošku?

  Povezana vest:
  14.12.2015. – DS: Jeftin beton umesto granita oko Gradske kuće

  Povezana pištaljka:
  09.12.2015. – Popločavanje oko Gradske kuće
  Sviđa mi se! [30] | Ne sviđa mi se [112]
  Postavljeno pre 23 sata i 35 minuta Pregleda: 6485 Komentara: 55

  Štampaj vest | Pošalji prijatelju | Postavi na Twitter
  komentarisanje članka
  Ime / pseudonim E-mail
  Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  Imaš na raspolaganju 800 karaktera i možeš dodati maks. 6 fotografija (JPG/PNG).
  Pročitaj pravila za objavljivanje komentara
  ID) 183449 [155] | [11] markovic (pre 23 sata i 14 minuta)
  70.000 evra kostao trotoar oko Gradske kuće? Pa jesu li doneli te kocke iz Luxemburga a majstori su dosli iz Monte Karla ???
  ID) 183450 [100] | [8] čupač brkova (pre 23 sata i 13 minuta)
  Jenci prekini sa ovim radovima ko boga te molimo stvarno je ovo neukusno nekvalitetne kocke loše urađeno , pa nije teško ponekad priznati da nešto ne valja to je ljudska vrlina a ne mana.
  ID) 183451 [87] | [7] stanar (pre 23 sata i 12 minuta)
  jezivo..
  ID) 183453 [90] | [24] @markovic (pre 23 sata i 7 minuta)
  “Pravićemo mi žute od blata”, reče neko nedavno.

  Bio je potpuno u pravu.
  ID) 183454 [101] | [8] majmun (pre 23 sata i 6 minuta)
  gde ste se sakrili misevi??? ko je odgovoran, OSTAVKA ODMA, NESPOSOBNA VLAST!! SRAM VAS BILO!! Ko zna koji fakultet je zavrsila osoba koja je odobrila ovu stetu i koliko je upucena u suboticki stil!
  ID) 183455 [70] | [6] forest gamp (pre 23 sata i 2 minuta)
  Ko je gledao predstavu RADOVAN III. sa pokojnim, ali legendarnim ZORAN RADMILOVICEM u glavnoj ulozi Taj zna i odgovor.Zoran je za vreme predstave nebrojeno puta ponavljao :
  Ko je srao pored rupe?
  ID) 183458 [57] | [11] antifašista (pre 22 sata i 41 minut)
  TERAX – k v a l i t e t se plaća gospodo !
  ID) 183460 [88] | [7] DADA (pre 22 sata i 38 minuta)
  Ovi su toliko bezobrazni da vise ni ne gledaju koliko kradu. 70.000 eura za ovo je u najblazoj varijanti zatvor od 20 godina. Ovo ne da je kriminal, ovo je vrhusnki bezobrazluk. Jene, kako te nije sramota. Ko se tu ugradio, da mi je znati?
  ID) 183461 [81] | [9] Universal Pictures (pre 22 sata i 36 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Da li je neko cuo Maglaia kada je izvjavio da ce ove ruzne kocke biti lepse kada se ceo Trg poploca sa njima i onda sve bude cinilo jednu celinu?
  SVM – ubrzajte proces smene gradonacelnika u ime gradjana Subotice
  ID) 183462 [69] | [8] Sve za decu (pre 22 sata i 32 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Daj brže bolje da potrošimo 10 mil. dinara pa makar i upropastili stazu oko gradske kuce samo da se te pare ne usmere na nasto sto treba kao na primer krov na klizalištu !!! Sram vas bilo!!! Zapamtite samo ovo da ce vas i ljudi i deca kojoj uskraćujete bavljenje sportom po tome pamtiti !!!
  ID) 183463 [50] | [5] божимил (pre 22 sata i 31 minut)
  Поред толико комуналних предузећа, нико није одговоран за план изградње као и за квалитет изграђених објеката. Пред сваке изборе народу се свашта обећава а када се докопају власти све се заборави. Нико не одговара за палићко језеро, за отворену канализацију од Прозивке до пречистача, за недовољно развијену водоводну, канализациону и путну инфраструктуру, за изградњу индустријских објеката на свим местима у граду, за нове стамбене зграде са неким видом равног крова, за изградњу стамбених зграда поред прометних саобраћајница, за изградњу стамбебих зграда без паркинга и зелених површина. Још може да се наброји пуно сличних случаја али за сада је доста и ово. Крајње време је да се успостави урбанистички план и одреде приоритети улагања без обзира ко је у власти. Крајње је време да се струка пита а не они кадрови који пред изборе деле хемијске оловке и наилон кесе а јако оданима доју и капу или мајицу. Такви кадрови не смеју да се питају и да одлучују.
  ID) 183464 [45] | [3] realan (pre 22 sata i 25 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  ocigledno popunjavanje ‘steka” nekih nadleznih na funkciji…
  ID) 183466 [59] | [4] Igor (pre 22 sata i 20 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Verovatno ne namerno, ali ove kocke (ili šta god) izgledaju kao da su povađene sa nekog starog parkinga ili slično, pošto deluju kao da je hiljade vozila prešlo preko njih…
  Sada su dobili retro izgled trotoara.
  ID) 183468 [54] | [4] sloba958 (pre 21 sat i 59 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  SRAMOTA
  ID) 183470 [59] | [4] MILENA (pre 21 sat i 50 minuta)
  Pre izbora su mrtvi ozbiljni izjavljivali: Mi želimo da preuzmemo odgovornost!
  Pa, izvolite preuzmite sada odgovornost! Zašto se krijete? Zašto ste baš tom bajmočkom preduzeću dali radove? Da nije iz stranačkih razloga? Opravdajte tolike troškove za loš materijal i loše radove.
  Vaša je obaveza da nam stalno polažete račune!
  ID) 183471 [58] | [4] Sojic (pre 21 sat i 47 minuta)
  Da nije ružno,bilo bi žalosno!
  ID) 183474 [36] | [2] Ivica (pre 21 sat i 34 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Ništa novo u zemlji Dembeliji….u svim sferama se ofrlje radi,što bi ovde bio izuzetak?
  ID) 183476 [8] | [73] safet (pre 21 sat i 31 minut)
  vama anti sns botovima sve smeta pa sto vam ne bi smetale i betonske kocke 😀
  ajd sad nazad u rupe vase.
  ID) 183482 [49] | [4] Pravdoljub .. (pre 21 sat i 20 minuta)
  maglai OD tebe nam je dosta. Deder da se pokažu i ostali krivci,nisi ti jedini cvet u vazni gde se voda užabokrečila od nemenjanja. Istrlulićete više u GU sve zajedno sa foteljama samo vrtite funkcije u krug naizmenično.TROŠITE NAŠ NOVAC, Naša deca zbog Vas beže iz zemlje,vi niste dostojni svi zajedno niti da pertle povežete nekome mladom obrazovanom čoveku koji beži iz ovoga grada i države.ZBOG VAS.
  ID) 183485 [9] | [18] forest gamp (pre 20 sati i 56 minuta)
  @ markovic
  Jel ti to mislis na kineze ili one bivse lopurde ??
  ID) 183487 [68] | [6] bisni (pre 20 sati i 47 minuta)
  Ruženje Subotice dešava se uz dozvolu i saučesništvo Srpske napredne stranke. Oni u ovom gradu odlučuju o svemu, a ne razumeju se ni u šta, nisu sposobni ni zašta, nemaju obraza, nemaju ukus, ne vole ovaj grad i nisu zaslužili da tu sede i troše naše pare i živce. A to rade bespoštedno. Maglai im dođe kao kolateralna šteta koja se nizašta ne pita. A tek koalicioni partneri – ćute kao zaliveni jer su deo ove prljave igre zvane – oteli smo vlast, pritrčali naprednjacima i niko nam ništa ne može. E , pa, prevarili ste se.
  ID) 183488 [59] | [0] TT (pre 20 sati i 39 minuta)
  Koja je klasa tih kocki,sta radi nadzorni organ i ko je.
  ID) 183492 [36] | [0] Suboticanin (pre 20 sati i 5 minuta)
  Te kocke su jednostavno SRAMOTA za gradsku kucu, i tu nema politike nego se nesto mora preduzeti jer ovo ne moze ovako ostati. Loše kocke, a još lošije urađeno.
  ID) 183495 [31] | [4] Zsolt (pre 19 sati i 57 minuta)
  ODMAH NEKO DA ORGANIZUJE PROTEST PREKO DRUŠTVENIH MREŽA!
  ID) 183497 [7] | [43] Subex (pre 19 sati i 47 minuta)
  Pa sta fali bas je lepo
  ID) 183499 [16] | [47] Veteran (pre 19 sati i 34 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Hajde žuti začepite,šta ste se podigli ko ćurani,sedi dole,bagro jedna!Vi nemate pravo nikom da nešto spočitavate,pogledajte pozorište,kako vi,tako i SVM,tišina,sve ste upropastili!Jedina zamerka investitoru,na odabiru izvođača radova,ali isti je dužan da to odradi kako treba,u protivnom tužba!
  ID) 183501 [55] | [2] keka (pre 19 sati i 26 minuta)
  Subotica postaje sve ruznija i tuznija! Prosetajte malo Somborom,Kikindom…centri su im velegrad naspram naseg centra! Velika sramota za gradonacelnika Subotice!
  ID) 183503 [26] | [4] ffilozoff (pre 18 sati i 59 minuta)
  #veteran-pohapsiti sve odgovorne,a Vi pojedite sendvic sa SUBOTICKOM kobasicom…
  ID) 183504 [27] | [4] N (pre 18 sati i 52 minuta)
  Ovo je jednostavno neverovatno.Ovu vest,sa sve ilustracijama ,treba staviti na sve svetske drustvene mreze,kao primer bez presedana.
  ID) 183505 [35] | [3] Komsija (pre 18 sati i 52 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Kriza jeste ali glupi nismo, da nas neko okrece oko prsta ne zasluzujemo ako vicemo. Citav korzo je unisten od silnih kopanja. Pogledajte sam centar i famozni krug sve izlomljeno od majstora koji su kopali tokom leta. Ulica Petefi Sandora prema Prvoj Pomoci zatvorena bez pardona 3 meseca i tako ce biti jos sledecih 3 meseca minimum. Ko ce to sve da plati??? Da li se mi tiho, tisi, najtisi gradjani cutimo, cutimo j cutimo… zato i padamo dole 600e kvadrat stana nove gradnje nema ni u Vranju, to govori koliko smo slabi kao narod… Pali smo nisko da nemamo dalje. Daj Boze shoping centar da nam donese nesto ali ce nam uzeti pare… kako da zaradimo da bi ziveli a da ne bi vise potrosili jer cemo svi izumreti ako cutimo…
  ID) 183506 [37] | [2] goki (pre 18 sati i 30 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Ne znaju gde da trose 10 mil dinara??? Toliko ima neasfaltiranih ulica, ovde su znali da bace pare. Bukvalno!
  ID) 183509 [27] | [2] Vesko (pre 18 sati i 17 minuta)
  I skupo i ruzno sve sto je ova vlast uradila. Vracanje spomenika Svetog trojstva ce daleko
  vise kostati, nego sto je dogovoreno jer izvođaca radova oteze i hoce jos mnogo novca da
  izvuce, sto dopusta gradska vlast. Umesto ovih “finih”plocica bolje da su stavili kamenje kao
  nekada turska kaldrma, da se docara 18-ti vek.
  ID) 183511 [11] | [26] Dshdh (pre 17 sati i 39 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Jes grozno al bolje nego sto je bilo.
  ID) 183512 [41] | [3] somborac (pre 17 sati i 37 minuta)
  Dodjite u Sombor da vidite kako treba da izgleda centar,trg,popločano mermerom,fontana,drvored a kod vas centar sve u ruševinama već godinama.Jadne ljude imate na vlasti godinama u svim partijama ,
  ID) 183513 [38] | [4] Žalosno (pre 17 sati i 31 minut)
  Pored trotoara sa rasvetom koji je sasvim fino funkcionisao, bacati pare na nešto nepotrebno je dokaz da taj koji raspolaže parama se ne ponaša domaćinski! Nisu njegove pa mu se može. Ovde treba uvesti prinudnu upravu a ove skloniti dok još neku štetu ne naprave. Budalaština, glupost, kopati nešto što valja i menjati ga. zarad čega? Ne komentarišem kvalitet radova ( to je druga priča) već bespotrebno bacati novac je meni neshvatljivo. Što ga ne dadoste za pozorište, klizalište, neko obdanište, neku školu? Zašto?
  ID) 183516 [38] | [3] pera (pre 17 sati i 22 minuta)
  neka neko pogleda novi kruzni tok na uglu majsanskog i 51 divizije zaboravili su napraviti stazu za bicikliste i pesake do puta i to je preslo tehnicki prijem lopovi fuseri neskolovani
  ID) 183517 [25] | [5] Sojic (pre 17 sati i 21 minut)
  Maglai od magle ne vidi sta uradi.
  ID) 183518 [30] | [7] Suboticanin iz daleka (pre 17 sati i 6 minuta)
  uzasno, nakaradno, odvratno, treba da Vas je sramota u gradskoj upravi i sve koji su dozvolili da se ovolike pare potrose na ovu ruznocu!
  ID) 183519 [10] | [31] neutralan (pre 17 sati i 3 minuta)
  pa koliko ovde ima DS botova?
  ID) 183520 [21] | [12] Mario (pre 16 sati i 53 minuta)
  ima li ovde nadzor treba da vrati da urade ponovo to sto je neravno ince mislim da ne izgleda lose ove kocke uopste
  ID) 183521 [32] | [1] Sasa (pre 16 sati i 51 minut)
  Nisu ovde samo oni što vole DS, ovde ima i normalnih građana koji ne pripadaju nijednoj političkoj opciji i koje je sramota kako je ovo urađeno, a Gradska kuća makar i okolina treba da je nešto najlepše u našem gradu.
  ID) 183522 [18] | [0] agrotiko (pre 16 sati i 51 minut)
  Кад су већ имали вишка пара што нису рекоструисали 200 метара тротоара од раскрснице Јована Микића и палићког пута па до Економског факултета, који је у вратоломном стању а том деоницом сваког дана прође више хиљада људи. Наводим само као пример који ми је први пао на памет а таквих деоница има по граду колико хоћеш. Рекао бих да ово гланцање и лицкање центра на штету периферије, лежи у малограђанском менталитету људи који доносе такве одлуке. Јер, као што је познато, малограђани највише држе до изгледа фасаде, а што је иза ње буњиште, кога брига, не види се.
  ID) 183523 [22] | [0] Golub (pre 16 sati i 45 minuta)
  a koje nadzorni organ?
  ID) 183525 [3] | [33] radnik Teraxa (pre 16 sati i 27 minuta)
  ovo je slikano pre ranije sto je stavljen pesak izmedju i sto je poravato sve. mi radimo posao kvalitetno i svako moze da dodje na gradiliste da vidi sve
  ID) 183528 [3] | [26] Слобо (pre 16 sati i 5 minuta)
  achachacha žuti osetili da se SVM cepa pa udarili. kakva ste ekipa ne dao Bog da se vi vratite
  ID) 183529 [22] | [2] Vesko (pre 16 sati i 2 minuta)
  Narucilac i izvođaci radova su Bajmocani.
  ID) 183532 [30] | [2] Universal Pictures (pre 14 sati) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Normalno da ni vama i City Tv Maglai vise nece pare dati, niste na njegovoj strani nego ste na strani Gradjana.

  U gradskoj kuci je odsustvo zelje i volje za boljitak Grada. Radi se samo da se “pregura”. Nazalost sav taj jadac je i u sportu prisutan.

  Niko nikome ne sme da se suprotstvasivi jer se boji za svoje radno mesto, sve sto visi interesi proguraju – progura se. Ne postoji menadzer grada, menadzer gradjana. Pa samo ovde na sajtu da citate komentare – napravili bi Suboticu boljom 2x, ali ne… Vi kupujete kasarne, pravite Slobodnu zonu na zagadjenom tlu, na kraju Subotice prema granicnom prelazu koji se minimalno koristi. Kamion ce trebati ceo grad da obidje da bi dosao do tamo.

  Iskreno – ZDRAV mozak u svakom Suboticanu jedva ceka svima u kompletu ledja da vam vidi. Znaci zuti su bili lopovi, a vi ste:
  Bezijedno smotani sujetni losi – isto lopovi – bez imalo znanja kredibiliteta pilrisustva zdravog racia razmisljanja entuzijama agilnosti ambicije za grad i jos 28 losih stvari

  7,2 miliona dinara???? Za poplocavanje ovim kockama na ovaj nacin jer vam preteklo para u budzetu? Pa jel vidite koliko se na rupe zale Suboticani? Da li registrujete to? Mogli ste sve rupe po gradu popraviti da ne lomimo auta vise na svakom bogovetnom putu u gradu.
  ID) 183533 [18] | [0] Universal Pictures (pre 13 sati i 55 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Zaboravio sam da se potpisem:
  Jedan vas stariji kolega koji je rodjen u ovom gradu i koji mnogo voli ovaj grad
  ID) 183534 [3] | [3] Pajo (pre 8 sati i 44 minuta)
  Te pare su bolje trebali da vrate u Beograd! Ili da podele stranacki!
  ID) 183539 [17] | [0] posmatrač (pre 7 sati i 1 minut)
  Ovi misle da će peskom pokriti loše i neravne ivice ovih pločica što su postavljenje…
  ID) 183543 [2] | [21] safet (pre 6 sati i 23 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Hahahha jeste zbog vas zutaca cemo davati otkaze . Dobre au vam kocke. Za koga su dobre su sta se bunite suboticani
  ID) 183544 [13] | [0] revozor (pre 6 sati i 13 minuta)
  klasičan primer ugrađivanja ako mene pitaš
  ID) 183548 [5] | [0] ddgg (pre 3 sata i 58 minuta)
  Napredno organizovano, nema sta …
  ID) 183549 [5] | [1] e svasta (pre 3 sata i 23 minuta)
  Donirajte malo para udruzenjima za zastitu zivotinja kao sto su Anima i Alex, jer oni rade posao koji ste vi obecali da cete da radite, a od azila nista! U ovom gradu se uvek ulaze u pogresne stvari. Kome su trebale dve fontane i ogromno nefunkcionalno pozoriste i ono ruglo u ime Djindjica? Pomozite ljudima da izlece, sterilisu i udome te zivotinje pa ce ih samim tim biti manje na ulici! Je**le vas betonske kocke!
  ID) 183552 [8] | [0] Miladin (pre 3 sata i 5 minuta) [Komentar postavljen preko mobilnog telefona]
  Da li se zna ko je proizvodjac kocki? Ko je porucilac kocki? Ako se to zna onda ce se znati i sve drugo izmedju ostalog i zasto su te ruzne kocke ispred gradske kuce a ne nekog subotickog proizvodjaca.

OSTAVITE KOMENTAR