DS: Kako je Maglai srušio pozorište bez građevinske dozvole?

Svakom svojom novom izjavom i javnim nastupom gradonačelnik Jene Maglai dodatno diskredituje i demistifikuje sebe i svoju nesposobnost, što je manji problem od činjenice da plasiranjem neistina i demonstriranjem neznanja i neupućenosti ponižava sve Subotičane čiji je postao slučajni čelni čovek.

Narodno-pozoriste-5

Nedavnom izjavom u vezi Narodnog pozorišta, za čije se rušenje Jene Maglai najglasnije zalagao 2007. godine u Skupštini grada, Maglai je ovaj put neznanjem prevazišao i samog sebe tvrdeći da Grad nije obaveštavao Ministarstvo za kulturu o odlukama koje su donete u prethodnom periodu.

 

Podsećamo neobaveštenog gradonačelnika da je samo u poslednje dve godine Grad nekoliko puta obaveštavao, kako tadašnjeg premijera Srbije, gospodina Dačića, tako i nekadašnjeg ministra Petkovića, da bi poslednji put dopis bio upućen 21.10.2013., tada imenovanom ministru kulture gospodinu Tasovcu. I tada, u dopisu poslatom po ko zna koji put, smo upoznali ministra o ugovornim obavezama Republike, kao i o skupštinskim odlukama. Budući da je, dakle, notorna laž da ministarstvo nije upoznato sa obavezama i odlukama Grada, dolazimo do jednostavnog zaključka da neko ne govori istinu, ministar šarmantan ili gradonačelnik šarlatan.

 

Odgovor je više nego jasan i dobro poznat. Da li, posle svega, iko može ozbiljno da shvati i da više veruje čoveku koji je političku kampanju gradio, a ličnu ambiciju podupirao lažima o rupama u bazenu građenom, kako je govorio, bez dozvole, o izbornoj krađi i navodnim lažnim svetlo plavim glasačkim listićima, pričama o neverovatnim kriminalnim aktivnostima koje će raskrinkati. Sada kada je ispunio ambiciju i uzurpirao vlast, suočio se sa sopstvenom bezidejnošću i nesposobnošću, a posledice su dramatične.

 

Stala je izgradnja Narodnog pozorišta, “Y” kraka, odustalo se od rekonstrukcije “Zelene fontane” i sanacije fasada značajnih objekata, odustalo se od izgradnje Banje Palić, zamrznute su aktivnosti na dovođenju stranih investitora, komunalna preduzeća su pred kolapsom. Ali u njegovom nastupu ima i nešto malo istine. Rečima Jenea Maglaija da je čitav projekat vođen po partijskoj liniji, treba verovati. Kao predsednik Gradskog odbora SVM-a od 2004. godine, predsednik Skupšine i gradonačelnik, on najbolje zna kako je lično vodio projekat rušenja i izgradnje Narodnog pozorišta. I to bez građevinske dozvole i bez projekata, kako i sam priznaje.

 

Dajući izjavu u vezi “Y” kraka, Jene Maglai je, u prisustvu visokih zvanica iz Beograda, predstavnika republičkih vlasti, dao obrazloženje da se na trasi „Y“ kraka, gle čuda, ništa ne radi jer još 51 parcela nije eksproprisana, te da nisu urađeni projekti za kružne tokove, i da bi se radovi mogli nastaviti, „ukoliko se i ako se izmire dugovi prema izabranom izvođaču radova“. Podsećanja radi, od 2008. do 2012. eksproprisano je preko 2000 parcela, izmešteni su dalekovodi, isprojektovana je i ugovorena izgradnja celog „Y“ kraka u profilu polu-autoputa. Ne znamo da li je stvar u nesmotrenoj izjavi ili pomanjkanju bontona, ali iznošenjem činjenica da od 2012. godine na „Y“ kraku ništa nije rađeno, Jene Maglai je upravo iskritikovao učinak tada prisutnih visokih zvanica iz Beograda sa kojima uzgred deli vlast, kako u gradu, tako i u Republici, a Subotičane je nasmejao još jednim originalnim alibijem za nerad i javašluk.

 

Do sada smo od gradonačelnika čuli sve moguće i nemoguće razloge, od svetske ekonomske krize, nestabilne političke situacije u zemlji, nerazumevanja viših nivoa vlasti, nedostatka novca, balasta prethodne vlasti, komplikovanih procedura, pravnih začkoljica, nestabilnih koalicionih odnosa, itd. i priznajemo da je jedino što je impresivno kod Jenea Maglaija neverovatna kreativnost u pronalaženju alibija za svoj rezultatski i organizacioni fijasko.

 

Dragi gradonačelniče, u istom tom okruženju su vaši prethodnici radili, i iza sebe ostavili rezultate, kao što su fabrike, izgrađen zatvoren bazen, sve sa dozvolom za samo 5 meseci, nastavili izgradnju Narodnog pozorišta, srušili betonski skelet u centru grada, pokrenuli projekat razvijanja Palića, unapredili sportsku i ostalu komunalnu infrastrukturu…

 

Dakle, čuli smo milion razloga kako ne može da se radi, a ni jedan kako može i mora. Ako već u okruženju nemate nikoga od koga možete da čujete neku mudru izreku ili savet, sa zadovoljstvom Vam prenosimo jednu narodnu mudrost koja kaže da “Čovek koji nešto hoće, pronalazi način, a onaj koji neće i ne zna, uvijek pronalazi izgovor". Prepoznajte se.

 

Informativna služba GrO DS SuboticaKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Heh, ovaj vas Izvor je iz dana u dan sve ludji

 2. Bobica kaže:

  Jedva cekam odgovor slucajnog gradonacelnika. 

 3. zorandjala kaže:

  Ovako ozbiljne optuzbe zahtevaju ime i prezime a sve radi daljih objasnjenja.Bez namere da ikoga branim ali ovde je ocigledna namera da se degradira rad gradonacelnika. To zahteva da onaj sa tom namerom stane i uspravno kaze sta ima a ne da se krije iza nekakvih skracenica.AKO IMAS NEKAKVIH CINJENICA IZNESI AKO NEMAS NASTAVI DA SE KRIJES IZA INICIJALA.

 4. Sosa kaže:

  Opet opozicija kritikuje vlast. Pa gde to ima ?

 5. milos kaže:

  kakva smejurija od gradonacelnika,bruka i sramota za Suboticu.Hajde ti Jene lagano u tvoj Bajmok,pa za tebe je i MZ pojam u politici

 6. CICIRINELLA kaže:

  Koto kaže ko to laže Subotica je mala.

  https://www.youtube.com/watch?v=t8s0r2VKzS8

   

 7. Nebitno kaže:

  Da bi kritika imala težinu onaj ko kritikuje mora da poseduje kredibilitet.

  Ima li ga DS?

  Objektivno, ima li ga i SNS? Ima li ga i SPS? Ima li ga i SVM, NDS, LDP, LSV… i svi koji se utrkuju da osvoje neko od neradničkih a dobro plaćenih položaja, bez obzira da li su na vlasti ili njoj teže.

 8. CICIRINELLA kaže:

  A ovo je bilo još 2011-te

   

 9. Alifa kaže:

  A ko je " Magali "?

 10. pauk kaže:

  Izgovora da se ne radi, ko i uvek mali milion….. Ajmo dalje…

 11. Beli kaže:

  Jadni DS. Mora i dalje da zadaje udarce ispod pojasa , da lansira , laži , polu istine , bombaste izjave. Ako se ipak sebi niste smučili , verujte da nama jeste. Nemojte se više usuditi da pisnete u ime građana Subotice . Vi ste dokazali da ste izgubili svaku meru i osećaj za realni život . Da li znate kakav ste krš ostavili iza sebe ? Pa vi veze nemate na kojoj ste jadnoj lestvici u očima građana Subotice. Žalosno je to da se ovo odnosi na sve političke partije i sve one koji se bave politikom u našem gradu. Svi koristite istu retoriku . Kao da postoji kurs za verbalno izjašnjavanje.

  Žao mi je što ne mogu da se suzdržim i decentnije da reagujem ali kad vidim izjavu  dezinformativnog odbora DS , smuči mi se.

 12. stormwatch kaže:

   

  CICIRINELLA:

  A ovo je bilo još 2011-te

   

  Bot…izgleda da ti neko pomaze jer mi originalna poruka nije objavljena, ali ja se nikada ne predajem pa ti to nije od nikakve koristi anyway.

  Vidis bot, ovo su TVOJI obecavali, samo ti je naprasno to nestalo iz memorije, no nema veze, sve sto ti treba imam ja u arhivi, sad cu ja malo da ti jognem memoriju.

  Kazes da je ono obecanje koje si ti ostavio bilo u oktobru 2011…..vid' ove tvoje sta su obecavali u DECEMBRU 2007….

  PAZ' SAD!

  "Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić obećao je danas da će obilaznica oko Subotice, Y krak, početi da se gradi u martu sledeće godine i da će biti završena za oko godinu i po dana"

  Pogledaj datum – DECEMBAR 2007.

  Pazi, to je taj tvoj obecao DVE 'ILJADE SEDME GODINE! PRE SKORO SEDAM GODINA MAJSTORE. Kako to objasnjavas. I to je trebalo biti zavrseno u Junu 2009. po Velimirovom obecanju.

  Dok je Geza Kucera, tadasnji gradonacelni Subaje izjavio sledece:

  "Gradonačelnik Subotice Geza Kučera je naglasio na sastanku sa pomenutim gostima, da neće biti razvoja i stranih investicija u Subotici ukoliko se ona ne uključi u „saobraćajni krvotok Evrope“. "

   

  Evo i link na izvor – http://www.subotica.info/2007/12/04/poseta-ministra-velimira-ilica

   

  No botmajstore, to nije nista…apsolutno nista prema jednom drugom clanku ovih tvojih…clanku koji sam svo vreme cuvao za ovakve bot situacije, nesto ga se ne secate sto je stvarno, ili ste svi postali punoletni te 2011-2012. No ipak je i tako cudno posto se Subotica tresla od smeha na ovu izjavu u to vreme.

  PAZ' SAD OVU LAGANU UVERTIRU!

  "Velja Ilić, tadašnji ministar infrastrukture, u leto 2004. godine pozvao je novinare da ga medijski „isprozivaju“ ako za godinu dana Subotičani ne dobiju svoj Y krak."

  Sta kazes sad, evo ovaj tvoj je 2004. obecao zavrsetak Y kraka, kako se toga nisi setio da navedes???!?! 

   

  POLAKO SE ZAGREVAMO!

   

  „Međutim, iako nije završen, Y krak je nekoliko puta zvanično puštan u saobraćaj, sa svečanom vrpcom i njenim presecanjem, uvek nekako pred izbore i druge važne događaje, a Miloševićeva vlast ga je čak dva puta „otvarala“

   

  Da li bi mogao da nam odgovoris zasto je slobamiki otvarao nepostojecu deonicu puta dva puta??!?!?!?!

   

  Samo da ubacim nesto tek onako da ne mislis da sam zaboravio Pozoriste

  Vid sad! „Predsednik opštine Geza Kučera je rekao da će pozorište u budućnosti imati stalne izvore finansiranja i da veruje da će subotička javnost u većini podržati ovaj projekat.“

   

  Prezentacija zgrade pozorišta u MARTU 2007. Godine.

   

  NO PRE APSOLUTNE KULMINACIJE DA CITIRAMO JOS JEDAN DEO NOVINSKOG IZVESTAJA.

   

  SVM se nerado seća da, iako je četiri godine obećavao kroz najave svog predsednika opštine Geze Kučere, u gradu nije odvojen ni kvadratni metar gradskog zemljišta za nove investitore. Tako u poslednje četiri godine u Suboticu nije došao nijedan strani investitor i otvorio pogone na gradskom zemljištu, čak je i Slobodna zona, u čijem je formiranju učestvovao grad, a kojoj je obećavano gradsko zemljište, novi prostor našla u privatnoj firmi.“

  Evo ti crno na bijelo, NISTA NISU RADILI CETIRI GODINE PO PITANJU STRANIH INVESTICIJA U GRADU, NEGO JE CAK I SLOBODNA ZONA NASLA DOM U PRIVATNOJ FIRMI!

   

  I SADAAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAA  EVO GAAAAAAAAAAAAAA!

  U euforiji kampanje za prvog predsednika opštine koga biraju građani Geza Kučera je najavio da će leći na put prema graničnom prelazu Kelebija sve dok republika napokon ne reši problem obilaznice prema granici sa Mađarskom.

  Niti je Kučera prilegao na frekventni put, niti je obilaznica izgrađena

   

  STA ĆE BITI SA GRADONAČELNIKOM?

  LEŽAĆE NA KELEBIJSKOM PUTU SVE DOK ZAOBILAZNICA NE BUDE ZAVRŠENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Izvor – http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Gradilishta-rushe-obecanja.lt.html

  Ovo je objavljeno 10 Aprila 2008.

  Opa…2008. Godina…

  Čudo botovi kako ne izvučete od negde ove vesti,  oće to od loših memorija da skrene malo pamćenje, eto kada ECC nije standardizovan.

   

  500,1000,1500,2000?

   

  Gradonačelnik Subotice Geza Kučera je naglasio na sastanku sa pomenutim gostima, da neće biti razvoja i stranih investicija u Subotici ukoliko se ona ne uključi u „saobraćajni krvotok Evrope“.  – See more at: http://www.subotica.info/2007/12/04/poseta-ministra-velimira-ilica#sthash.Qg41z76H.dpuf

  Gradonačelnik Subotice Geza Kučera je naglasio na sastanku sa pomenutim gostima, da neće biti razvoja i stranih investicija u Subotici ukoliko se ona ne uključi u „saobraćajni krvotok Evrope“.  – See more at: http://www.subotica.info/2007/12/04/poseta-ministra-velimira-ilica#sthash.Qg41z76H.dpuf

 13. Long Dong Silver kaže:

  Beli… kratko i jasno odgovaram!

  Jadni DS. Mora i dalje da zadaje udarce ispod pojasa , da lansira , laži , polu istine , bombaste izjave. Ako se ipak sebi niste smučili , verujte da nama jeste. Nemojte se više usuditi da pisnete u ime građana Subotice . Vi ste dokazali da ste izgubili svaku meru i osećaj za realni život . Da li znate kakav ste krš ostavili iza sebe ? Pa vi veze nemate na kojoj ste jadnoj lestvici u očima građana Subotice. Žalosno je to da se ovo odnosi na sve političke partije i sve one koji se bave politikom u našem gradu. Svi koristite istu retoriku . Kao da postoji kurs za verbalno izjašnjavanje.

  Žao mi je što ne mogu da se suzdržim i decentnije da reagujem ali kad vidim izjavu  dezinformativnog odbora DS , smuči mi se.

  SAMOSTALNA, NEZAVISNA I MEDJUNARODNO PRIZNATA DRZAVA – VOJVODINA!!! STOLICA U UJEDINJENIM NACIJAMA SE PODRAZUMEVA! (EU..odavno smo tamo)…

  P.S. Osnivam stranku!…prikupljam potpise!

 14. Aeryn kaže:

  Prepucavanje i ovakve objave su jedino što lokalni političari umeju, uz pljačku i uništavanje svega što im stane na put. Koliko je sama korumpiranost u njima toliko se radi i o inteligenciji mentalno retardirane lobotomisane bubašvabe koju, očigledno, poseduju. Gulag bi bio previše komforan za lokalnu političku elitu, sadašnju, bivšu i sadašnjo-bivšu. Koji imbecil je dozvolio toliku promenu gabarita zgrade pozorišta?! Čemu?! Mogli su lepo podići identičnu zgradu i ceo cirkus bi bio bar na pola puta. I zašto su, tada, ovi "pravednici" iz DS koji sada osipaju drvlje i kamenje po sadašnjoj, jednako nesposobnoj i korumpiranoj vlasti kojoj je na svojevrstan način uspelo "dovesti" monopole u dugove(!), ćutali? Jednako su odgovorni, svi. Jedino rešenje je da svi sadašnji i bivši spakuju kofere i da se nose u *** **** iz Subotice, milom ili silom.

 15. Nebitno kaže:

  @Događaji iz prošlosti

  Svakom pametnom je jasno da političari žive od:

  – lepih i nerealnih obećanja i

  – naivnosti, lakovernosti, neinformisanosti, neupućenosti i neobrazovanosti građana pune četiri godine a u ulozi birača ("smrtnog" uslova "biti ili ne biti" na vlasti) svake četvrte godine.

  Ima onih koji zaista nešto i pokušavaju ali su tu obavezno oni drugi da opstruišu one prve iz jedinog razloga jer nisu "naši". Razlog je u svakoj normalnoj zemlji odvratno ponižavajuće neracionalan i neprihvatljiv a kod nas je PRAVILO.

  Ako nisi "naš" onda ne možeš NIŠTA (koliko god to bilo dobro) a ako si "naš" onda možeš SVE (koliko god to bilo loše).

  Još gore je što taj neko "njihov" i nije "njihov" jer je ničiji odnosno politički (interesno) neutralan ali oni imaju patološki strah od gubitka prigrabljenog pa im je svako ko nije "naš" obavezno "njihov" a da se uopšte i ne zna koji su to "oni" ali se svakako zna da nisu "naši" i to je DOVOLJNO!

  To me podseća na američku hegemoniju zasnovanu između ostalog i na patološkom strahu: ako nisi zaluđen Amerikom onda si sigurno komunista jer komunizam je neprijatelj Amerike a samim tim i ti si njen neprijatelj

 16. Beli kaže:

  Možda se ne zna u javnosti ali eto samo da kažem da je isti ovakav bazen ( ali 50m ) u Hodmezevašarheju koštao 1,3 miliona €. Naš je koštao ~ 3 mil.€ . G. Dulić Oliver je sebi napravio vaterpolo bazen kao budući spomenik ( kao Kasa plavu fontanu itd ) . To što nemamo seniorsku ekipu , nikome ne smeta.Bazen je 33metarski i nepogodan je za plivače koji su zauzeli sve moguće termine na starom bazenu. Stručni ljudi će znati o čemu govorim . Nestručni će reći da postoje takmičenja i na 25m bazenima što je tačno , samo pojma nemaju o procesu razvoja i treniranja takmičara. Oni su srećom sve bolji i ulaze na velika vrata u subotički i srpski sport.

  Bazen na Prozivci inače  troši tri puta više nego stari bazen i pitanje je dokle će moći ovo da podnosi gradski budžet. Da se razumemo , bazen je lep i trebalo bi ih više u jednom ovakvom gradu ali sve u svoje vreme. Ovako sebi nabijamo troškove do ugušenja. Sreća da pozorište nije gotovo u onolikim gabaritima ( Kasa ) jer bi kao bomba razbilo budžet grada – krš od nedovršenog bazena pogotovo.

  O Paliću jednom drugom prilikom. Gospodo iz DS-a direktno ste odgovorni za propast palićkog jezera jer ste svojim destruktivnim i nestručnim delovanjem skoro razbili sve mogućnosti za oporavak jezera. Ogromna sredstva ste portošili na analize , studije , savetovanja , tribine… O vremenu ,koje je nenadoknadivo da i ne pričam.

  Niko se nije više slikao od vas na svakom metru asfaltirane ulice. Već ste bili smešni ! Jedino vam priznajem rušenje skeleta. U rušenju ste dobri .

  Žao mi je što i ova vlast hodi sličnim putevima . 

 17. Beli kaže:

  PREDLAŽEM DA SE SVAKO OGLAŠAVANJE STILA INFORMATIVNE SLUŽBE DS-a SMATRA UZNEMIRAVANJEM GRAĐANA I DA SE SHODNO SA TIM POSTUPA PO ZAKONU !

 18. freelancer kaže:

   

  Long Dong Silver:

  SAMOSTALNA, NEZAVISNA I MEDJUNARODNO PRIZNATA DRZAVA – VOJVODINA!!! STOLICA U UJEDINJENIM NACIJAMA SE PODRAZUMEVA! (EU..odavno smo tamo)…

  P.S. Osnivam stranku!…prikupljam potpise!

   

  Ovo ću ti potpisati kad god hoćeš… 

 19. freelancer kaže:

  A što se DS-a u Subotici tiče… Ja zaista ne shvatam KO su članovi te partije u Subotici? Kakvi su to ljudi? O čemu razmišljaju? Imaju li bar jednu jedinu osobinu (pozitivnu, razumese) karakterističnu za ČOVEKA? Ne mislim ništa pozitivno ni o ovim sadašnjim, ali tolika količina POHLEPE, toliki nagon za VLAŠĆU iz koristoljublja, toliki nedostatak svakog nagoveštaja skrupula… Pa ne mogu da verujem da nečiji mozak MOŽE da funkcioniše na takav način "mi smo sve dobro radili, samo ovi (a i drugi) ne valjaju".

  Miloševićev režim je bio poguban, složićemo se. Kao država, zahvaljujući njemu, na spoljnom planu smo ocrnjeni i takvi ćemo ostati u narednih najmanje 100 godina. Režim "demokrata" je dokusurio ono što Milošević nije, ali na unutrašnjem planu. Doveo zemlju i njene gradjane u ROPSKI položaj, ekonomski, socijalni, moralni AMBIS, bez realnih mogućnosti oporavka takodje u narednih 100 godina… A zašto? Pa zarad LIČNOG interesa grupe pojedinaca!!! Za Suboticu su tu relevantna imena koja bolje da ne pominjem da bi komentar ipak prošao… A znamo ih svi…

  I na kraju, niti ovi neće pomaknuti stvari na bolje ni "za jotu". Jednostavno, to nije moguće, jer ne funkcioniše SISTEM. U koji god segment državne uprave i državnog aparata da pogledate, vlada javašluk, nerad, KORUPCIJA MEGA razmera… SVEST onih koji su vodili, vode, a i onih koji su pretendenti na to je ISPOD NULE… Ljudi, nisam lud… Ipak ovo nekakvim izborima, partijama, skupštinama i zakonima NE MOŽE da se reši… Veliko s***nje je sasvim izvesno za nekoliko godina pa onda posle toga ko bude pravio državu na ovim prostorima, nek mu je sa srećom… Ima primer kako SE NE PRAVI država…

 20. Nebitno kaže:

   

  Beli:

  PREDLAŽEM DA SE SVAKO OGLAŠAVANJE STILA INFORMATIVNE SLUŽBE DS-a SMATRA UZNEMIRAVANJEM GRAĐANA I DA SE SHODNO SA TIM POSTUPA PO ZAKONU !

   

   

  Škola "Jelena Trivan"

 21. Anonimni kaže:

  G. ili G-đo Nebitno , Vidim da ste opredeljeni . Za razliku od vas ja sam samo nestranački kivni građanin ovog grada , starosedeoc Ta Jelena Trivan je "vaše gore list" . Zadah gluposti i ostrašćenosti mogu da osetim na kilometre !!!

 22. Beli kaže:

  " Nebitno " :

   Informacije radi, jer mi se dopadaju neki delovi Vašeg razmišljanja : Za razliku od vaše Jelene Trivan , ja sam samo kivni građanin ovoga grada – starosedeoc . Zadah gluposti i ostrašćenosti mogu da osetim na kilometre.

  Ne daj bože da sam član neke stranke. Nikada sebi ne bih dozvolio takvo poniženje.Ja sam ipak moralan čovek.

 23. Nebitno kaže:

  @Beli

  Jelena Trivan uopšte nije "moja" niti je "moje gore list". Smatram da je u vreme vladavine DS svojim saopštenjima i istupima u medijima nanela veliku štetu samoj stranci ali i društvu jer je u javni nastup unela veoma negativne elemente i loš manir ophođenja a svako javno delovanje utiče na način razmišljanja i ponašanja javnosti.

  @Long Dong Silver & freelancer

  Mislim da ćemo se složiti da "nezavisnost" neke "države" ništa ne menja na bolje ukoliko formalno ostane sve isto. Za presto će se opet otimati najgori kao i do sada, vlast će ponovo osvojiti nestručni, neradnici i demagozi sa kojima će strani mentori (gazde) lakše manipulisati jer uvek je lakše upravljati manjim i slabijim.

  Od raspada SFRJ sve ex YU države u gorem su položaju nego pre raspada. Zaista SULUDO deluje ideja o "dobrobiti" od "nezavisne" Vojvodine posle ČINJENIČNIH iskustava sa bivšim republikama i pokrajinom KiM.

  Jaka i samosvesna društva se ujedinjuju u cilju jačanja a naše se zalaže za samorazbijanje i slabljenje! Opet kažem, SULUDO JE i KONTRAPRODUKTIVNO!

 24. Beli kaže:

  "Nebitno"

  Imate pravo . Malo sam sebi dozvolio da se odveže džak loših manira i agresivne komunikacije. Inače to nije moj stil niti slučajno. Isprovociran sam načinom komunikacije DS-a sa nama građanima kao da smo ovce , debili bez sposobnosti da artkulisano rasuđujemo o uzrocima , stanju i posledicama pogubnog ponašanja prema gradu i državi.

  Ovim na žalost ne obećavam u buduće pristojnost. Ne zasužuju oni to a možda me ne bi ni razumeli kada bih se upristojio.  

 25. Long Dong Silver kaže:

   

  Nebitno:

  @Beli

  Jelena Trivan uopšte nije "moja" niti je "moje gore list". Smatram da je u vreme vladavine DS svojim saopštenjima i istupima u medijima nanela veliku štetu samoj stranci ali i društvu jer je u javni nastup unela veoma negativne elemente i loš manir ophođenja a svako javno delovanje utiče na način razmišljanja i ponašanja javnosti.

  @Long Dong Silver & freelancer

  Mislim da ćemo se složiti da "nezavisnost" neke "države" ništa ne menja na bolje ukoliko formalno ostane sve isto. Za presto će se opet otimati najgori kao i do sada, vlast će ponovo osvojiti nestručni, neradnici i demagozi sa kojima će strani mentori (gazde) lakše manipulisati jer uvek je lakše upravljati manjim i slabijim.

  Od raspada SFRJ sve ex YU države u gorem su položaju nego pre raspada. Zaista SULUDO deluje ideja o "dobrobiti" od "nezavisne" Vojvodine posle ČINJENIČNIH iskustava sa bivšim republikama i pokrajinom KiM.

  Jaka i samosvesna društva se ujedinjuju u cilju jačanja a naše se zalaže za samorazbijanje i slabljenje! Opet kažem, SULUDO JE i KONTRAPRODUKTIVNO!

   

   

  Jbga,ajd…pausalna opaska tvoja svodi se na sledece, znaci ti kazes:

  1. Mislim da ćemo se složiti da "nezavisnost" neke "države" ništa ne menja na bolje ukoliko formalno ostane sve isto.

  Odgovor : Vidi ovako..Ja razlikujem, a priori, formalno od sustinskoga! Ende!

  2. Za presto će se opet otimati najgori kao i do sada, vlast će ponovo osvojiti nestručni, neradnici i demagozi sa kojima će strani mentori (gazde) lakše manipulisati jer uvek je lakše upravljati manjim i slabijim.

  Odgovor: Postovani NEBITNO, uz duzno postovanje,ali "presto"..to Vam je za,ono..Game of Thronesu zabludnome cekanju novga serijala..Amin!

  3. Od raspada SFRJ sve ex YU države u gorem su položaju nego pre raspada. Zaista SULUDO deluje ideja o "dobrobiti" od "nezavisne" Vojvodine posle ČINJENIČNIH iskustava sa bivšim republikama i pokrajinom KiM.

  Odgovor : Hajd,hajd..lepo lagano…evo setih se  texta moga dragoga prijatelja Mise ( naprosto moram u originalu)…uzivaj -te!..

  Quo vadis Vojvodino?

  Srbija odavno nema autonomnu unutrašnju i spoljnu  politiku. Njena je pozicija snishodljivo submisivna u odnosu na EU, a koketno  submisivna u odnosu na Rusiju. Niti jedan untardržavni, ili spoljnopolitički  potez ne donosi se bez saglasnosti sa Briselskom administracijom. Što smo,  naravno, zaslužili. Pravo na suverenu politiku Srbija je izgubila 1999. NATO  intervencijom i vojničkim porazom (Kumanovski sporazum).

  Pokazalo se da Briselu uopšte nije važno ko  personalno, ideološki ili partijski dolazi na vlast. Niti su bitni “programi”. Još  manje njihovo “ostvarivanje”. Brisel, naravno ne učestvuje na izborima u  Srbiji, kao što ni ne živi u Srbiji. Međutim, dokle god izabrana vlast u Srbiji  (na više ili manje regularnim izborima, uz džakove glasova koji se pronalaze u  kontejnerima) ostvaruje dogovorenu evropsku politiku – ta vlast ima EU podršku.  Makar bila i radikalsko-naprednjačka i SPS-ovska. Podrška EU je data onim istim  ljudima koji su nas doveli do rata sa NATO, onim istim ljudima koji su se  valjali po parlamentima i dobijali infuzije Kosova u venski sistem. A sada  Kopernikanski obrt: Srbija ne sme da zavisi od Kosova? Nije moguće. S tim u  vezi, politička apatija građana i nepoverenje u reprezentativnu demokratiju u  Srbiji je danas na najvišem nivou. Svi su shvatili: partije su biroi za  zapošljavanje i brz uspeh u životu, a politika se vodi na  nekom drugom mestu. Zato se prodaju glasovi za 2000. dinara. Bolje vrabac u  ruci nego golub na grani. Ideja Vojvodine kao politička tema izbora jeste apstraktna,  nelukrativna, pa samim “teško razumljiva”, pogotovo kada se daje u razblaženom  obliku.

  Evropska politika (u ovom trenutku) svodi se prema  Srbiji na nekoliko ključnih zahteva: održavanje mira u zemlji i na granicama Srbije  (posebno sa Kosovom), obezbeđivanje i zaštita osnovnih ljudskih i kolektivnih  prava svim građanima bez obzira na etničku pripadnost (do juče naroda  “neprijateljskih” susednih država), a sve to kroz institucije – pravne države. Svako  zaostajanje u ispunjavanju ovih zahteva EU vodiće Srbiju u gubitak vremena. EU  ima vremena, a kako izgleda ima ga i Srbija. Jedino ljudsko vreme (naše) protiče  brže od politički željenog. EU je za sada, do pregovora – rekla: borba protiv  korupcije, kažnjavanje pljačke javnog novca (i novca EU dobijenog na različite  načine u proteklih 12 godina), održavanje javnog reda i mira, ostvarivanje  privida medijskih sloboda.  Srbija to  mora da reši. Dok ne reši. U ovom ili onom sastavu republičke vlasti.

  Pitanje unutrašnje organizacije države Srbije na  putu ka EU – nije na dnevnom redu i to će biti tako dokle god se ne uspostavi  pravna država, sa rešenim sudstvom, tužilaštvom, evropskim zakonima, da bi se tek  onda u takvoj (uobličenoj do granica izdržljivosti srpskog društva) mogao  otvoriti dijalog o ustavnom pitanju.

  Vojvodina je unutrašnje pitanje Srbije, da  ponovim, koje nije na dnevnom redu, osim ako aktuelna problematika u njoj ne  uđe u okvire gore navedenih zahteva: mir, granice, ljudska prava, pravna  država. Zato je EU prihvatila važeći Ustav (jer nije došlo do, recimo, oružane  pobune), kao što je i prihvatila Statut AP Vojvodine (i odluku Ustavnog suda o  njemu) jer niko nije protestno izašao iz vojvođanskog skupštinskog saziva npr.  Tako će se EU ponašati prema Vojvodini, biti dokle god u njoj ima politikanata  koje će pristati da primaju platu u baš ovakvoj Skupštini i ovakvoj “Vladi”  Vojvodine. U tom smislu, mi danas nemamo nikakvih mogućnosti za realno  političko delovanje. Da budem precizan: mi se ovde bavimo poslom koji se  opisuje u političkim rečnicima kao “political advocacy” (političko zagovaranje)  ili preciznije kao “legislative advocacy” (proces  zagovaranja zakonskih rešenja na nivou države ili federacije koje vode  promenama političkog sistema). Još uvek smo jako daleko od “lobby group” (grupe  za lobiranje) jer to podrazumeva direktan kontakt “grupe” i njenih članova sa  onima koji donose odluke o zakonima. Razmislite, sa kojim se direktnim akterom u  javnom i političkom životu danas (ili sutra) može stupiti u razgovor o  “Vojvodini republici”?

  Srbija možda može biti tajkunska (Đilas, Šaper,  Karić, Mišković, Beko, Kostić), ali Vojvodina ne može. To je kroz istoriju  nekoliko puta dokazano. Uvek kada se neko jako obogati od vojvođanske zemlje, a  na račun onih koji je rade, uvek se to završi ustancima i krvlju a onda – tzv.  “agrarnom reformom”. Preraspodelom i ispravljanjem nepravde: nije zemlja onoga  koji je gazda, nego je zemlja onoga koji je radi. Zato je Vojvodina uvek na  levoj strani, zemlja koja mora da se radi i uradi. Otuda sela i gradovi u njoj.  Suviše ih još (i nas) ima da bi se mogli tako lako zatrti i preorati (što je  krupni kapital u SAD već radio).

  Vojvodina uvek mora da govori kroz radnike i  seljake, a njena inteligencija da brani generacije koje će nas naslediti.  Vojvodina mora postati zemlja znanja i društvo znanja, a ne kolonija i pustoš.  Zato su interesi onih koji Vojvodinom vladaju, prodajući je (prestoni Beograd i  njegova elita, vlasnici Fidelinke recimo), dakle ti interesi su suprotni od  interesa nas koji smo ovde u kolonijalnom ropstvu. Dokle god to traje, mi ne  smemo niti u jednom slučaju da razgovaramo i tražimo prijatelje u Beogradu, jer  čak i kada bismo ih imali, čak i kada bi oni hteli i mogli da nam pomognu (kao  što smo mi njima jednom davno) taj obračun i antikolonijalni rat za oslobođenje  Vojvodina mora voditi i isterati sama, naravno i pobediti, ili je neće biti. Ne  trebaju nama u Vojvodini ni njihove puške, ni MIG-ovi, ni političari, ni pamet.  Da nastavim: ni njihovi mediji, ni porezi ni putevi, jer to moramo sami.

  Zato mi danas imamo samo dve adrese kojima se  obraćamo: građanima Vojvodine i građanima EU. Da obrazložimo naša zahtevanja,  da ukažemo na kršenje osnovnih ljudskih prava, na kršenje prava lokalnih  samouprava, rudne rente, otpuštenih radnika iz NIS-a, na krađu novca od  putarina, na otimanje ekoloških bisera, na zagađivanje zemlje, vazduha, voda,  na kradju para za navodnjavanje i odbrane od poplava. Naročito moramo da  demaskiramo i javno žigošemo one tzv. “naše”, koji su nas obrukali i opljačkali:  gramzive i osione lopove u Vojvodini, a tu pre svega mislim na političke “kriminalce”  (Razvojna banka Vojvodine, Fond za razvoj Vojvodine, Tesla banka u Zagrebu, krađe  u izvođenju puteva u pokrajini i gradu Novom Sadu, krađe u javnim i komunalnim  preduzećima, NS Toplana, Parking servis, ZIG, Urbis, Informatika itd.,) pa potom  da se obračunamo sa vojvođanskim srpskim i drugim fašistima i  nacional-fašistima, na one koji udaraju po slabijima, da bojkotujemo one koji  se nemoralno ponašaju prljajući svetlu političku tradiciju Vojvodine, da se  odreknemo nagodbenjaštva. Samo tako ćemo početi da zadobijamo poverenje i naših  građana i građana EU. Samo tako će Beograd ustuknuti. Nikako drugačije. Sve dok  jednog dana ne stigne inicijativa od strane EU: Vojvodinu dati građanima  Vojvodine.

  Zato danas odbijam svako “zaključivanje” koje  hoće da stavi mene (nas), LDP i SVM pod najmanji zajednički imenitelj. Jer  njega nema. Odbijam da učestvujem u bacanju prašine u oči “svevojvođanskim” “razgovorima”  LDP-a o “preokretnoj autonomiji Vojvodine”, jer se ta stranka mnogo  “preokretala”, a “autonomija” je dvadesetovekovna ideja koja je istrošena.  Odbijam da dam podršku iznuđenim srpskim parlamentarnim “deklaracijama” u  kojima SVM kalkuliše između Viktora Orbana i Tomislava Nikolića, jer kao “mora”  u cilju svoje “manjinske” politike. Pa se “izmirenje” u Čurugu odvija bez  predstavnika Vojvodine. Ta politika će dugoročno odvesti sve mlade Mađare van  Vojvodine, pa čak i Mađarske, a nas koji ne pristajemo da ostanemo samo etničko  svojstvo, koje smo rodjenjem dobili u Vojvodini, nego želimo da svojim razumskim  opredeljenjem budemo građani te Vojvodine, dakle, takva politika SVM-a i SNS-a nas  ponižava.

  Ono  što vidim kao rešenje jeste razlomačka crta između “muljanja” i neprincipijelne  politike i neprincipijelnog političkog ponašanja, nasuprot istinskog zalaganja  za Vojvodinu kao federalnu jedinicu (Republiku) bez kalkulisanja, uz  prikupljanje potpisa, izlaska na trgove, javne tribine, saopštenja u medijima,  onako kako u svoj svojoj skromnosti radi Vojvođanska partija. Zato joj pomažem.  Od danas učestvujem samo u operativim sastancima koji će rezultovati konkretnim  akcijama izvedenim da se pojača građanski pritisak na kriminal u Vojvodini i na  obaranje unutrašnje kolonijalne politike Beograda prema Vojvodini, kao i akcijama  obaveštavanja institucija EU o stanju u Vojvodini. Svakom ko sa  institucionalnog nivoa Vojvodine bude govorio da je u Vojvodini sve dobro (ili  bolje nego u drugim krajevima Srbije) reći ću da laže i da radi protiv  Vojvodine. Ili protiv mene i moje dece….

  4. Jaka i samosvesna društva se ujedinjuju u cilju jačanja a naše se zalaže za samorazbijanje i slabljenje! Opet kažem, SULUDO JE i KONTRAPRODUKTIVNO!

  Odgovor: Lepo je rekao moj drug Misa..tjah!

 26. Long Dong Silver kaže:

  Na to sam mu ja rekao…ono..: SAMOSTALNA, NEZAVISNA I MEDJUNARODNO PRIZNATA DRZAVA VOJVODINA! ende…

 27. dasefx kaže:

  Halo!Koji vam je krc?Ta manite me!!!

 28. Lenin kaže:

   

  stormwatch:

  CICIRINELLA:

  A ovo je bilo još 2011-te

  Bot…izgleda da ti neko pomaze jer mi originalna poruka nije objavljena, ali ja se nikada ne predajem pa ti to nije od nikakve koristi anyway.

  Vidis bot, ovo su TVOJI obecavali, samo ti je naprasno to nestalo iz memorije, no nema veze, sve sto ti treba imam ja u arhivi, sad cu ja malo da ti jognem memoriju.

  Kazes da je ono obecanje koje si ti ostavio bilo u oktobru 2011…..vid' ove tvoje sta su obecavali u DECEMBRU 2007….

  PAZ' SAD!

  "Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić obećao je danas da će obilaznica oko Subotice, Y krak, početi da se gradi u martu sledeće godine i da će biti završena za oko godinu i po dana"

  Pogledaj datum – DECEMBAR 2007.

  Pazi, to je taj tvoj obecao DVE 'ILJADE SEDME GODINE! PRE SKORO SEDAM GODINA MAJSTORE. Kako to objasnjavas. I to je trebalo biti zavrseno u Junu 2009. po Velimirovom obecanju.

  Dok je Geza Kucera, tadasnji gradonacelni Subaje izjavio sledece:

  "Gradonačelnik Subotice Geza Kučera je naglasio na sastanku sa pomenutim gostima, da neće biti razvoja i stranih investicija u Subotici ukoliko se ona ne uključi u „saobraćajni krvotok Evrope“. "

  Evo i link na izvor – http://www.subotica.info/2007/12/04/poseta-ministra-velimira-ilica

  No botmajstore, to nije nista…apsolutno nista prema jednom drugom clanku ovih tvojih…clanku koji sam svo vreme cuvao za ovakve bot situacije, nesto ga se ne secate sto je stvarno, ili ste svi postali punoletni te 2011-2012. No ipak je i tako cudno posto se Subotica tresla od smeha na ovu izjavu u to vreme.

  PAZ' SAD OVU LAGANU UVERTIRU!

  "Velja Ilić, tadašnji ministar infrastrukture, u leto 2004. godine pozvao je novinare da ga medijski „isprozivaju“ ako za godinu dana Subotičani ne dobiju svoj Y krak."

  Sta kazes sad, evo ovaj tvoj je 2004. obecao zavrsetak Y kraka, kako se toga nisi setio da navedes???!?! 

  POLAKO SE ZAGREVAMO!

  „Međutim, iako nije završen, Y krak je nekoliko puta zvanično puštan u saobraćaj, sa svečanom vrpcom i njenim presecanjem, uvek nekako pred izbore i druge važne događaje, a Miloševićeva vlast ga je čak dva puta „otvarala“

  Da li bi mogao da nam odgovoris zasto je slobamiki otvarao nepostojecu deonicu puta dva puta??!?!?!?!

  Samo da ubacim nesto tek onako da ne mislis da sam zaboravio Pozoriste

  Vid sad! „Predsednik opštine Geza Kučera je rekao da će pozorište u budućnosti imati stalne izvore finansiranja i da veruje da će subotička javnost u većini podržati ovaj projekat.“

  Prezentacija zgrade pozorišta u MARTU 2007. Godine.

  NO PRE APSOLUTNE KULMINACIJE DA CITIRAMO JOS JEDAN DEO NOVINSKOG IZVESTAJA.

  SVM se nerado seća da, iako je četiri godine obećavao kroz najave svog predsednika opštine Geze Kučere, u gradu nije odvojen ni kvadratni metar gradskog zemljišta za nove investitore. Tako u poslednje četiri godine u Suboticu nije došao nijedan strani investitor i otvorio pogone na gradskom zemljištu, čak je i Slobodna zona, u čijem je formiranju učestvovao grad, a kojoj je obećavano gradsko zemljište, novi prostor našla u privatnoj firmi.“

  Evo ti crno na bijelo, NISTA NISU RADILI CETIRI GODINE PO PITANJU STRANIH INVESTICIJA U GRADU, NEGO JE CAK I SLOBODNA ZONA NASLA DOM U PRIVATNOJ FIRMI!

  I SADAAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAA  EVO GAAAAAAAAAAAAAA!

  U euforiji kampanje za prvog predsednika opštine koga biraju građani Geza Kučera je najavio da će leći na put prema graničnom prelazu Kelebija sve dok republika napokon ne reši problem obilaznice prema granici sa Mađarskom.

  Niti je Kučera prilegao na frekventni put, niti je obilaznica izgrađena

  STA ĆE BITI SA GRADONAČELNIKOM?

  LEŽAĆE NA KELEBIJSKOM PUTU SVE DOK ZAOBILAZNICA NE BUDE ZAVRŠENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Izvor – http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Gradilishta-rushe-obecanja.lt.html

  Ovo je objavljeno 10 Aprila 2008.

  Opa…2008. Godina…

  Čudo botovi kako ne izvučete od negde ove vesti,  oće to od loših memorija da skrene malo pamćenje, eto kada ECC nije standardizovan.

  500,1000,1500,2000?

  Gradonačelnik Subotice Geza Kučera je naglasio na sastanku sa pomenutim gostima, da neće biti razvoja i stranih investicija u Subotici ukoliko se ona ne uključi u „saobraćajni krvotok Evrope“.  – See more at: http://www.subotica.info/2007/12/04/poseta-ministra-velimira-ilica#sthash.Qg41z76H.dpuf

  Gradonačelnik Subotice Geza Kučera je naglasio na sastanku sa pomenutim gostima, da neće biti razvoja i stranih investicija u Subotici ukoliko se ona ne uključi u „saobraćajni krvotok Evrope“.  – See more at: http://www.subotica.info/2007/12/04/poseta-ministra-velimira-ilica#sthash.Qg41z76H.dp

  Е брате CICIRINELLA ове куди а стормов љубав остави на миру!

 29. Nebitno kaže:

  @Long Dong Silver

  Čitajući tekst "Vašeg dragog prijatelja Miše" odustao sam već negde na početku. Kovanje u zvezde Brisela i Evropske unije, pljuvanje Beograd koji je "kriv za sve", inicijativa za promenu Ustava… sve mi je jasno.

  Nevešto ste secesionistički plan POLITIČKE ORGANIZACIJE iskazan kroz govor njenog predsednika POLITIČKOG saveta pokušali da predstavite i preporučilte kao samo jedan "text dragog prijatelja" rečima:

  "setih se  texta moga dragoga prijatelja Mise ( naprosto moram u originalu)…uzivaj -te!.. "

  Uzgred:

  1. Pravilno je tekst a ne text

  2. Pravilno je uživajte a ne uživaj te

  3. U celom tekstu ne koristite dijakritičke znake

  4. Itd

  Stepen Vašeg obrazovanja dovoljno govori koliko je opasno poveriti Vam ulogu jedinke društva koja odlučuje o njegovoj sudbini glasanjem na izborima i na drugi način. Pravo glasa ne bi trebao da ima svako već isključivo oni koji imaju pozitivne rezultate rada po CELOKUPNO društvo.

  Društvo ne može da ide napred ukoliko ga vode ljudi koji imaju NEGATIVNE rezultate rada. Po pravilu političari su nesposobni za bilo šta sem za politikanstvo isključivo u sopstvenom interesu.

  Decenijama na ovim prostorima NAJBOLJI među nama marginalizovani su, izopšteni, potisnuti, ismejani, prokazani, poniženi, najureni, utamničeni ili pokojni. Vladaju oni drugi.

  Za takvo stanje kriv je isključivo LUD ili GLUP narod jer samo lud ili glup može da izabere loše.

  "Nezavinost" je samo izgovor za bulumentu novih nesposobnih za samoopstajanje od sopstvenog rada i koji znaju jedino da žive na grbači naroda (radnika i seljaka).

  Ako vam loše iskustvo "osamostaljivanja" Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore a evo pomalo i Kosova i Metohije nije dovoljan DOKAZ o gluposti te ideje, onda je svaka polemika bespredmetna. Žalim što nove generacije ispaštaju ignorisanjem grešaka prethodnih generacija.

 30. stormwatch kaže:

   

  SAMOSTALNA, NEZAVISNA I MEDJUNARODNO PRIZNATA DRZAVA – VOJVODINA!!! STOLICA U UJEDINJENIM NACIJAMA SE PODRAZUMEVA! (EU..odavno smo tamo)…

  P.S. Osnivam stranku!…prikupljam potpise!

   

  yes

OSTAVITE KOMENTAR