DS: Kome je u interesu da se ne gradi akva park na Paliću?

Nesuglasice između opozicionog DS-a i SVM-a produbljuju se iz dana u dan.

 

Odgovarajući na poslednje izjave gradonačenika Subotice, demokrate u svom saopštenju navode da gradonačelnik "na žalost i dalje obmanama uveseljava subotičku javnost".

Subotica-panorama

"Umesto da nam konačno saopšti koja mu je razvojna vizija, strategija, prioriteti u razvoju grada i postignuti rezultati, Jene Maglai izlazi pred subotičku javnost sa „šokantnim“ vestima da je GRADSKI zatvoreni bazen na Prozivci 2013. poveren na upravljanje GRADSKOM Javno komunalnom preduzeću „Stadion“ koje je GRAD i osnovao da bi to preduzeće upravljalo GRADSKIM sportskim objektima."- piše u saopštenju.

 

“Šokantnu” vest, kako navode demokrate, Jene Maglai dopunjuje navodima da JKP “Stadion” ubira čak i prihode od ulaznica za bazen, a sve po programu poslovanja ovog preduzeća koji je usvojila Skupština grada, a za koji je glasao i sam Jene Maglai.

 

"Subotičkoj javnosti je i više nego poznato da je Jene Maglai pravi znalac mahinacija sa gradskim poslovnim prostorima i spekulacijama građevinskim zemljištem. Očekujemo, stoga, sledeću konferenciju za štampu na kojoj će Jene Maglai razotkriti subotičkoj javnosti da je i Hala sportova data na upravljanje JKP „Stadionu“, štaviše da je čak i Gradsko klizalište dato na upravljanje ovom preduzeću, kao i da je gradska kanalizacija data na upravljanje JKP-u „Vodovod i kanalizacija“!"

 

"U vezi sa nabavkom štampača od 7.000 evra možemo samo da postavimo pitanje:“Ko je 1. februara 2008. godine bio gradonačelnik, tj. predsednik opštine Subotica?“; a pošto je to bio Geza Kučera, dolazimo do zaključka da se gospodin Maglai upustio u obračun sa bivšim gradonačelnikom iz Saveza vojvođanskih Mađara. Predlažemo da sva pitanja u vezi sa nabavkom tog štampača postavi na organima svoje stranke i da tamo istraži zbog čega je kupljen neupotrebljiv štampač za više od 7000 evra."

 

"Patetično je ovo novostečeno “poštenje” Jenea Maglaija. Umesto što nam u maniru “seoskog islednika” saopštava besmislice, pozivamo gradonačelnika da javnosti saopšti u čijem interesu je da se ne izgradi Aqua Park na Paliću? Da li neki njegovi bliski saradnici imaju korist od toga što Subotičani ogroman novac ostavljaju u Moraholomu i Segedinu?" – navodi se u saopštenju Demokratske stranke.KOMENTARI

 1. ajdareodjedared kaže:

  Kratko i jasno. Pravo u centar!

 2. laki kaže:

  "Žuće", ova Vaša jadikovka liči na poslednje trzaje neplivača da se održi na površini. Nema Vama spasa… Vi ste već potonuli i to jedino još vi ne znate.

 3. bs kaže:

  Kao glasac DS-a zamolio bih gradski odbor da ne ulazi u polemiku sa gradonacelnikom, a posebno ne na ovakav nacin jer to njemu ide u prilog i daje ga na znacaju. Nije to nivo glasaca koji glas daju DS-u.

 4. jeste kaže:

  jest istina, sve je tačno

 5. Miki kaže:

  Pa vama kome bih bilo???

  Drzite pola palica sta ce vam akva park eeejjjj

 6. Miki kaže:

  Ko ima najvise nekretnina na palicu?? Ko ima kompletan smjestaj na palicu???? ko to sve drzi??? Pa Ds i njemu bliski ljudi…

 7. vorteks kaže:

  Akvapark na Paliću?!

  Pa dragi čitaoče! Koliko je tebi godina? I ti još veruješ u bajke? hahahaaaa

 8. hor kaže:

   

  Miki:

   

  Ko ima najvise nekretnina na palicu?? Ko ima kompletan smjestaj na palicu???? ko to sve drzi??? Pa Ds i njemu bliski ljudi…

   

  Pa po zdravoj logici bi kao vlasnik smestaja zeleo akva park. Zar ne? Navedi mi bar jednog vlasnika apartmana koji je protiv akva parka.

 9. bm kaže:

  Mogli ste ga sagraditi jos pre 10 godina, ko vas je sprečavao gospodo političari!??

 10. Miki kaže:

  U akva park druze ide i smjestaj a to njima neodgovara pa ko drzu sav smjestaj na palicu???

  Gde je prethodno rukovodstvo trosilo ili ti bancilo nace novce??

  Zato im je bolje ovo stanje. Bravo vorteks bajke o ivici i marici

 11. laki kaže:

   

  bs:

  Kao glasac DS-a zamolio bih gradski odbor da ne ulazi u polemiku sa gradonacelnikom, a posebno ne na ovakav nacin jer to njemu ide u prilog i daje ga na znacaju. Nije to nivo glasaca koji glas daju DS-u.

   

   

  Ako su svi DS-ovi glasači nepismeni kao i ti, onda mi je potpuno jasno zašto nestajete.

  Za Vaše političke i kadrove koje ste namestili u javna i druga preduzeća smo se već uverili da nisu stručni, a mnogi su baš kao i ti nedovoljno pismeni. Mislio sam da su Vam glasači makar malo ozbiljniji.

 12. dux kaže:

  A ZAŠTO NE IZGRADE AKVAPARK O SVOJ TROŠAK ONI KOJI SU POKUPOVALI NEKRETNINE NA PALIĆU?  GRAD BI MOGAO DA IZGRADI AKVAPARK NA KELEBIJI TAMO IZA ŠIROKOG PROGONA, KOLIKO ZNAM TAMO POSTOJI I ODLIČNA VAZDUŠNA BANJA.

 13. hor kaže:

   

  Miki:

   

  U akva park druze ide i smjestaj a to njima neodgovara pa ko drzu sav smjestaj na palicu???

  Gde je prethodno rukovodstvo trosilo ili ti bancilo nace novce??

  Zato im je bolje ovo stanje. Bravo vorteks bajke o ivici i marici

   

   

  Ti "druze" verovatno u zivotu nisi trafiku vodio kada tako rezonujes.

   

  Ako njih deset ima posla, imacu i ja jedanaesti, a ako niko nema posla necu imati ni ja. Ali dobro, verujem da te je tvoja ekonomska logika obogatila.

 14. Glas razuma kaže:

   

  dux:

   

  A ZAŠTO NE IZGRADE AKVAPARK O SVOJ TROŠAK ONI KOJI SU POKUPOVALI NEKRETNINE NA PALIĆU?  GRAD BI MOGAO DA IZGRADI AKVAPARK NA KELEBIJI TAMO IZA ŠIROKOG PROGONA, KOLIKO ZNAM TAMO POSTOJI I ODLIČNA VAZDUŠNA BANJA.

   

  Vazdusna banja je Zlatibor i Pester, a to tamo na Kelebiji je vazduh pun prasincine i ambrozije.

 15. Suboticanin kaže:

  Novi gradonacelnik predstavlja (Magla)i. otprilike u prevodu…

 16. dux kaže:

  POŠTOVANI GLASU NERAZUMA, 1. SIGURNO JE ČISTIJI NEGO NA PALIĆU. 2. VELIKA VEĆINA OVOG NAPAĆENOG NARODA NEMA IZ ČEGA DA SKOKNE  NA ZLATIBOR ILITI PEŠTER.

   

 17. dejan kaže:

  imamo  biser imamo  palic imamo ili imali  bi mogucnosti   za svetski  turizam po  meni  sve je unsteno i sve je jako tuzno .

  mozda  Morahalom  ne da  akvapark ?:)

 18. igorac kaže:

  Cela Subotica zna pricu o akva parku ..kako je DS puno trazio i svi odustali..sta sad oni prozivaju…

 19. Pravdoljub kaže:

  Treba ulagati u Palic, ali stanimo malo. Ociscen je Palic??? Demokratska stranko !!!! Sta Vi hocete!? Kako Vas nije sramota posle svega sta ste ucinili ovom narodu da se uopste i oglasavate, nisam niciji glasac ali znam da sam za vreme Vase vladavine ostao bez hleba na stolu DEMOKRATE, i nemojte da lazete ovaj jadan narod Vi i Vasi sateliti, terali ste ljude ucenjujuci ih da potpisuju za Vase kandidate i da glasaju isto. Dokazi postoje i za Vas i za Vaseg pajtasa Dinkica i gospodju Dulic-Markovic iz URS, terani su radnici sa njiva iz okoline Subotice da potpisuju za Ivanu D. Markovic i ona je iz Vase elite. Sto sramotite i sto blatite ovog coveka, Maglaija!? Bojite se ? I treba da se bojite i treba Vas iza brave. Jene ceni ovo sta ima i sta je, jer je odrastao na selu i toga se ne stidi, njegovi su hranili stoku da bi imali za njegovo skolovanje, nazalost mu je majka tragicno nastradala dok je jos bio mlad. I jos jednom MAGLAI je covek, Vi ste nista.

 20. Scaly kaže:

  Šta je gospoda iz DS-a,sada napadate radonačelnika Maglaija zato što je Mađar,pa tako ste napadali i Jožefa Kasu samo da bi došli na vlast na lokalnom nivou Subotice.Vaša lažna "revolucija" petog oktobra bila je samo farsa,šta ste uradili?-zaposliliste svoje "kadrove" ,rođake,imenjake,podelili poslovne prostore između sebe,podjarmili ste manjine u Subotici tražeči od njih da se odreknu svojeg nacionalnog programa,sve ste posrbili,sumnjive sastanke ste u subotici držili u Boss pizeriji,kod "gazde" Čakanja.Sada kada je na čelu grada Mađar Maglai,koji je i pravnik,normalno da vam se ne sviđa.Prethodni vam je interesantno odgovarao iako je imao sam zanatsku -bravarsku školu.Pored tog "bravara" su skoro svi u Suboticičkoj opštini doktorirali za vreme radnog vremena online, a sam bivši gradonačelnik postao fakultetski obrazovan.Akvapark na Paliću?? Pa nije tako bedast Maglaji da će Subotičku opštinu zadužiti sa novim kreditom da se izvrši ulaganje u zagađeni okoliš Palića.Akvapark nek izgrade i financiraju oni koji su pokupoli sve i svašta oko Palića a ne da taj prostor financiraju i uređujuju poreski obveznici Subotice. Samo ispitajte ko su vlasnici nekretnina na Paliću i okolici pa valjda će vam biti jasno odkale vjetar puše…

 21. dule kaže:

  ma kome treba akva park??

  dajte sredite onu bedu od centra grada,, sredite puteve da ne vozimo slalom po putevima,, pohapsite jadnike koji saraju po fasadama i unistavaju gradsku imovinu da nas ne bude sram kad dodje neki sa strane da proseta gradom,, ocistite palicko jezero i mnogo toga jos pa tek tada … tamo neke 2425 godine razmisljajte o akva parku.

  nema nama spasa dok se ne uvedu rigorozne sankcije protiv vandala koji nemaju straha..

 22. CICIRINELLA kaže:

  Da vas ja priupitam žuta braćo.

  A šta je radio još 2006-te Horvath i Horvath consalting iz Zagreba. Jel to bio Projekt razvoja turističkog kompleksa "Palić". Jel u tom projektu na strani 56 Aqua park. Jeste. Pa šta ste čekali od 2006 do Maglaia dakle punih 7 godina.

  http://www.park-palic.rs/pdf/Master%20Plan.pdf

  http://www.park-palic.rs/pdf/Palic-Jezero-i-Banja-Konceptualni-plan-II.pdf

  Maglaji nije ni 2 meseca sastavio a vi ko besni kerovi. Aqua park pa aqua park. Jel trebao da se izgradi za Novu godinu. Što ste vi čekali 7 godina. 
  Da vas podsetim , ni do danas niste dali odgovor zašto je,  slovenačka Terme Olimija, renomirana u oblasti banjskog turizma odustala?

  Što reče jedan "napredni" žutać, "trebalo bi ovaj internet zapaliti, pošteno ne možeš ni da slažeš a da te on ne ocinkari"

 23. &% kaže:

  npr. ..biciklisticka staza za Palic je u brutalno losem stanju, ..a to i nije neka investicija…!?

 24. primitivac kaže:

  Svi su uglavnom u pravu koji su pisali komentare. Istina je da bi nam bilo bolje kad bi se izgradio aqua park manje bi ostavljali novca u susednoj  madjarskoj. Ali da se izgradi na mestu DRUGE ili PRVE kasarne i tamo da se srede objekti za smrstaj pa da nasa opstina ima koristi.Druga stvar BOLJE bi bilo da se ocisti Palicko jezero i da se poribi pa bi ljudi iz regiona i dalje dolazili i uzivali u ovoj nasoj lepoti koja je unistena u zadnjih 25- 30 godina.NISU ZA SVE DEMOKRATE KRIVE KRIVI SMO SVI . Svi koji zivimo u Subotici i okolini bez obzira na nacionalnost ili veroispovest.Zato molim vas pokusajmo da ulepsamo i unapredimo ovu nasu lepu Suboticu.Budimo ljudi i nemojmo gledati ko je i iz koje stranke je budimo slozni za ovaj nas GRAD.

   

 25. Scaly kaže:

   

  CICIRINELLA:

  Da vas ja priupitam žuta braćo.

  A šta je radio još 2006-te Horvath i Horvath consalting iz Zagreba. Jel to bio Projekt razvoja turističkog kompleksa "Palić". Jel u tom projektu na strani 56 Aqua park. Jeste. Pa šta ste čekali od 2006 do Maglaia dakle punih 7 godina.

  http://www.park-palic.rs/pdf/Master%20Plan.pdf

  http://www.park-palic.rs/pdf/Palic-Jezero-i-Banja-Konceptualni-plan-II.pdf

  Maglaji nije ni 2 meseca sastavio a vi ko besni kerovi. Aqua park pa aqua park. Jel trebao da se izgradi za Novu godinu. Što ste vi čekali 7 godina. 
  Da vas podsetim , ni do danas niste dali odgovor zašto je,  slovenačka Terme Olimija, renomirana u oblasti banjskog turizma odustala?

  Što reče jedan "napredni" žutać, "trebalo bi ovaj internet zapaliti, pošteno ne možeš ni da slažeš a da te on ne ocinkari"

   

   

  Ovde napišite odgovor…Horvath consulting ,"consultirao",i naplatio svoje usluge…

 26. freelancer kaže:

  Ne radi se ovde o tome kako Maglai "ništa ne radi", nema akva parka, nema ovoga, nema onoga… CMIZDRENJE ZA VLAŠĆU je poenta "oglašavanja" žutih kojekakvim "saopštenjima"… NE sporim da je Maglai bio generator opstrukcije u prethodnom sazivu i to isključivo iz ličnih ambicija i neutažive želje da bude GRADONAČELNIK. Kako stvari stoje, na isti način kako je došao, tako će i otići, ali… Dame i gospodo, dobro zapamtite moje reči, ŽUTI ološ, šljam, lopovi su NAJVEĆE zlo ovoga grada od njegovog osnivanja. Veći čak i od ove naci-šovinističke gamadi… Živi bili pa videli…

  NE LAJE PAS (žućko) SELA RADI, VEĆ SEBE RADI….

 27. Peter Sever kaže:

   

  Ljudi koji ne idu ni na bazene, ni u pozorište, ni u bioskop, najviše galame oko tog pitanja. Tako mi se čini. Neko stavi ideju za akva park na sto, a oni masovno protiv toga – šta će nam kad ima u Maroholomu !

  Konačno dobijemo zatvoreni bazen a oni i dalje galame – hoćemo bazen!

  Pokrene se gradilište na pozorištu a oni – ko je srušio pozorište !

  Sviraju kurcu što nema bioskop u gradu a ne interesuje ih što u stvari ima dva dobra bioskopa plus festival.

  Ništa od toga ne može da se jede ali, nekako imam utisak da je jedan broj ljudi stalno antiprotivan. Teško će bilo ko da im valja, ko u onoj o kurcu i dlakama.

 28. CICIRINELLA kaže:

  @Scaly

  Naravno lepo si to primetio.  To je novi sistem koji su lukavo smisli. Projekat podzemne garaze, par miliona , pa zakljucak, necemo graditi. A projekat 1/3 meni , 1/3 tebi i 1/3 partiji. Pogledajmo sve projekte pa cemo se uveriti kako zuti rade.

 29. ej kaže:

  ds- ko vas ne zna, skupo bi vas platio. vi ste potpisali ugovor sa slovencima za izgradnju akva parka i to munjevitom brzinom, dok su svm bili na godisnjem. licno meni ,je jedan clan iz partije dinkica rekao da do realizacije nije doslo, jer su neka braca "reketirala" slovenacku firmu. predpostavljam da maglai ne moze da izgradi nista za 2 meseca, ali sam sigurna, da bi on napravio ozbiljniji posao od vaseg, np. ciscenje jezera sa onim malim bagerom, koji ste pustili prije izbora. cutite, nadam se, iako sada smenite maglaia, uskoro budu izbori, a tada cete kompletno sa vasim koalicionim partnerima otici u zaborav, a neki i u zatvor. isto se nadam da ce izbori biti ubrzo, da ne biste imali dovoljno vremena, da zataskate vase manipulacije i kradje i da ce se napokon firma ds-a, kao sto je park-palic ( izdavac kuvara) uskoro zatvoriti kao sto ce se dobro procesljati i gerontoloski. gde idu pare od saricevog hotela? sta je sa meteroloskom stanicom, koju ste bar 3 x otvarali i slikali se, lopovi jedni!

 30. laki kaže:

  Situacija je sazrela za nove izbore, ali i za formiranje neke nove stranke bez "izlizanih" i kontroverznih političara.

  Npr. odlična ideja je formiranje stranke od nezaposlenih lica, kojoj bi se pridružili i ugnjetavani proizvodni radnici, učenici i studenti… Na evidenciji NSZ ima prijavljenih kadrova svih struka, tako da bi bilo stručnih ljudi za sve oblasti. I nikako ne primiti u redove oprobane i ISKUSNE političare, kojima je politika jedina struka i radno mesto na kojem su se nalazili u toku svoje bogate "radne" karijere. Razmislite malo o tome, pa da se organizujemo. Ubeđen sam da bi ovakva partija imala najveću podršku… Evo, samo u subotičkoj filijali NSZ je prijavljeno oko 11.000 lica + solidan broj revoltiranih zaposlenih radnika + učenici i studenti, koji ne vide svoju perspektivu u ovakvom sistemu…… Mislim da bi to bila snažna masa.

  Dosta je bilo više da nam lopovi kroje sudbinu!!!

 31. Bohrer kaže:

   

  ej:

  ds- ko vas ne zna, skupo bi vas platio. vi ste potpisali ugovor sa slovencima za izgradnju akva parka i to munjevitom brzinom, dok su svm bili na godisnjem. licno meni ,je jedan clan iz partije dinkica rekao da do realizacije nije doslo, jer su neka braca "reketirala" slovenacku firmu. predpostavljam da maglai ne moze da izgradi nista za 2 meseca, ali sam sigurna, da bi on napravio ozbiljniji posao od vaseg, np. ciscenje jezera sa onim malim bagerom, koji ste pustili prije izbora. cutite, nadam se, iako sada smenite maglaia, uskoro budu izbori, a tada cete kompletno sa vasim koalicionim partnerima otici u zaborav, a neki i u zatvor. isto se nadam da ce izbori biti ubrzo, da ne biste imali dovoljno vremena, da zataskate vase manipulacije i kradje i da ce se napokon firma ds-a, kao sto je park-palic ( izdavac kuvara) uskoro zatvoriti kao sto ce se dobro procesljati i gerontoloski. gde idu pare od saricevog hotela? sta je sa meteroloskom stanicom, koju ste bar 3 x otvarali i slikali se, lopovi jedni!

   

   

  Ovde napišite odgovor…E moj @ej,gde idu pare?,obiđi malo okolinu Subotice pa Palić i okolinu,zapitaj se za razne konjušnice,ergele,pa onda "turbo" vinarije koji dobijaju sve moguče i nemoguče nagrade ove planete ,sve to košta zdravo puno.A tek strani vinari savjetnici iz Nemačke , o opremi i da ne govorimo.Baškaranje turbo pjevača i piza majstora treba platiti jer su oni Subotički Brend,normalno da če uraditi sve da se Maglai makne pogotovo ak imje stao na žulj.ZNA SE KO JE BOSS u gradu…A Dinkičeva vila na paliču?

 32. CICIRINELLA kaže:

  Ovako je govorila žuta stranka 11.oktobra 2011 kad su na svim nivoima imali vlast

  Y KRAK GOTOV DO MAJA 2012

 33. No comment kaže:

  Havala neke komentare u ime radnika sa stručnom spremom koje rade u JP-ima (koje stvarno rade uprkos okolnostima u tim preduzećima)…ovaj komentar važi i za komentare na drugim/sličnim vestima.

 34. Pravdoljub kaže:

   

  Glas razuma:

  dux: A ZAŠTO NE IZGRADE AKVAPARK O SVOJ TROŠAK ONI KOJI SU POKUPOVALI NEKRETNINE NA PALIĆU?  GRAD BI MOGAO DA IZGRADI AKVAPARK NA KELEBIJI TAMO IZA ŠIROKOG PROGONA, KOLIKO ZNAM TAMO POSTOJI I ODLIČNA VAZDUŠNA BANJA.

  Vazdusna banja je Zlatibor i Pester, a to tamo na Kelebiji je vazduh pun prasincine i ambrozije.

  Prijatelju nisi se setio ili nisi hteo napisati i puno OTROVA od prskanja vocnjaka prvenstveno jabuka.

OSTAVITE KOMENTAR