DS, LDP i Nova stranka bojkotuju izbore za mesne zajednice

Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Nova stranka u Subotici pozvale su svoje simpatizere da ne izađu na izbore za Skupštine mesnih zajednica zakazane za 19. jul.

sa-pres-konferencije-ds-ldp-i-ns

– Izbori za MZ su raspisani da bi vladajuće stranke, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka, odmerili snage pred lokalne i pokrajinske izbore. Tražili smo od predsednika Skupštine grada da povuče odluku o raspisivanju izbora, ali nismo dobili odgovor, niti demanti naših tvrdnji da su izbori raspisani po isteku roka, da za njih nema predviđenih sredstava u budžetu grada, da su zakazani za jul kada je sezona godišnjih odmora i da oni treba da koštaju 12 miliona dinara. Štedi se na deci i vrtićima, a novac se rasipa na izbore, koji u ovom trenutku uopšte nisu neminovni, i zbog toga mi nećemo učestvovati, a pozivamo i svoje birače da i oni ne izađu na glasanje i tako pokažu vlasti da ne može da radi šta joj se prohte – kaže Robert Šebek, predsednik GO LDP.

Slavko Parać, predsednik GO DS, je na konferenciji za štampu rekao da su izbori raspisani na prepad, iako vlast treba da ima prečeg posla vezanih za građane.

– Za septembar pripremamo predlog izmena Odluka o mesnim zajednicama, kako bi one imale veće nadležnosti, svoj budžet i mogle da raspolažu prihodima. Planiramo i racionalizaciju mreže mesnih zajednica i personalizovane izbore u njima – rekao je Slavko Parać.

 

BLICKOMENTARI

 1. safet kaže:

  bas nas briga sto bojkotujete i ovako ne bih ste imali prolaz ni u tavankut

 2. dosta licemerja kaže:

  bravo!

  safete izlaznost ce biti takva da ce bojkotovati 90% gradjana Subotice. Onih 10% su stranacki kadrovi. Jeste li vi iz SNSa narodna stranka ili ste sami sebi dovoljni?

 3. Rodja kaže:

  A koji su vasi biraci?

 4. roki kaže:

  Ja mislim da na ove izbore za mesne zajednice izlaze samo clanovi stranaka. Pobedice onaj ko ima vise clanova:-))).
  Kojem obicnom coveku pada na pamet da izlazi na izbore za mesne zajednice….nevidjena glupost u ocima obicnog jadnog coveka.

 5. Posmatrač kaže:

  Roki,

  Uze mi reči iz usta. U životu nisam izašao na izbore za MZ, niti vidim smisao za to, uostalom, niti vidim smisao za postojanje odbora istih. Svejedno će se harač deliti po već ustaljenim linijama.

 6. zorandjala kaže:

  Ovo smo konzumirali.Sada cekamo poziv na svinjokolj ili kad delite stranacku lovu.

 7. JAPAJA kaže:

  Ima narod u ovim krajevima pa i šire jednu izreku. A ona glasi.
  Rđavom kur*u i dlake smetaju.

OSTAVITE KOMENTAR