DS: poništiti 13. skupštinu grada

Poslednja sednica grada dodatno je zaoštrila odnose glavnih aktera vladajuće kolaicije. Sutacija na pomenutoj sednici se različito tumače, a DS je svoje izneo saopštenjem u kojem pozdravljaju odluku predsednice Skupštine grada.

 

„Dobro je što je predsednica Skupštine grada priznala da je zbog njegog nemara i neozbiljnosti sekretara Skupštine grada došlo do ozbiljne povrede procedure glasanja na poslednjoj sednici Skupštine grada.

 

Nažalost, predsednica Skupštine grada je potpuno kontradiktorna kada je u pitanju legalitet poslednje sednice Skupštine grada. Prvo je pre početka zasedanja, van prava koje joj daje skupštinski poslovnik, osporavala legitimnost zakazivanja sednice i njen legitimitet, nakon čega ju je otvorila i vodila, a potom u saopštenju tvrdi da su odluke donešene na 13 sednici Skupštine grada legalne i legitimne!

 

Umesto da oštro reaguje na ozbiljne nepravilnosti na koje smo ukazali kako bi ih otklonila, predsednici su naše primedbe „smešne“, što samo po sebi govori o njenom odnosu prema odbornicima, legalnosti i ozbiljnosti rada Skupštine koju ona vodi. Pogotovo što nam je poznato da je odbornica Josipa Vojnić Tunić, čija je glasačka jedinica zloupotrebljena, insistirala kod predsednice Skupštine grada da se utvrdi i objavi ko se drznuo da koristi njen glasački aparat.

 

Opravdanje da glasanje tuđim aparatom nije uticalo na konačne rezultate glasanja je najgrublja uvreda dostojanstva Skupštine grada koja najmanje priliči osobi koja je prva među jednakima u obezbeđivanju legalnosti i legitimnosti najvišeg subotičkog doma demokratije.

 

Prethodnu sednicu Skupštine i odluke donete na njoj i dalje smatramo ništavnim i zahtevamo od predsednice Skupštine grada da poništi 13. sednicu Skupštine grada i da zakaže novu sednicu na kojoj ćemo se na legitiman način izjasniti o tačkama dnevnog reda radi poštovanja izborne volje građana – navodi se u saoptenju koje je potpisao predsednik Odborničke grupe Rober Santo.

 

Takođe, iz DS-a navode da je pojedinim medijima pogrešno objavljena informacija o novim odborničkim grupama.

 

„Ovom prilikom vas još jednom obaveštavamo da su oformljene nove odborničke grupe:

 

Odbornička grupa “Za Suboticu – DS – DSHV – NS”,
Odbornička grupa “SPS – PUPS – JS – SBB” i
Odbornička grupa “LDP – SSD”.

 

U cilju usaglašavanja, stvaranja većeg jedinstva i efikasnosti u realizaciji ključnih i prioritetnih projekata značajnih za grad, ove odborničke grupe su se odružile u Savez odborničkih grupa “Za naš grad” koji nije odbornička grupa, već samo savez istih.“KOMENTARI

 1. Ма дај kaže:

  Хмм… Странка позната по афери „Бодрум“ (да подсетимо – тада народни посланик Неда Арнерић је „гласала“ у скупштини за важан закон иако се она тада физички налазила на летовању у Бодруму… Дакле, иста странка је злоупотребила процес гласања коришћењем гласачке картице одсутне посланице, да би сакупили довољан број гласова) сада соли памет својим дојучерашњим „најближим сарадницима и савезницима“… Смешно и жалосно истовремено…

 2. pauk kaže:

  Dal ce biti neka sednica glasanje za subotickog serifa…

  Cini mi se da gradu trebaju promene pod hitno

 3. real kaže:

  jooj..ko vas ne zna…))…prepostene.
   

 4. warrior kaže:

  i tako nece nista promeniti

   

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 18

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: