DS: podržavamo predlog da se PGR ponovo razmotri

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici podržava predlog Gradonačelnika Subotice Modesta Dulića da se predlog uređenja šireg centra grada koji je usled plasiranih poluinformacija i dezinformacija izazvao zabrinutost među građanima ponovo razmotri, otklone sve nedoumice i da se zajednički nađe prihvatljivo rešenje za prostorno uređenje šireg centra grada.

 

Pozivamo, takođe i političke stranke, nevladine organizacije i građane da konkretnim i konstruktivnim predlozima i primedbama pomognu da planski dokument koji treba da definiše prostorno uređenje mesnih zajednica: Centar I, II i III, Dudova šuma, Ker, Gat, Bajnat i Prozivka, bude dokument koji će biti osnova za održivi razvoj ovog dela grada, garant očuvanja kulturne baštine i osnov za rešavanje stambenih, komunalnih i saobraćajnih problema na način primeren zahtevima i mogućnostima grada kao celine.

 

Pozivamo, međutim i političke stranke, nevladine organizacije, medije da se ne koriste poluinformacijama, dezinformacijama i uzbunjivanjem građana u pokušaju sticanja jeftinih političkih poena. Kuće, zemljište, domovi Subotičana su njihova privatna svojina i kao takva zaštićena Ustavom i zakonima. Niko ne može niti sme da građane Subotice liši njihove svojine, ni Grad ni Država, a pogotovo ne da poruši njihove kuće, a najmanje da poruši zaštićenu secesijsku i drugu graditeljsku baštinu Subotice-kako se to protura u javnosti iz najrazličitijih namera.

 

S posebnom pažnjom pozivamo i sedam odbornika Srpske napredne stranke da svoju brigu za opšte interese pokažu tako što će, kao prvo, plan pogledati i pročitati, a ne samo kao poslušne pudlice prepisivati saopštenja drugih političkih stranaka.

 

Povezane vesti:

 
SNS podržava predlog SVM-a o obustavi izrade plana GR zona1
SVM: razrešiti dužnosti Komisiju za planoveKOMENTARI

 1. dunja kaže:

  Ne da treba svi da podrže predlog SVM-a nego treba tražiti i odgovornost „stručnih“ ljudi iz Zavoda za urbanizam zbog nestručno obavljenog posla i ne adekvatnog ponašanja prema učesnicima u javnim raspravama. Sramota da se jedni isti planovi godinama dopunjuju , menjaju i prerađuju a da ništa novog ne donos sem što to grđani preko buđeta debelo plaćaju…. pošto niko ne vodi evidenciju koliko puta se isti plan „prerađuje-dorađuje“ bez nekih novina ali zato  „Urbanisti “ putuju po evropi na sajmove građevinarstva ali da primenu ono što su usput videli neznaju da primene…..uostalom neko ko je završio arhitekturu konstruktivni smer ili enterijer-unutrašnje uređenje ili smer infrastrukture ne može ni sagledati urbanističku problematiku ……. svaka čast građanima koji su podigli svoj glas za očuvanje centralnog jezgra Subotice šteta što nisu ništa uspeli kada je bilo pozorište na tapetu….ovako će Subotica biti grad betonskih skeleta….

 2. Anonimni kaže:

  …. ili moderan grad širokih ulica bez blata, čardaka, i nabijanica koje samo što se nisu srušile na nekome na glavu.

  možda imaš fobiju od betona, proveri. 

 3. CIRINELA kaže:

  DS daje podršku svom neobaveštenom predsedniku ( ugrožava Koštunicu opsno ) i poziva neke pudlice , koje su kako sam shvatio iz njihovog saopštenja dale predlog PGR koji ne valja i sad će oni iz DS-a i njihov Modli da poprave kereća posla. 
  Ovako priča moj komšija Pero kad se vrati iz mejane. Niko ga živ ne razume,
  ko kome, koga čega,  zašto i koliko.

   

 4. vox populi kaže:

  Ako su „poluinformacije i dezinformacije“ uznemirile gradjane, a plan bio dobar kako tvrde, zašto ga onda nisu branili. Zašto nisu javno obrazložili i objasnili gradjanstvu pravu „informaciju“. Slažem se da subotica treba da bude grad širokih ulica bez blata i slično, ali ne u centru grada. Naš grad je na listi gradova evropske secesije pored još 21 grada. Ni u jednom od tih 21 grada nisu devastirali centar. Naprotiv, zaštitili su ga. Razgraničiti već jednom šta je spomenik kulture, a šta neuslovni objekat. Ovakvim načinom rada se samo lovi u mutnom, zbunjuju gradjani i izaziva nepotrebna tenzija.

 5. miltor kaže:

  Opet Vas upozoravam da nešto nije u redu!
  1. O aferi „Mleko“ pričalo se, i ta priča još nije ni završena i traje već jako dugo. Zašto se tako dugo priča o „Mleku“? Skriva li se možda istina o diskovima Šarića, skriva li se istina (večeras sa na dupe pao) o cenama osnovnih životinih namirnica, grejanju, struji …, skriva li se istina o političkoj eliti vladajuće koalicije (pa zašto Vučić insistira na smeni ministara)
  2. O Planu generalne regulacije priča se, i ta priča još nije završena i trajaće dugo. Zašto? Namera je (meni) jasna. Narodu se mora isprati mozak da više nikad ne govori o pozorištu, o bazenu u dudovoj šumi, o fontanama u centru grada, o poslovnim prostorima, o zemljištu … (pa zašto je Vučić oterao Radića)
  Ali zašto se sve to radi? Naravno zbog moći, vlasti i interesa.
  Boli njih za građane i da li će se pola Subotice srušiti samo od sebe. Uspostavljanje ljubavi i saradnje Maglaia i Radića je očito, a zašto ta ljubav cveta: naravno zbog moći, vlasti i interesa. Živi bili pa videli, a da je vlast slatka i bogata brz primer novog direktora EPS-a u Subotici.

   

OSTAVITE KOMENTAR